Има ли развитие на зелени технологии в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Re: Има ли развитие на зелени технологии в Канада?

Мнение от Kpetrov »

Bistra написа:Вие мислете там, как да не се превърнете във втори Чернобил! :|
Втори Чернобил вече има. Да не се превръщат в трети е правилното пожелание! ;)
amigo7674

Мнение от amigo7674 »

mortigur написа:
amigo7674 написа:
mortigur написа:Кой може да ми гарантира че тая инсталация ще направи 3-5 киловата на час? Ако има такава гаранция с удоволствие бих купил.

Освен това както винаги тия зелени технологии не дават повече от няколко смешни параметри а другите си ги търси сам. Да беше пуснал и линк към фирмата която ги продава за да им видим спецификациите. Тогава сами ще си решим дали си струва или не.
Инсталираната мощност на едно съоръжение е капацитета в квт/ч при идеални или близки до идеалните условия. Т.е.,ако една централа е 5кWp, то тя при радиация 1000W/м2 , спектър АМ = 1.5 и околна t = 25 С би трябвало да генерира 95% от мощността си.
Това е цялата статия,и там няма линкове.Но с която и фирма в тази област да се свържеш,биха ти отговорили.
Именно, че като се свържеш с фирма и те ти отговарят че подобна мощност се постига при идеални условия. Липса на облачност, дъждове и едва ли не се оказва че подобна инсталалация работи с максимална мощност едва 30% от времето. През другото си кара на 1 - 2 кв/ч максимум. Демек ще се къпем и готвим само когато е слънчево, а ще ходим на разходка за да не харчим ток когато е дъждовно и облачно. :fubar:
Това важи за островните съоръжения,които не са свързани към преносната мрежа и ползват акумулатори...
Една соларна инсталация работи на пълна мощност около 4 - 5 часа на ден средно годишно.Това са около 16 - 20%...
amigo7674

Мнение от amigo7674 »

pumpy написа:Тоест ние ще сме свързани към мрежата на ЕРП-тата за да я ползваме през нощта, но те няма да ни взимат пари за това, или понеже няма да имат друг бизнес (нали всички ще се самозадоволяваме през деня :lol: ) ще ни натоварят десеторно от днешните цени за пренос, защото НЯКОЙ все пак трябва да плаща поддръжката на тази същата мрежа. Или за поддружката на мрежата ще плащат балъците, които не си инсталират панели и продължават да си купуват конвенционален ток, а ние ще сме тарикати ?
А относно инфлацията, би ли ни показал с цифри, актуални днес, при годишна инфлация от 5 % да речем, кога точно ще се изравни цената на енергията постигната от фотоволтаик и въглища, например ?
Не знам от къде си извади тези изводи,че няма да се плаща за преноса на енергия?!Можем да направим лека аналогия с торентите - ти ако качваш или сваляш нещо безплатно ( не говорим за етичност или законност в случая!)това значи ли,че интернета ти е безплатен също?!! 8)
Веднага съм готов да дам цифри , защото имам инсталация и имам много подробни наблюдения...но за да сравним с една ТЕЦ например,първо намери от достоверен източник как се сформира тяхната цена и тогава веднага правим аналогия :y:
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

amigo7674 написа: Това важи за островните съоръжения,които не са свързани към преносната мрежа и ползват акумулатори...
Една соларна инсталация работи на пълна мощност около 4 - 5 часа на ден средно годишно.Това са около 16 - 20%...
Де факто ти се съгласяваш, че от подобни инсталации няма никакъв смисъл. 20 % от времето работи соларната инсталация. През другото време какъв ток се използва? Може би от Атомна енергия или от въглища?
Taxation is theft.
amigo7674

Мнение от amigo7674 »

mortigur написа:
amigo7674 написа: Това важи за островните съоръжения,които не са свързани към преносната мрежа и ползват акумулатори...
Де факто ти се съгласяваш, че от подобни инсталации няма никакъв смисъл. 20 % от времето работи соларната инсталация. През другото време какъв ток се използва? Може би от Атомна енергия или от въглища?
Ако нямаше смисъл,умните хора отдавна да са го разбрали ;) ...щом във всички развити държави се инсталират постоянно фотоволтаици и тенденцията е още повече да се инсталират през следващите години,значи хората са намерили смисъла 8)
За мен това е нужната крачка между изкопаемите горива( които са изчерпаеми и при горенето замърсяват!) и чистият водород ( който е неизчерпаем и не замърсява!)
А 20% не е никак малко,защото за това време 5квт централа осигурява достатъчно ток за едно домакинство( поне у дома 1/2 MWh на месец е средното потребление на енергия.) :)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Инсталират се заради безумните и прахоснически субсидии, които се отпускат за тези инсталации. Това е "смисъла".
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

amigo7674 написа:
mortigur написа:
Ако нямаше смисъл,умните хора отдавна да са го разбрали ;) ...щом във всички развити държави се инсталират постоянно фотоволтаици и тенденцията е още повече да се инсталират през следващите години,значи хората са намерили смисъла 8)
За мен това е нужната крачка между изкопаемите горива( които са изчерпаеми и при горенето замърсяват!) и чистият водород ( който е неизчерпаем и не замърсява!)
А 20% не е никак малко,защото за това време 5квт централа осигурява достатъчно ток за едно домакинство( поне у дома 1/2 MWh на месец е средното потребление на енергия.) :)
Не ми се спори, понеже си имам достатъчно работа, но когато приказваш откровенни дивотии просто не мога да мълча. Погледни статистиката в този сайт:http://www.energy.eu/#renewable
Изображение

Ако си поиграеш малко с графиката ще разбереш че в Европа, "умните" хора са всичко на всичко 7,5 %. И те наистина са умни, защото тези renewable sources са всъщност голям балон за точене на пари. Иначе са unreliable sources на енергия.

А относно водорода, може да се поспори дали въобще става за нещо тази технология, където водород се добива от електролиза и електричеството необходимо за това е в количества допринасящи за вредните емисии много повече отколкото простото горене на въглища.
Taxation is theft.
pumpy

Мнение от pumpy »

amigo7674 написа:
pumpy написа:Тоест ние ще сме свързани към мрежата на ЕРП-тата за да я ползваме през нощта, но те няма да ни взимат пари за това, или понеже няма да имат друг бизнес (нали всички ще се самозадоволяваме през деня :lol: ) ще ни натоварят десеторно от днешните цени за пренос, защото НЯКОЙ все пак трябва да плаща поддръжката на тази същата мрежа. Или за поддружката на мрежата ще плащат балъците, които не си инсталират панели и продължават да си купуват конвенционален ток, а ние ще сме тарикати ?
А относно инфлацията, би ли ни показал с цифри, актуални днес, при годишна инфлация от 5 % да речем, кога точно ще се изравни цената на енергията постигната от фотоволтаик и въглища, например ?
Не знам от къде си извади тези изводи,че няма да се плаща за преноса на енергия?!Можем да направим лека аналогия с торентите - ти ако качваш или сваляш нещо безплатно ( не говорим за етичност или законност в случая!)това значи ли,че интернета ти е безплатен също?!! 8)
Веднага съм готов да дам цифри , защото имам инсталация и имам много подробни наблюдения...но за да сравним с една ТЕЦ например,първо намери от достоверен източник как се сформира тяхната цена и тогава веднага правим аналогия :y:
Е ти не знаеш какво цитираш по-горе....Ако ще плащаме за преноса, но десеторно по-скъпо и ще си произваждаме само тока, аз не виждам полза.
И за да ме разбереш си представи товите торенти: те са безплатни точно понеже са НЕЛЕГАЛНИ. КОгато станат легални, за да продължат да са безплатни някой ще трябва да плаща мастафа?тоест правата на всичко потези торенти. Тогава достъпа до тях ще стане десеторно по-скъп, ерго интернета ни ще стане от 60 на 600 долара на месец, за да може авторите на всичко по торентите да си получат своето. Ако това е целта на фотоволтаиците на покрива ми, ти е ясно, че няма да стане нали. Няма как ЕРП-тата да ни поддържт мрежа и то за без пари или за смешни пари и ние да я ползваме с евтиният им ток(този мръсния), когато ни трябва, а през останалото време да се правим на разсеяни. Нали се сещаш, че същите тези ЕРП-та имат акционери и те искат печалба, точно толкова колкото и ти като индивид с покрив и фотоволтаици.
Или съвсем по български, моето си е мое, а чуждото е общо и някой ми е длъжен д ами поддържа мрежата безплатно или за символични пари....
Ако пазара в България не беше извратен и всичките фотоволтаици и перки се конкурираха на свободен пазар, нали се сещаш колко щяха да са успешни срещу кафявате и/или атомната енергия .....
amigo7674

Мнение от amigo7674 »

"Ако си поиграеш малко с графиката ще разбереш че в Европа, "умните" хора са всичко на всичко 7,5 %. И те наистина са умни, защото тези renewable sources са всъщност голям балон за точене на пари. Иначе са unreliable sources на енергия."

И на мен не ми се спори...всеки от нас си има свои възгледи и разбира нещата по свой си начин.
Аз нямам намерение да ти казвам как да живееш и дали има смисъл от новите технологии или не - това си е твое право да искаш атомна,кафява или зелена енергия.Моя избор съм си го направил отдавна ;)
Дали е далавера или не,зелената енергия си заема своето място на стълбичката и ние нищо не можем да направим - както и нищо не можахме да направим срещу атомната енергия,въпреки протестите на хората и забраната й в някои страни със закон ( Австрия например.) все още се проектират и се строят такива съоръжения.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

amigo7674 написа:.... както и нищо не можахме да направим срещу атомната енергия,въпреки протестите на хората и забраната й в някои страни със закон ( Австрия например.) все още се проектират и се строят такива съоръжения.
И добре че ги има такива съоръжения за да може такива като теб да от куртоазия, че са много зелени да ползват разни фотоволтаици и темподобни измишльотини. Години ще минат докато се разбере че атомната енергия е най безопасна от всички.
Taxation is theft.
amigo7674

Мнение от amigo7674 »

pumpy написа:
amigo7674 написа:
Е ти не знаеш какво цитираш по-горе....Ако ще плащаме за преноса, но десеторно по-скъпо и ще си произваждаме само тока, аз не виждам полза.
И за да ме разбереш си представи товите торенти: те са безплатни точно понеже са НЕЛЕГАЛНИ. КОгато станат легални, за да продължат да са безплатни някой ще трябва да плаща мастафа?тоест правата на всичко потези торенти. Тогава достъпа до тях ще стане десеторно по-скъп, ерго интернета ни ще стане от 60 на 600 долара на месец, за да може авторите на всичко по торентите да си получат своето. Ако това е целта на фотоволтаиците на покрива ми, ти е ясно, че няма да стане нали. Няма как ЕРП-тата да ни поддържт мрежа и то за без пари или за смешни пари и ние да я ползваме с евтиният им ток(този мръсния), когато ни трябва, а през останалото време да се правим на разсеяни. Нали се сещаш, че същите тези ЕРП-та имат акционери и те искат печалба, точно толкова колкото и ти като индивид с покрив и фотоволтаици.
Или съвсем по български, моето си е мое, а чуждото е общо и някой ми е длъжен д ами поддържа мрежата безплатно или за символични пари....
Ако пазара в България не беше извратен и всичките фотоволтаици и перки се конкурираха на свободен пазар, нали се сещаш колко щяха да са успешни срещу кафявате и/или атомната енергия .....
Наистина не разбирам какво искаш да кажеш :x
Добре,уважавам ти мнението,че не си привърженик на зелената енергия - това си е твое право.
Хайде да я махнем от уравнението и да видим как ще си правим ток,като в същото време и трябва да мислим да майката Природа,нали?
Дали да продължаваме да копаем и горим въглища ( СО2 + фин прах )?
Дали да строим атомни централи ( хиляди години съхранение на високореактивно ОЯГ...)?
Дали да добиваме природен газ ?( СО2 отново...)
Или може би шистов газ? ( Да видим какво стана с природата в Еквадор?)
Искам да чуя аргументиран отговор как човечеството ще си произвежда чиста енергия на достъпни цени ( не забравяй,че цената на ВЕИ енергията винаги върви надолу,обратно на конвенционалната енергия!)
Успех! :y:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

amigo7674 написа:Дали да добиваме природен газ ?( СО2 отново...)
Какъв е проблема на природния газ? И какво стана с природата в Еквадор?
amigo7674

Мнение от amigo7674 »

mortigur написа:
amigo7674 написа:.... както и нищо не можахме да направим срещу атомната енергия,въпреки протестите на хората и забраната й в някои страни със закон ( Австрия например.) все още се проектират и се строят такива съоръжения.
И добре че ги има такива съоръжения за да може такива като теб да от куртоазия, че са много зелени да ползват разни фотоволтаици и темподобни измишльотини. Години ще минат докато се разбере че атомната енергия е най безопасна от всички.
Хахаха разсмя ме.Благодарско. :rofl: :y:
Никой не казва,че атомната енергия не е безопасна - аз съм ходил в атомна централа и мога да твърдя,че това са едни от най-контролираните и добре пазени съоръжения в света.
Въпроса е какво става след като съоръжението излезе от употреба и особено с високорадиоактивното ОЯГ?
Как ще се съхранява безопасно,как ще се охранява,как ще се гарантира,че няма да влезе във досег с вода,въздух или живи организми - за хиляди години напред?
Това са въпросите батка,на които човечеството все още няма отговор. :geek:
Ето един много подходящ линк,да прочетеш някои неща за АЕЦ - http://gikotev.blog.bg/drugi/2009/07/31 ... sno.372177"
amigo7674

Мнение от amigo7674 »

miteto написа:
amigo7674 написа:Дали да добиваме природен газ ?( СО2 отново...)
Какъв е проблема на природния газ? И какво стана с природата в Еквадор?
Няма проблем - освен че е изкопаем ограничен продукт и не всички държави имат достъп до залежи.Което ги прави зависими енергийно.Коя стана в света иска да е енергийно зависима от друга такава?(Освен опитите на комунистите в България :tmi: )
Пък за Еквадор може да прочетеш в нета....има много информация.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

amigo7674 написа: Въпроса е какво става след като съоръжението излезе от употреба и особено с високорадиоактивното ОЯГ?
Как ще се съхранява безопасно,как ще се охранява,как ще се гарантира,че няма да влезе във досег с вода,въздух или живи организми - за хиляди години напред?
Това са въпросите батка,на които човечеството все още няма отговор. :geek:
Ето един много подходящ линк,да прочетеш някои неща за АЕЦ - http://gikotev.blog.bg/drugi/2009/07/31 ... sno.372177"
На въпроса е отдавна отговорено батка(сигурно си от Бургас).
http://www.world-nuclear.org/info/Nuclear-Fuel-Cycle/Nuclear-Wastes/Appendices/Radioactive-Waste-Management-Appendix-2--Storage-and-Disposal-Options/#.UhZPym2nfp0
Taxation is theft.
Публикувай отговор