Как избягах в Канада
Re: Как избягах в Канада
Числата които споделих не са от НСИ а са от събрана информация от различни места, включително от различни фирми в бранша. Информцията за заплатите по принцип е конфиденциална и често се разбира съвсем случайно. Не мисля че има нужда да споменавам имена на фирми или на хора.
Има най-различни случай. Преди няколко месеца една моя бивша колежка архитектка се пенсионира (във фирма в центъра на София) със заплата от около 650 лева. Цял живот е работила като архитект по проекти за арабския свят и къде ли не. Та нещата са наистина много относителни.
Според мен е реалистино средната заплата в София да се движи около 1000-1200 лв.
Има най-различни случай. Преди няколко месеца една моя бивша колежка архитектка се пенсионира (във фирма в центъра на София) със заплата от около 650 лева. Цял живот е работила като архитект по проекти за арабския свят и къде ли не. Та нещата са наистина много относителни.
Според мен е реалистино средната заплата в София да се движи около 1000-1200 лв.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Ами и според мен е реалистично (специално за София), щом минималната заплата е 310лв. После разни измекяри се чудят що не могат да си намерят млада секретарка за 300 лева, че и да знае езици и компютърна грамотност и кво ли още неdomino написа:Според мен е реалистино средната заплата в София да се движи около 1000-1200 лв.

с/у моята кооперация в момента строят една нова.там майсторите ги гледам наистина са майстори,правят всичко-арматура,кофраж,бетон,зидат с тухли и итонг.един вид всички функции при груб строеж.надника им е 30 лв на ден при 8 часов работен ден.общия работник взема 20 лв.лично съм питл техника по колко им плащат щото ми е приятел.прави ми впечатление ,че са много добри професионалисти,пипат яко,но чак пък много зор не си дават.карат си я малко по български.Bistra написа:Откъде са тези данни? Цитирай предприятия или компании, ако обичаш!
Аз гарантирам, че и двете заплати, които цитирах са достоверни. Нямат основание хората да ме лъжат....А и още нещо. (не за София, но свързано със строителството)
Надника на майстор в Русе (вилаета на Батето) е 20 лв на ден към днешна дата. Правете сметка каква му е заплатата на месец и то при "спукване на гьона" от работа.
надниците им са кеш,нямат такси.
тия от чистота към общината дето метат улицата вземат по 350 лв,а тия дето късат билетчета в синята зона по 320.
наскоро дъщерята на мои познати започна като мед сестра в градската болница -560 лв преди такси,има някакви добавки за нощни дежурства.
имам една кака дето ме забавлява от време на време ,тя е в частния сектор магистър фармацевт в една верига аптеки с над 10 год стаж взема чисто 1400 лв,но тя е с най голяма заплата от колежките.
имам познат който се води нещо като супер вайзър на транспорта на куриерска фирма еконт в града/тук им е хед офиса/ който взема чисто около 1800 лв.на по високите ръководни постове над него вземат от 2 до 3 хилки според позицията.
друг мой познат управител на един от магазините на веригата ЦБА в софия взима основна заплата 1350 лв чисто и ако даде някое и друго дежурство в уикенда в някой друг магазин на веригата стига до 1600
моя фризьор при който си ходя от години след като вече си изплати салона като падне под 4-5 хилки месечна печалба започва да се мръщи.
така ,че заплати всякакви.
аз например много горя,пуша 250-300 лв на месец,пия-предимно уиски-150 лв на месец и като прибавим пари за храна и да си платя комуналните сметки 800-900/според сезон/ лв на месец са ми напълно достатъчни да не се лишавам от нищо от първа необходимост.
ако бях безпорочен и 500 лв не мога да изхарча
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
Ако имаш жилище сигурно става. Майка ми там някъде харчи, около 500 - 600 лева на месец,ама през лятото , че зимата тока е около 200 лева, но ако разчиташе само на пенсия (нейната е 240 лева) нямаше да може да оцелява.
За 2-3 седмици като турист в България на мен ми харесва, виждам се с приятели, ходим на море. Аз им викам айде на нова година да се съберем на море на Куба, не щат, а на мен малко ми идва в повече дългия полет до България. Седяла съм и по дълго в България, след 2 месец ми идва много.
Живота е поскъпнал сравнено с преди 2 години, дори кръчмите .Такситата също, за едно определе растояние преди 2 години с бакшиша плащах окло 8 лева, сега плащах 10 лева, а преди 5-6 години беше 5 лева. Таксиметровите шофьори са станали изключително любезни, много ме изненадаха.
Въздуха София обаче е отвратителен, няколко часа след пристиганетони, в 2 през ноща, влачих сина ми в спешното,че получи астма атака. Отодохме на море, върнахме се пак в София и той пак с астма атка.
За 2-3 седмици като турист в България на мен ми харесва, виждам се с приятели, ходим на море. Аз им викам айде на нова година да се съберем на море на Куба, не щат, а на мен малко ми идва в повече дългия полет до България. Седяла съм и по дълго в България, след 2 месец ми идва много.
Живота е поскъпнал сравнено с преди 2 години, дори кръчмите .Такситата също, за едно определе растояние преди 2 години с бакшиша плащах окло 8 лева, сега плащах 10 лева, а преди 5-6 години беше 5 лева. Таксиметровите шофьори са станали изключително любезни, много ме изненадаха.
Въздуха София обаче е отвратителен, няколко часа след пристиганетони, в 2 през ноща, влачих сина ми в спешното,че получи астма атака. Отодохме на море, върнахме се пак в София и той пак с астма атка.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Във България е Супер кеф !

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
А ти, що все в Торонто клечиш?myhata II написа:Във България е Супер кеф !![]()

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Bistra написа: А ти, що все в Торонто клечиш?

Стефан Цанев
Стефан Цанев
преди 3 год джуджето дянков вдигна акцизите на тютюна,алкохола и горивата и те поскъпнаха с 30%.отделно с още толкова поскъпна тока и битовата газ.от там и цените на някои услуги.иначе манджата си е евтина,особенно поскъпване няма,даже и цените на някои продукти вървят надолу.това лято плод зеленчука е направо за безпари-чушки,крастаици,домати за по 60-80 ст килото.IRA написа:Ако имаш жилище сигурно става. Майка ми там някъде харчи, около 500 - 600 лева на месец,ама през лятото , че зимата тока е около 200 лева, но ако разчиташе само на пенсия (нейната е 240 лева) нямаше да може да оцелява.
мен най ме мъчи дрогата,по 500 кинта давам на месец,ама пестя от бензин.живея на пъпа на града и офиса ми е на 600 метра от дома и се движа пеша макар,че имам 4 коли на разположение.а и е по здравословно.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Аре бе,няма ли да се разширяваш,айде че ми се отвори един дюкан за даване от Октомври !newcomer написа:преди 3 год джуджето дянков вдигна акцизите на тютюна,алкохола и горивата и те поскъпнаха с 30%.отделно с още толкова поскъпна тока и битовата газ.от там и цените на някои услуги.иначе манджата си е евтина,особенно поскъпване няма,даже и цените на някои продукти вървят надолу.това лято плод зеленчука е направо за безпари-чушки,крастаици,домати за по 60-80 ст килото.IRA написа:Ако имаш жилище сигурно става. Майка ми там някъде харчи, около 500 - 600 лева на месец,ама през лятото , че зимата тока е около 200 лева, но ако разчиташе само на пенсия (нейната е 240 лева) нямаше да може да оцелява.
мен най ме мъчи дрогата,по 500 кинта давам на месец,ама пестя от бензин.живея на пъпа на града и офиса ми е на 600 метра от дома и се движа пеша макар,че имам 4 коли на разположение.а и е по здравословно.
Намира се на ул"Гладстон" до Синдикалния дом !

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Интересно: в Бълкгария бизнеса процъфтява, пък наемателите напускат.......myhata II написа: Аре бе,няма ли да се разширяваш,айде че ми се отвори един дюкан за даване от Октомври !
Или грешка, мухата строи нови дюкяни

Стария собственик си купи парцел на края на града и си построи фабрика с магазинpumpy написа:Интересно: в Бълкгария бизнеса процъфтява, пък наемателите напускат.......myhata II написа: Аре бе,няма ли да се разширяваш,айде че ми се отвори един дюкан за даване от Октомври !
Или грешка, мухата строи нови дюкяни![]()
![]()
![]()
![]()

А до моето жилище зъбаря днес 1000рката не я харесва,ако не вярваш ще ти дам координатите им !
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Майна, за всичко ти вярвам, ама не ме интересува. Аз моя избор съм го направил преди 27 години и съм го затвърдил преди 9. Радвам се и за фабриката и за колегата, но най-вече се радвам за себе си и децата си. А и родителите ми, които съм "отървал" за поредните 6 месеца.
Онзи ден ходих да си купя ски- последните такива си купихме с жена ми преди 12 години в България - нови обувки и ски на старо - струваха ни много повече от един ден работа на двамата. Сега си купихме нови обувки, ски и автомати и фактурата е пред мен - не ме карай да ти обяснявам в колко време работа се изразява. За какво ми е адреса на бившия ти наемател или колегата до теб ? Не разбирам

Онзи ден ходих да си купя ски- последните такива си купихме с жена ми преди 12 години в България - нови обувки и ски на старо - струваха ни много повече от един ден работа на двамата. Сега си купихме нови обувки, ски и автомати и фактурата е пред мен - не ме карай да ти обяснявам в колко време работа се изразява. За какво ми е адреса на бившия ти наемател или колегата до теб ? Не разбирам

Много ти променливо настроението бе,я се прочети по отгореpumpy написа:Майна, за всичко ти вярвам, ама не ме интересува. За какво ми е адреса на бившия ти наемател или колегата до теб ? Не разбирам![]()
![]()
Тия затвори не ти влиаят много добре

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Какво винаги "мухенски нонсенс"
Покрай моловете, наемите паднаха, поне в София. По ниски са отколкото бяха преди 10 години.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин