Сега въпроса е ...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Сега въпроса е ...

Мнение от roumensp »

miteto написа:
спиро написа:на някой млади ще им хареса, на мене какво ми беше в кравайските години, бях щастлив. а бях щастлив, защото съм свободна душа, а не щот някой ме е мачкал, геис... сега сме по големи роби от средновековния строй, и не ми казвай че в главите има нещо друго освен пари, иначе си гледай канацки/западни/ филми, щом като ти дава свобода. и не забравяй, да си навиеш часовника утре за работа.
Азо, бил си щастлив щот си бил малък, без никви грижи и отговорности. Не щото е било страшен кеф по времето на правешкия дръвник.
Абсолютно вярно, и аз бях щастлив, защото бях млад и безгрижен метъл, издържан от родителите си, на който не му пукаше от нищо и основната му грижа беше как да си намери последния албум на Ххххх и къде да пие бира ... :D За което правешката кратуна няма никаква заслуга, дори напротив ....
Pointzero

Мнение от Pointzero »

speedy написа: Коментар към същата статия:
КАЖЕТЕ ИМ ЧЕ НЯМЯ ДЯ ИМАТ ИНТЕРНЕТ И ТЕЛЕФОНИ И ЩЕ ИМ МИНЕ!!!
Пич, интернета в БГ навлезе далеч след "демокрацията". А телефони си имаше, аме не мобилни, още по-малко 'smart'.

П.С. Едно на страна правописа на горното изказване :D
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Pointzero

Мнение от Pointzero »

MrGeek написа: Азо, далеч по-страшното е другото, което го пише малко по-надолу:
Там се посочва, че за остров Белене не са чували 40 на сто от анкетираните.
Според данните от проучването, 42 на сто от младите българи до 35 години не знаят, че Хитлер и Сталин са диктатори.
Повече от половината не знаят какво е Освиенцим (Аушвиц) и не свързват с нищо конкретно Холокоста.
Гайка, колкото да не ми се иска (поради лични и субективни "чувства"), тук трябва (налага се :D ) да се съглася с теб.
Гледах нещо преди доста време (дали не беше в тубата??? |( ) "Колко са тъпи американците?" - не познават географията, елементарни неща от обща култура етсетера...
Ама така като гледам и в България тази епидемия леко-полека настъпва.... ;(
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Точно това разправям и аз. Настъпват също така Певеце ботушките, необлечен бетон по сградите и мацки по анцузи. Първи птички са още, но натам върви светът.
А крайния резултат го видяхме в оня филм дето адвокатът беше завършил образованието си в Костко.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

В центъра на София видях само една жена по анцуг, ама не беше точно "мацка". По кварталите по може да ги има, ама това не го броя, може просто да е отскочила от дома си до най-близкия магазин ...

За "глобалното изпростяване" също не съм сигурен 100%, може би така ни се струва, защото сме различни поколения, с различни разбирания и идеали ...
gt_2006

Мнение от gt_2006 »

Северно-корейски деца пеят: "Пукни,проклета Америка" :D

http://www.youtube.com/watch?v=4ZYvDCfuBNc#t=58"
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

roumensp написа:В центъра на София видях само една жена по анцуг, ама не беше точно "мацка". По кварталите по може да ги има, ама това не го броя, може просто да е отскочила от дома си до най-близкия магазин ...

За "глобалното изпростяване" също не съм сигурен 100%, може би така ни се струва, защото сме различни поколения, с различни разбирания и идеали ...
Аз също видях само една, не праа обобщения, както некои опонентки обичат да праат. Правя прогноза :)
За туй че сме остарели - без съмнение важен елемент в общата картинка.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

roumensp написа:
така мисля. аз не ги разбирам. аз не ги съдя. си мисля само, че ценностната система на дедо е различна от тяхната. това е!!!
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

от няколко дни ме мъчи една мисъл, кои са новите литературни класици в момeнта, тези, които след примерно 50 г. ще бъдат изучавани от внуците ни в училище?! и все не намирам отговор, ни един.. :( :(
егото е нетърпеливо, защото знае, че времето му е ограничено. комунизмът е търпелив, защото знае, че е вечен.
венсеремос, другари!
Аватар
rumka

Мнение от rumka »

За мен литературните класици са като светците за църквата. Не можем от сега да знаем кого ще канонизира времето.
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

самонадеяна сте, господжа...., само момент- та да блясна......

Борис Христов, Виктор Самуилов, Милен Русков,
Здравка Евтимова, Деян Енев- мисля че го преподават вече. за активно писане, непременно трябва да се спомене Калин Терзийски, Георги Господинов....., но нека не забравяме- фамозната и шармантна Ванеса.
венсеремос, другари!
Аватар
rumka

Мнение от rumka »

:D :D :D
Времето ще покаже. Все пак на мястото на Георги Господинов от сега може да сложим Иван Ланджев??
Аватар
rumka

Мнение от rumka »

спиро написа:Деян Енев- мисля че го преподават вече
Дано! А какво ще се преподава решават едни хора от министерството на образованието, които се назначават от едни други хора, които печелят политическите избори.... И така ситуацията често се променя. Има много добри и много четени писатели, които не са класици. Всъщност какво e 'литературен класик'? :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Някои хора на какви ли не щуротии са готови само и само някой да ги забележи и им обърне поне малко внимание. :tmi: Абе, направо болестно състояние! Това последното е цитат на мъжа ми отпреди 2 години, ама аз нали съм си опака и все държа да се уверя лично. :|
А трябва да имам пълно доверие на единственият може би човек (освен майка ми и баща ми), който е готов в огън да скочи заради мен. :)
Хе-хе нали сърцето правело винаги най-верният избор? Ами прави са си хората! Ама, че съм куха лейка, както вика Павката! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
спиро

Мнение от спиро »

rumka написа: Всъщност какво e 'литературен класик'?
сетих се за вица, любезна, дето писател се жалвал на приятеля си, наемен убиец, че класик се ставало чак като 'гушнеш букета'... :music:
венсеремос, другари!
Публикувай отговор