roumensp написа:
И аз доскоро не знаех какъв е животът на газовите бойлери за топла вода, но след като моят прокапа и ми го подмениха преди по-малко от година научих, че е бил нещо като рекордьор, понеже е надживял стандартните 9-10 г. с цяла година. А допреди това си мислех, че един бойлер вероятно е ОК за поне 20-ина години ...
Едновремешните перални и сушилни може и да са работели по 20 г., ама не вярвам някоя от модерните да изкара и половината от това.
Скоро смених газов бойлер, изкарал 20 г. в тая къща, добре че са 2, вързани 1 след друг. Вторият боълер кара 21-ва година. Сигурно е от нашата чиста планинска вода. Първият майстор-водопроводчик ми взема само $350 за откачването на протеклия след ден чакане на сухо..
Вторият майстор го изгоних, плащайки му 39 за визитата, щото нямаше в колата това дето го исках аз и ме убеждаваше, че това дето го искам аз, не можело да стане, нищо че свали ~400 от цената само след 10 минути пазарене... Третият сложи нов голям бойлер, само за 250 отгоре, ама си дойде със фирмата, вързана към магазина, голяма канадска верига... беше бърз, услужлив, скромен и усмихнат, събуваше обувките..
Знам, че тия хайвани заслужават отделна тема, ама не можах да се сдържа.