носталгия

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: носталгия

Мнение от pumpy »

Според мен Танграта и Калифорнията нямат място в тази тема. Момичето има проблем и вие двамата не можете да й помогнете, защото гледате на живота по много по-различен начин от нея.
IrinaV
Мнения: 29
Регистриран на: Вто Май 07, 2013 6:39 pm

Re: носталгия

Мнение от IrinaV »

А авторката на темата ми се вижда малко неискрена. Даже се чудя дали е истинска. На 30 години емигрант, и състезателка по фитнес. какви са тия състезания по фитнес. Не знаех, че фитнесът е олимпийска дисциплина. А и състезателка по фитнес да е самотна ... просто ... сигурно е в някоя паралелна реалност. :lol: Но който иска да си вярва
Така и не каза град. Да не се окаже, че е от ... Русе ... и в свободното си време дава коли под наем ... :lol:[/quote]

Съветвам те да се пообразоваш малко относно фитнес преди да съдиш - казва се bodybuilding. Много красиви хора или атлети са сами пък и външната красота е въпрос на мнение, а когато е основното качество ,за което човек гледа това ме отблъсква ужасно.В най- "красивият" си период бях най- самотна - май затова и напълняж...Хм...като че ли това се повтаря в живота ми, когато в БГ ,когато бях слабичка само тогава мъжете ми обръщаха внимание...Интересен шаблон....ще го обсъдя с психолога си.

Както и да е - получих достатъчно мнения и съвети, за което благодаря. Очевидно не съм готова да взема решение Канада или БГ...съквартирантката ми даже предложи нейна позната да вземе стаята ми ,ако реша да си ходя, това така ме изкушава...

Мисля да се оттегля от темата и да си лекувам депресията както дойде.Който иска да ми пише на лични ще се радвам! :)
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Re: носталгия

Мнение от anxeli »

Депресират се и жените оженили се преди 30, с по 3 деца, къща и любящ съпруг. Още една книжка ще предложа - Тhe happiness project на Gretchen Rubin - която си има всичко, но изведнъж се замислила че не се чувства достатъчно щастлива и решила да промени мисленето си. Понякога се изисква усилие за да разбереш какво имаш :) ...
Колкото за самотата 5 години, мисля че чувството за самосъхранение инстинктивно не позволява на повечето хора да заминат сами, без съпорт група, семейство. Докосването е голяма част от чувството за щастие. Прегръдка по-дълга от 6 сек. стартира отделянето на окситоцин и допамин в мозъка - хормоните на щастието и привързаността. Не знам как се живее без това, преосмисли, дали не си поставяш нечовешки цели.
В бг не е лошо да минеш пак пълен преглед. Провери хормоните, депресията може да е химичен / хормонален дисбаланс.
Циганите - на Сатурн !
grozdan
Мнения: 1324
Регистриран на: Пон Авг 01, 2011 10:58 am
Местоположение: Монреал

Re: носталгия

Мнение от grozdan »

Четох, четох, пък реших и аз да се изкажа. Като мойто мнение друго няма, книжки няма да предлагам, нито намиране на половинка и прочие дивотии.

Значи ако беше мъж щях да те посъветвам да се напиеш яката, ама така, че едва да си стоиш на краката. Най-добре с дружка, но без много сеирджии да те разнасят после. Обаче не си мъж и жените много не обичат да си решават проблемите така. Затова ще ти кажа, че заобикалящата те среда е отражение на душевната такава, т.е. нито има значение къде си, нито с кой си. Това са следствия от душевното ти състояние, а не причини. Затова ходенето до България ще поразмести малко пластовете, но нищо няма да промени. Мисля си, че се опитваш да живееш в рамка - социални норми, обществени разбирания и т.н. Излез където и да е, отпусни се без да го премисляш много-много, е така все едно си на 20. Явно много ти се е насъбрало, трябва по някакъв начин да се освободиш от товара.

Сега, ясно ми е, че пак не се изказах много изчерпателно, но ти ще прочетеш между редовете.
Успех!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Arwen
Мнения: 25
Регистриран на: Съб Юни 19, 2004 12:04 am
Местоположение: Mtl

Re: носталгия

Мнение от Arwen »

Kan_Tangra написа: Въобще не си разбрала това, което съм написал, а съм го написал ясно. Ще ти препоръчам да ми препрочетеш постинга и да се опиташ да помислиш, макар да ти е трудно.

Тези двете нямат нищо общо, въпреки че много хора се заблуждават и ги смятат за едно и също нещо.
Ясно казах, че е необходимо 1то, но 2то е вредно.
А ти ми говориш, че жените ги било страх от външността им. Т.е. говориш за 2то.

А съвсем отделен въпрос е, че всъщност, особено тук много съм се нагледал на нахални и грозни жени, които се натискат по много противен начин на красиви мъже. Нещо, което никога не съм виждал в бг.
Също и съм виждал много пъти грозни жени, да са заедно с красиви мъже.
Така че наистина се чудя ти къде ги виждаш твоите примери.

А трето, съвсем отделно от предните 2, че мъжете и жените имат различни предимства и недостатъци и съответно противоположния пол търси различни характеристики, като търси партньор. И докато от мъжът се очаква основно психическа сила и подкрепа, и жените ги търсят тия качества, от жената пък се очаква външност и физическа фертилност. Т.е. твоите примери "красиви" мъже са изцяло извън контекста и смисъла на обсъжданото.
Въобще не ми е трудно мисленето. Ще те замолА за в бъдеще да не изказваш подобни хипотези. :!:

Като намекваш за авторката, че не е достатъчно хубава или няма достатъчно качества (иначе щяла от раз да си намери партньор), а сега ми казваш, че си по-умен от мен - ми ще има още да си седиш ерген - съжалявам, че ти го казвам! (aко ти е такова отношението към жените и на живо). Личи си колко си ''самокритичен'' и обективен. Да ти кажа арогантността и надменносттта не сa качества, които обича жената, търсеща свестен мъж.

Ако и на партньoрките демонстрираш такава ''психическа сила и подкрепа'', ясна е работата.


Примерите, за които говоря, са от моето ежедневие и от разкази на приятели. Има и проучвания за това как жените се подценяват, а много мъже си мислят, че са ''хот ш*т'', когато това няма много общо с реалните им качества. Интересното на тези проучвания е, че харесваните от жените мъже имали реална себеоценка.

Това, че тук жените имат високо самочувствие е вярно. В БГ обратното беше, поне навремето - посредствени чичета критикуват жените коя била дебела, коя била с голям задник, а пък коя с плосък и т.н. - простотии колкото щеш. Как мислиш, че една българка ще придобие чак супер завишено самочувствие сред такива?

Както и да е, бъди си умен и великолепен и не ми отговаряй :D
J&V
Мнения: 140
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2011 3:23 pm
Местоположение: Québec City

Re: носталгия

Мнение от J&V »

Това, че тук жените имат високо самочувствие е вярно. В БГ обратното беше, поне навремето - посредствени чичета критикуват жените коя била дебела, коя била с голям задник, а пък коя с плосък и т.н. - простотии колкото щеш. Как мислиш, че една българка ще придобие чак супер завишено самочувствие сред такива?

Не само навремето, все още е така! В БГ отношението към жените дори търпи развитие в още по-негативна посока!
DCS-Виена-23.05.2011г.
Акюзе-17.01.2012г.
Писмо изч. на интервю-15.06.2012г
CSQ-10.04.2013
Док.до Н.Скотия-07.05.2013г.
Баркодове-11.07.2013г.
Покана за медицински-04.09.2013г.
Визи - 02.10.2013г.

"Les courageux avancent, les peureux reculent!"
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: носталгия

Мнение от pumpy »

J&V написа:Това, че тук жените имат високо самочувствие е вярно. В БГ обратното беше, поне навремето - посредствени чичета критикуват жените коя била дебела, коя била с голям задник, а пък коя с плосък и т.н. - простотии колкото щеш. Как мислиш, че една българка ще придобие чак супер завишено самочувствие сред такива?

Не само навремето, все още е така! В БГ отношението към жените дори търпи развитие в още по-негативна посока!
Като чета някои от ергените на форума в чужбина само си представям какво се случва със същите ергени в българска среда - нещо ала "честита баня"/дълбок Ориент. :lol: :lol: :lol:

Има един култов български филм "Да обичаш на инат". Е той започва много показателно за българския МЪЖ....
NightMartini
Мнения: 368
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 7:46 am

Re: носталгия

Мнение от NightMartini »

Привет Ирина
Харесва ми късно вечер да препрочитам всички мнения в темата. В случая думите не помагат, но хората са искрени в подкрепата си.
Винаги съм се възхищавал на начина, по който баща ми обича и се грижи за майка ми. И въпреки че аз съм в Канада, баща ми в Сингапур, а майка ми в България тази любов и подкрепа не се губи и не се забравя.
Мъжът е мъж, не когато разказва приказки, а когато ги превръща в реалност. Истинския мъж запълва празнотата и придава смисъл. Той ти дава топлина и се чувстваш сигурна и защитена в прегръдката му. Той замества отчаянието и неспокойствието с неповторимото усещане за желаната близост. Съвършената красота е в споделената емоция. А споделената емоция е в семейството, там където след тежък ден можеш да покажеш чувствата си, без да бъдеш съден за това.
Мислех си, че е хубаво да завършим темата с едно стихотворение.

Бях си създал един сияен,
вълшебен образ на жена,
дълбоко съкровен и таен,
огрян от лунна светлина.

Живееше той нереален
посред реалните неща,
трептеше като лъч астрален
по миглите ми през нощта.

И мислех си:Той никога няма
да стане плът и кръв;
тъй както без душа е камъка,
и той ще бъде все такъв.

Ала веднъж, за обич жаден,
жена видях между жени.
И образът, от мен създаден,
с нея се съедини.
newcomer
Мнения: 1598
Регистриран на: Чет Сеп 20, 2012 9:48 am

Re: носталгия

Мнение от newcomer »

roumensp написа:
Kan_Tangra написа:Така и не каза град. Да не се окаже, че е от ... Русе ... и в свободното си време дава коли под наем ... :lol:
Ти пък сега, прекалено си подозрителен. Според теб Батето задава въпроси от единия акаунт и отговаря от другия в една и съща тема .... Колкото и да скучае, едва ли ще стигне дотам. :D
в един момент си помислих,че задаващата въпроси може и да съм аз,но после се сетих ,че имам само един акаунт.поне засега. ;)
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
OILERS
Мнения: 319
Регистриран на: Вто Май 15, 2007 3:26 am
Местоположение: slightly south of the Arctic Circle, Canada

Re: носталгия

Мнение от OILERS »

IrinaV написа:Това за вънщния вид е толкова повърхностно. Миналата година се подготвях за фитнес състезание - всички ми казваха, че приличам на манекенка. И какво? Само мухлъовци за секс - даже си го казват в прав текст - "Аз много съм привлечен от теб, но искам само неангажиращ секс без връзка" Уви, всички ми казват, че в БГ е същото. Тогава пък с никого не излизах напук. А само в БГ мъжете онлаин са ме питали колко тежа - нямам коментари!
Затова се спуквам от тренировки та на 40 да съм здрава да забременея по неестествен път или дай Боже до тогава да имам и кариера и да мога да си осиновя... Дам, знам , че звучи доста крайно, но вече съм преглеждала книги за самотни майки.
Всичко е Божа работа!
Поне съм доволна колко отговори имам тук, а и направих нови контакти - чувствам се по-малко самотна. :)

Киро, собствената ми класна ми писа във фейсбук ,че ми е време вече за бебе, стига само съм се забавлявала хаха изтрих я

Aма ти какво? И душата в рая и х... до края?Не става,опитай първо с едното.
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Re: носталгия

Мнение от IRA »

kiro написа:Всички изказали се акцентират на едно нещо, а то е че проблемът с депресията е нещо външно - Монреал, Канада, средата, приятелите, сексуалните партньори и само с тяхната промяна всичко ще си дойде на мястото. В основата на повечето депресии обаче е някакъв вътрешен конфликт и докато Ирина не е наясно със себе си какъв е този конфликт, тя няма да се почувства по-добре. Само с промяна в средата не става. Даже според мен е по-вероятно нещата да се задълбочат. Като се върне в БГ и се сблъска с цялата орда доброжелателни лели, стринки и баби, които дискретно започнат да й намекват, че вече й е време да се задоми, да се размножи, да бъде като всички и т.н., нещата могат да изглеждат различно. Все пак, това са мои спекулации, може семейството й да е различно от стандарта в България.
Много си прав. Това да си на 30 и да нямаш деца, направо ужас. Кога та кога...айде няма време, все едно си с едия крак в гроба.
На мъжете им е по лесно, при тях е "Вземи си някоя булка,да те гледа" :rofl: Ако може да е по младичка, че да е по дълго.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
agent Ozo
Мнения: 9786
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: носталгия

Мнение от agent Ozo »

Нещо по темата, което ми попадна във Фейс-а.
Не гарантирам дали Фройд наистина го е казал.

Изображение
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Joya
Мнения: 474
Регистриран на: Чет Апр 20, 2006 3:49 am

Re: носталгия

Мнение от Joya »

За първи път чувам, че самочувствието и самооценката на една жена, зависи от това дали има семейство или не. Особено на 30. Имам приятелки на по 35, хубави, успели, не искащи просто някой, пътуват много, работят много, забавляват се много и не изпадат в депресия. Защото има с какво да си запълват времето и не е задължително това да е мъж.
Аз , въпреки че съм жена, съм абсолютно съгласна с NightMartini.
Ирина, излез, забавлявай се, обичай се, харесвай се!
За съжаление държавата няма да промени нищо. Не знам как си с възможностите, но едно пътуване винаги помага много, било почивка, било пикник или просто посещение на някой съседен град.
Канада е огромна държава, огромни възможности. Има сайтове за връзка, или само за групи с общи интереси. Можеш да започнеш да излизаш, просто да се забавляваш (и не нямам предвид безразборен секс)
Не си поставяй самоцел за мъж или семейство. Изнасилената работа никога не е хубава.
Като се замисли човек, живота е толкова кратък да го губим с депресии или разочарования, всичко което ни се случва има смисъл, има цел. Приеми че това е един момент от твоя живот, че трябва да мине за да дойде нещо по-хубаво.
И не съм съгласна че тук мъжете са пасивни, напротив. Е може да не са нахални като в Бг. но това не ги прави пасивни.
Пожелавам ти успех в търсенето на щастие!
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
NavinBG
Мнения: 64
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 6:28 pm
Местоположение: Монреал

Носталгия

Мнение от NavinBG »

Ирина,я се усмихни...когато човек е млад,здрав,образован има много възможности!Заповядай на гости,сигурни сме,че всичко при теб е много "преескпонирано".
Рая и Любен Маринови (514)762- 0725
Аватар
the_coach
Мнения: 3429
Регистриран на: Вто Юли 24, 2012 3:03 am
Местоположение: on the road......

Re: Носталгия

Мнение от the_coach »

NavinBG написа:Ирина,я се усмихни...когато човек е млад,здрав,образован има много възможности!Заповядай на гости,сигурни сме,че всичко при теб е много "преескпонирано".
Рая и Любен Маринови (514)762- 0725
Най-накрая нещо истинско :y: :y: :y:
Публикувай отговор