c200 написа:
- увеличението на студентските такси е с инфлационния индекс, т.е. нищо и половина
забележи на какво наблегнах -
излъга студентите, чиято подкрепа получи. нали си спомняш какво им обещаваше?
c200 написа:
- увеличението на ДДС беше планирано от либералното правителство
ти това откъде го знаеш? Иначе, да, както споменах 2010 и 2011 либералите бяха тези които "компенсираха" намаленото федерално ДДС
c200 написа:
- property tax са общински бУзинес
ОК, а какво ще кажеш за новата такса на бензина (горивата) за Монреал?
И най-вече - квебекарския данък общ доход също се увеличи. Бях много ядосан като видях първия си pay stub за 2013-та.
c200 написа:
- здравната такса е същата или по-ниска за огромното мнозинство от потребители
ОК, сега проверих, оказа се, че либералите са я увеличили.
c200 написа:
- Bill 14 не е още приет
Само защото се вдигна патърдия в медиите. Но ще го приемат, дори и малко да смекчат малумните си изисквания.
c200 написа:
- от двете дружки единия отказа втория пост, другия дарява втората си заплата за нещо си
Отказа, отново след медиен шум. Другия щял да дарява....То казването не е като правенето.
И още - как се взимат 170 к за нищоправене (delegate general to NY - WTF)?
А какво ще кажеш за мосю Жирард
Nicolas Girard, former PQ MNA was defeated in the last election.
He was appointed to run the AMT, at a salary of $183,000 per year.
Girard has never run anything, let alone a metropolitan transit agency with an annual budget of $314 million.
Here's the kicker: we found out this week that Girard has kept the former AMT boss on as a special advisor, so we have two AMT CEO's.
I guess one has to explain to the other how the train set works.
c200 написа:
- остават 1.5 млн. в повече за нещото, определено като "езикова мастия"

,
но мисля че на федерално ниво за същото се харчи и повече.
Може, ама не се знае. Дай цифри и също нека се има пред вид, кой плаща бюджета. Да не се окаже, че Мароa ме чaрджва (фигуративно) 1$/месец за френския watchdog, а федералнияте - 0.10$. Щото има значение, не мислиш ли? Пък като гугълнах english language watchdog ми излезе... познай: заповядали на Baird да си преправи unilingual (english only) визитни картички на .... bilingual!!!! Мед капе на сърцето на Мароа
c200 написа:
П.С. Поправка, 25 млн е общият бюджет на нещото, увеличението е с 6%, значи към 1.5 млн.
ОК, прав си. Но защо нашите данъци отиват за такива безумни проекти, а не например за здравеопазване или образование, от което ще спечели цялото общество, а не една безумна кауза?
Ами утре тая патка ще въведе закон и у дома си да говоря на френски само!
Както прокара това за малките фирми.
Пък току виж забранила на квебекарите да влизат в не-френски форуми!!! Отиде се невидя тогава bgcanada-та