С какви заплати в BG сте се запътили за CA ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Каква е (била) заплатата ви, когато сте предприели процедура за емигриране от България ?

 
Общо гласове: 0
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

Ombudsman написа:И пристигайки в Канада, българските IT специалисти и такива в областа на продажбите :wink: , получавали заплатки от рода на 2000 - 3000 лева на месец, разбира се, защото са много способни, изведнъж се оказва, че не са толкова конкурентноспособни и тукашните работодатели ги наемат /евентуално/, но да им работят за многократно по-ниска заплата при много по-висок стандарт на живот /!/. Обаче те са доволни, защото това е само старт, имиграцията не е само пари и въобще България е дупка, а Канада е прекрасна. И това ще бъде така само докато се адаптират, понаучат един, два или три езика, завършат някой университет, намерят подходящия работодател .... :P Ей, българските специалисти .... най-способните и най-знаещите в света ! Ама че сеир. Ама има един страхотен разказ на Георги Ушев, по съвсем истински случай и за съжаление не единичен, точно за такива случаи: http://skromni.virtualave.net/cgi-bin/a ... l?social&2 КОЙ СИ ТИ?
Както винаги Иглика,изказваш мислите ми на глас!Ей,страхотна тема!Кой беше толкова досетлив?Аз съм толкова изумена от резултатите,че наистина не мога още да дойда на себе си...Вярно казват хората..."Колкото повече има,толкова повече иска!"А сега пък ако някой от тези с по около или над 1000 лв. българска заплата разкаже за мотивите си за емиграция(която далеч не е пари,както знаем),ще стане още по-интересно!
А за тези в България,мога само да кажа -ако получавате подобни заплати,не слушайте тези от тук!Нищо по-добро няма да намерите в Канада и това,че "не всичко е пари" ще ви тежи като камък на шията.Бих посъветвала тези,които са взимали такива заплати у нас,да си ги запишат тези думички с голями букви на стената и да си ги гледат постоянно,иначе има голяма вероятност да не се върнат в Българя в нормално психическо състояние! :D
ssttoo
Администратор
Мнения: 2389
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:12 am
Местоположение: LA, California
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

JOY написа: някой от тези с по около или над 1000 лв. българска заплата разкаже за мотивите си за емиграция
Като оставим настрана, че с такава заплата в България семейство не може да се създава (аз лично не бих си позволил лукса), един от мотивите е завистта и злобата на хората, които виждаш около себе си.
Човек с висока заплата =/= червен мафиот, мутра, крадец и детеубиец!

Иначе и аз много се радвам за голямото участие в темата, това май е най-гласуваната анкета досега! И естествено като всяка такава по-отнесена тема, всеки вижда само собствената си истина в постингите на другите...
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

moite motivi za imigraciya byaha chisto materialni,e imah i malkata nadegda ,che tuk moge da mi haresa i da se ustroya/predi da doyda imah mnogo informaciya ot hora giveli na tozi kontinent za nachina na givot/,no tya barzo se izpari.tuk za prav pat za poslednite 12god. se sblaskah s naemniya trud i razbrah kakvo znachi da ne zavisish sam ot sebe si i da si zavisim ot drugit,spryah da mislya i da vzemam resheniya, zapochnah da izpalnyavam,ne se chuvstvam komfortno v tazi situaciya,za tova kazvam ,che ne vsichko e pari,ako ya karam taka moge mozakat mi da atrofira i da se vleya v mnogomilionnoto stado/ne s loshi cuvstva/ na toya kontinent.No sam si postavil celi i si gi izpalnyavam,za tova sam pisal i drug pat che se chuvstvam gurbetchiya,to i na praktika pologenieto mi e takova .Sto se otnasya za parite koito sam izkarval v Bg. ,razlichno prez godinite ot500usd-5000usd,no sam gubil i po tolkova ,taka e v chastniya biznes,problemat mi beshe ,che sam polzval materialna baza pod naem ,ne sam imal sobstvenni imoti i tova me darpash v tegki momenti,po moi izchisleniya sam platil za 10g. nad 100000usd naemi,koito biha bili moi pari ako gornoto uslovie beshe izpalneno,i vzeh reshenieto da doyda tuk ,za da go razresha toya problem.eto za tova sam tuk i deystvam,sled 2,3m givot i zdrave zapochvam truck driver s 3000usd nachalna zaplata ,sled vreme ste mina na sobstven kamion i taka dokato sabera parite za malko semeyno hotelche v nyakoe malko gradche na Bg. riviera.Pisha go tova ne za da se hvalya ,iskam da kaga na horata koito mislyat da idvat tuk i v Bg. dohodat im e 1000lv na mesec i mislyat da idvat tuk za da givurkat i da si razvalyat udobniya givot po dobre da ne go pravyat,ste se pochuvstvat razocharovani ot givota tuk,ako obache idvat s podobni ambicii kato moyata tova e drug vapros,mnogo e trudno da go realizirash,usiliyata koito ste polagali v Bg. tuk za da uspeete vi tryabva 10pati po veche has i uporitost.Iskam da dam i edno sagdenie,namiram go kato opravdanie na mnogo roditeli koito kazvat -ami zaradi badeshteto na decata-mnogo stranno kakvo badeshte mogat da imat decata ni tuk kogato desettina godini ste sa deca na bedni roditeli i ste gravitirat v nay niskite prosloyki na tova obshtestvo,ste im e trudno da si sazdadat priyateli ot sauchenicite si afrikanci,aziatci i plitkoumni negarcheta,po prostata prichina propast v mantaliteta i psihikata m/u nas i ostanalite etnosi i rasi.Men lichno nay me e strah ,che deca popadnali v taya sreda ste ostanat demotivirani da se razvivat i boryat s givota i nay nakraya v ;stadoto;,primeri okolo nas kolkoto iskate,vseki roditel znae kakvo znachi canadsko uchilishte,a vremeto do kolega i uni e mnogo dalech,v taya sreda chovek moge li da e siguren kak st se razvie givota na deteto mu.Po nyakoi pat chovek tryabav da izbira m/u dva nedostataka ediniya,moeto mnenie e che kamaka si tegi na mestoto.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

JOY написа:А сега пък ако някой от тези с по около или над 1000 лв. българска заплата разкаже за мотивите си за емиграция(която далеч не е пари,както знаем),ще стане още по-интересно!
ще се опитам да бъда искрен както винаги съм се заричал, че ще пиша тук. мотивите ми далеч не са финансови, имайки предвид професията ми и работата в България. но все пак:
- да живея в страна, където битовия живот тече спокойно и уредено
- децата ми да ходят спокойно по улиците
- когато искам да пътувам няма да ми се налага унизително клечене пред някое посолство за виза
- ще имам преспективата да работя в много по-добра професионална среда и няма да ми се налага да правя чудеса, защото пациентите не могат да си позволят правилното лечение, а това за човек който си обича професията е много важно поне за мен.
- има правила и за най-малките подробности от живота
- в българия съм в състояние да блъскам цял живот по този начин и няма да мога да надскоча много пъти сегашните си доходи и стандарт, а мисля че за труда, който давам заслужавам повече, най-вече като съотношение инвестиция и резултат - сега е 5 към 1, а искам да го променя повече в моя полза...

знам, че сега сума ти критици ще ми кажат, че не ми признават дипломата, че никога няма да приравня, че ще мия чинии цял живот и че по-добре да си харча хилядите месечно в България. но това не е така. всичко в канада е направено от хора и за хора. щом други са успели ( а има такива стоматолози в Монреал ) значи не е невъзможно. учил съм за труден приемен изпит в медицинска академия ( бяхме 10 момчета за едно място ), шест години по цял ден за да стана стоматолог, работя всеки ден по 10 часа, нося отговорност за сума ти пациенти ежедневно, така че нищо не може да ме уплаши, поне на този етап. достатъчно разумен съм, че да отстъпя ако нещо не се получава, но ще трябва лично да се убедя в това. а и да напомня на критикарите, че две години съм бил студент и жена ми беше на държавна заплата от 125.00 лева и пак сме изкарали, но освен следването и бачках. това доказва, че който иска може. имам колеги, който стоят за по 500 лева на месец на работят в СОФИЯТА, а аз пътувам всеки ден по 90 километра за да печеля в пъти повече, така че всичко това не може да ме плаши. затова съм съгласен, че който иска да постигне нещо повече, си зависи предимно от него и от намирането на начин, а не на причина. Иво
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

един от мотивите е завистта и злобата на хората, които виждаш около себе си.
Човек с висока заплата =/= червен мафиот, мутра, крадец и детеубиец!
Този не върви!Ситуацията и тук и там е еднаква.Както тук,така и в България,за доходите не е прието да се говори,така че ако сам не кажеш,никой не би могъл да знае какви са ти доходите.Както там,така и тук,завистта ходи по хората и тук също я има...Хората са си същите в същността си,навсякъде по света,да не говорим,че тук дори съществуват още повече условия за завист...Мотивацията ти е слаба,Влади!
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Ivo mnogo dobre go napisa,koito iska uspyava spor nyama kato pribavim i uslovieto koyto e i sposoben ,nezavisimo v koya oblast,no problemat e sled kato doydesh tuk dali ste ti haresa ,dali nyama da se razocharovash,zapochvash vsichko ot 0 i ste vidish rezultata ot truda si primerno sled 6g.,ste se borish za neshto koeto veche si go postignal,znaesh li prez tova vreme kakvo ste stane s psihikata ti dali ,moge da izdargi tochno na tova natovarvane.edno mnenie,sto ne se opitash i taya enegiya ,koyato ste ti se nalogi da izgorish tuk da ya nasochish v postiganeto na dohod ot 2000,3000lv. v Bg.Kolkoto i optimist da e chovek,ne doyde li da vidi za kakvo stava vapros tuk ,nyama da go razbere,ta da ti dam edno skromno mnenie-za hora profisionalisti kato teb v dadena oblast bih preporachal ,ako imat vazmognost finansova da doydat da vidyat neshtat na mesto i togava da reshat,no da ne prekasvat vrazkata si s biznesa si ili karierata si v Bg.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

мерси Бате за мнението. така сме и решили да стане, ще си разделим семейството за по няколко месеца през първата година за да си запазим и кабинета в България и за да видим каква е хавата в Канада. a propos аз винаги съм се чудил защо хората говорят за такива евтини билети , а те били еднопосочни :shock: . аз с еднопосочен не се хващам.
Аватар
Maria
Мнения: 347
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 1:45 am
Местоположение: Sainte-Julie/Варна

Мнение от Maria »

Като оставим настрана, че с такава заплата в България семейство не може да се създава (аз лично не бих си позволил лукса)
Означава ли това, че българите с доходи под 1000 лв на месец не трябва да създават семейства?
Ами тези, които са ги създали вече и пак нямат тези доходи?
Хайде пак да се върнем на примера със "семейство" от двама учители - хора висшисти и специалисти + 1 дете - та какво прави то: 2х180/190лв + 15лв детски + 80 лв за 15 септември и 24 май, ако разбира се бъдат отпуснати от бюджета...каква сума се получи?

Мисля, че на всички ни са ясни условията за започване на частен бизнес...
Аватар
vladi
Мнения: 952
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:15 pm

Мнение от vladi »

JOY написа:Мотивацията ти е слаба,Влади!
Това за Мотивацията не го разбрах - какво и е слабото...
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

poumpy написа:мерси Бате за мнението. така сме и решили да стане, ще си разделим семейството за по няколко месеца през първата година за да си запазим и кабинета в България и за да видим каква е хавата в Канада. a propos аз винаги съм се чудил защо хората говорят за такива евтини билети , а те били еднопосочни :shock: . аз с еднопосочен не се хващам.
Тъкмо имах намерение да ти напиша,че след няколко години тук,ще премахнеш едно по едно всички мотиви,освен парите,за които ако си наистина изключителна личност,си заслужава да се бориш.Тъкмо мислех да ти напиша,че се възхищавам на оптимизма и на хъса за борба,обаче след това изказване за двупосочен билет....просто думите ми увисват във въздуха...Моето мнение,особенно след това изказване е да не харчиш излишно пари по пътища!Ако целта ти е екскурзия,има по-добри варианти от емиграцията.
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

vladi написа:
JOY написа:Мотивацията ти е слаба,Влади!
Това за Мотивацията не го разбрах - какво и е слабото...
:lol: :lol: :lol: Ех,Влади,ми аз достатъчно се обосновах...Като се сблъскаш с тукашна завист,ще разбереш по-добре!Ха,да не ти разказвам колко повече засяга и боли...
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

Ауууу,Влади,прощавай,това се отнасяше за ssttoo :oops: :oops: Сега видях грешката си. :oops: :oops: :oops:
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Мнение от pumpy »

JOY не си права, не става въпрос за екскурзия, а за премерено решение. имам съученичка от френската гимназия, която замина с двупосочен билет. намери си работа в банка и е супер доволна. и като си беше за ваканция тук пак замина с двупосочен билет. това не я отказва от Канада. просто е една разумна възможост на миенето на чинии, я и няма лошо да си дойдеш във ваканция. за екскурзия е доста скъпичко и времеемко, има къде къде по-евтини варианти от таксите на SIQ et CIC.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Joy/Polya/ kakvo se krie pod misalta ti-sled godini ste othvarlish vsichkite motivi i ste ostane samo parite,interesno mi e vigdaniyata ni za givota v Canada dali si savpadat.
ssttoo
Администратор
Мнения: 2389
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:12 am
Местоположение: LA, California
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Maria написа:Означава ли това, че българите с доходи под 1000 лв на месец не трябва да създават семейства?
Разбира се, че не означава. Но просто като си направиш сметката какво можеш да осигуриш с тия пари на децата си и ти се отщява. Затова и много хора не създават семейства или пък ако имат дете, то е само едно.

Не ме разбирай погрешно - не твърдя че човек, който не взима добри пари в БГ е нещо получовек. Тезата ми е различна - ако взимаш добри пари, то не е задължително да си "сина на полка" или мутра, което напр. Тошко непрекъснато повтаря.

Джой, аз говорех за злобата на хората по улиците, на непознатите. От завистта на познатите няма мърдане - затова човек сам си подбира познатите. Иначе естествено че непознатите могат да те разберат дали взимаш повече пари - например по това, как си облечен.
Заключено