gaby_ написа:Хора помислете логично моля ви

.hopeless Имам основание да мисля точно обратното само не знам откъде разбрахте че точките за Б1Б2 са 1-2

като :
1)в таблицата общия максимум от точки за френски език са 16 , но ако се доверим на вашата логика трябва да са значително по -малко
2) ако се даваха за Б2 Б2 само 5 точки защо в таблицата с точките двата компонента са разделени един от друг и всеки сам поотделно носи някакви точки ? Нека да не отчайваме хората които тепърва ще подават документи и които дори само по единия критерии да хванат Б2 ще имат 5 точки, които не са никак малко.
Според мен трябва да се обърне внимание на резултатите Niveaux de l’Échelle québécoise (MICC).
Та от там според мен трябва да се има предивд:
1.2.7
Échelle québécoise des niveaux de compétence en français des personnes immigrantes adultes L’Échelle québécoise des niveaux de compétence en français des
personnes immigrantes adultes est un document élaboré et publié conjointement en 2011 par le ministère de l'Immigration et des Communautés culturelles et le ministère
de l’Éducation, du Loisir et du Sport,
qui définit 12 niveaux de compétence à l’oral et à l’écrit dans l’apprentissage du français des immigrants adultes au
Québec. Elle sert de cadre de référence à l’évaluation des compétences en français aux fins de la sélection des candidats à l’immigration, du classement des
candidats dans les cours de français dispensés par les partenaires du Ministère et de l’évaluation des apprentissages dans le cadre des cours de français donnés par
les établissements mandataires du Ministère.
Та ако се вземе предивд l’Échelle québécoise, то се гледат точките най-вдясно, където стигат до 12. Като по-долу са посочили, че Sur leur Certificat de sélection du Québec (CSQ) les candidats qui se voient attribuer un niveau 7 à 12 selon l’Échelle québécoise aux quatre (4) épreuves (compréhension orale, production orale, compréhension écrite et production écrite)se voient attribuer la mention «F» (francophone) => Тоест за мен 12 точки се дават в случай, че на тотал от целия изпит ти е С2.
Но ... мисля, че не е обновена информацията, понеже тук:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... iques.html" казват, че за основния може да се дадат макс. 16, от които 14 за устен и 2 за писмен.
Според мен ще има промени в Гида ... иначе не намирам никаква логика.