Въпрос относно миграция в Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
Sharky_Bob

Въпрос относно миграция в Квебек

Мнение от Sharky_Bob »

Здравейте! Имам следният казус:
Предложен ми е вътрешен трансфер от компанията в която работя до офис в Квебек сити, с всички бонуси - постоянен договор, социални/здравни осигуровки и т.н. Тъй като имам идея да остана там, как точно протича процедурата? Емиграционната програма от България е ясна, но никъде не намерих информация: ако човек заминава с работна виза и постоянен договор - как се процедира след това?
Пълен лаик съм по темата, извинете за което!
Аватар
Sharky_Bob

Re: Въпрос относно миграция в Квебек

Мнение от Sharky_Bob »

Намерих частична информация тук - http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=45875"
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Sharky_Bob написа:Здравейте! Имам следният казус:
Предложен ми е вътрешен трансфер от компанията в която работя до офис в Квебек сити, с всички бонуси - постоянен договор, социални/здравни осигуровки и т.н. Тъй като имам идея да остана там, как точно протича процедурата? Емиграционната програма от България е ясна, но никъде не намерих информация: ако човек заминава с работна виза и постоянен договор - как се процедира след това?
Пълен лаик съм по темата, извинете за което!
Не намираш отговор, защото всъщност отговора е очевиден - за да попучиш статут на Постоянно пребиваващ (Permanent Resident) в Канада, т.е. да имигрираш легално, задължително се минава през някоя от процедурите за имиграция, а това че ще си в Канада с уредена работа и издадена работна виза определено ще е голям плюс, предполагащ че ще можеш да имигрираш доста по-лесно и по-бързо отколкото ако кандидатсваш от България.
Специално за провинция Квебек можеш да погледнеш този уеб сайт, там се разлежда варианта ако си в Квебек с работна виза - как да кандидатсваш за получаване на сертификат за селекция и след това за статут на постоянно пребиваващ.
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html"
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Sharky_Bob

Мнение от Sharky_Bob »

Огромно благодаря, точно това търсех!
офф: Възможността е страхотна за цялото ни семейство, около месец преди това преглеждахме възможностите за кандидатстване по някоя от програмите за емиграция от България - и докато се чудехме, дойде предложението. Надявам се всичко да е за добро :)
Публикувай отговор