установяване в Калгари, Алберта

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Kan_Tangra

Re: установяване в Калгари, Алберта

Мнение от Kan_Tangra »

Хората са искали сигурно да вземат детски за 2012та година. Затова са всичките тия масрафи.
Но сега какво предстои, едва ли е ясно на някой.
А канадските данъчни не са като българските и понякога правят проверки и по 5г назад.
Шанса да те изхващат е доста голям.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

newcomer написа:в алберта работа няма само за тъпите и мързеливите

аз като бях там насила ме караха да ходя на работа с/у една шапка пари,ама понеже си бях надвил на масрафа не си давах много зор :D

Малко по-разично е сега,ама все още се намира нещо което ще ти плати сметките.Обаче не е както преди,и като гледам нещата въобще не отиват на добре.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Павел написа: Градски, езика трябва да си е критерий поне по две причини - първата - да покажеш уважание към новата ти държава и втората - да не набутваш данъкоплатеца с издръжка на безбройна армия от преводачи или учители по ESL.
Защо трябва да изпитвам болка за някой, който си е спестил подоговката преди отиването в чужбина и който е прекаран от познати? Аз помощта в чужбина я виждам точно като помощните странични колела при детските велосипеди - те само удължават процеса на учене. Без помощни колела падаш, жулиш колене, но се научаваш да караш колело за нула време.

Когато научиш малко повече от йес и ноу, ще откриеш (както още няколко милиона души) и гения на най-забавния човек на планетата.
Ако ми намериш по-забавно коментиране на днешните новини някъде другаде, пусни линк:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 28#p540628"
Виж сега, твоето виждане за нещата е различно от моето. Нормално е, различни хора сме. Обаче аз не те съдя за това, че си различен от мен, нали ? Докато ти си готов да ме изпратиш с камъни до летището :D Радвам се, че решенията в тази държава не ги взимат хора с твоето мислене.
Мда, понаучих малко повече от йес и ноу, обаче вместо гения на най-забавния човек на планетета, предпочитам да откривам нови приятели :)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Това, че единия от семейството не работи, не е причина за оплакване по форуми, на мене не би ми минало през акъла да го правя. Жена ми си намери работа доста след като пристигнахме в Калгари. А щом стигаш до интервюта, а не те взимат на работа, то или не си попаднала на правилното място, или не си убедителна, че ще вършиш достатъчно добре работата, за която кандидатстваш. А украсяването на резюмето помага разбира се.
Embrace your climate change!
dea

Мнение от dea »

Dimman, мога да ти дам само общи насоки, не познавам лично ситуацията в Алберта.
В Квебек се гледа положително ако си се включила в доброволческа работа. Трябва да изкараш определен брой часове и после можеш да поискаш препоръки. Тук има курсове как да търсиш работа, правят ти симулация на интервю и ти казват къде са ти слабите места.
Също си мисля, да не те мислят за твърде квалифицирана (ако пишеш всичките си дипломи, а кандидатстваш за обща работа)?
Все-пак, летния сезон отминава, пазарът на труда ще се раздвижи. :)
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Публикувай отговор