Идея за развлечение
Идея за развлечение
При това напълно безплатно - подходящо за деца и за възрастни. Можете да отидете в музея на Магил /RedPath Museum/ - вход безплатен, особено интересно е за децата - има скелети на динозаври, минерали, препарирани животни, египетски мумии и т. н., а след това по МакГил Колидж, както и всяко лято, има фотоизложба. Няма да е зле да използвате последните дни на ваканцията и да заведете децата.
Напълно съм съгласен - интересно е
Подкрепям survivor - посетих музея Redpath на тазгодишния Ден на безплатен достъп до музеи и други атракции (30 май).
Наистина е интересно. Е, не е огромен и изключително богат природо-научен музей, а по-скоро от всичко по малко.
Позволявам си да ви предложа няколко собствени снимки на експонати от музея.
Раковини (и корали)
Ястреб (в контр-ажур)
Скелет (на някакъв динозавър)
Лъв (малко плешив)
Рога (не знам чии)
Скелет (на друг динозавър)
Поздрави
Даниел
Наистина е интересно. Е, не е огромен и изключително богат природо-научен музей, а по-скоро от всичко по малко.
Позволявам си да ви предложа няколко собствени снимки на експонати от музея.
Раковини (и корали)
Ястреб (в контр-ажур)
Скелет (на някакъв динозавър)
Лъв (малко плешив)
Рога (не знам чии)
Скелет (на друг динозавър)
Поздрави
Даниел
Я, къде били любителите на музеите.
Само да ви допълня, приятели ... Redpath е първият музей в Канада, създаден от колекцията на Commission géologique du Canada (Geological Survey of Canada) - 1841. Всъщност франкофоните много се опъват на това твърдение и по този повод са намерили "еквивалент" в Музеографския център съществувал по същото време в l’Université Laval в град Квебек.

Само да ви допълня, приятели ... Redpath е първият музей в Канада, създаден от колекцията на Commission géologique du Canada (Geological Survey of Canada) - 1841. Всъщност франкофоните много се опъват на това твърдение и по този повод са намерили "еквивалент" в Музеографския център съществувал по същото време в l’Université Laval в град Квебек.
А, любителите на музеите винаги сме си били тук, ама като ни завърти живота нямаме много време на следим какви нови експозиции има. Омби, ако чуеш за нещо ново и интересно, свиркай моля те.
А сега още една малка идея за уикенда. Става за деца и за възрастни. Мисля и че е безплатно, ама не съм съвсем сигурна.
Le Marché public dans l'ambiance du 18e siècle
Samedi 28 août de 10 h à 20 h
Dimanche 29 août de 10 h à 18 h
Beau temps, mauvais temps
Sur la place Royale, devant le Musée
« De la visite des Acadiens »
Става дума за музея Pointe-à-Callière. http://www.pacmusee.qc.ca/fr/acti/marche_public.html
Ако случайно не разбирате френски- ще пресъздават пазар от 18 век.
А сега още една малка идея за уикенда. Става за деца и за възрастни. Мисля и че е безплатно, ама не съм съвсем сигурна.
Le Marché public dans l'ambiance du 18e siècle
Samedi 28 août de 10 h à 20 h
Dimanche 29 août de 10 h à 18 h
Beau temps, mauvais temps
Sur la place Royale, devant le Musée
« De la visite des Acadiens »
Става дума за музея Pointe-à-Callière. http://www.pacmusee.qc.ca/fr/acti/marche_public.html
Ако случайно не разбирате френски- ще пресъздават пазар от 18 век.
- agentka007
Зависи от много неща - дали сте за първи път, дали сте с деца, дали ще вали.
Ако сте за първи път в Монреал, мисля че ще е добре да усетите атмосферата на града. Всеки си има различни предпочитания, но аз мога да ви препоръчам да отидете на Старото пристанище (Vieux port) на спирка Champs-de-Mars на оранжевата линия на метрото /, на улица Saint-Denis на спирка Shrebrooke също на оранжевата линия на метрото. Ако сте с деца е добре да отидете в Биодома (Biodôme), а ако сте любители на музеите или вали - в Musée des beaux arts, за който на всичкото отгоре постоянната експозиция е безплатна.
Ако сте за първи път в Монреал, мисля че ще е добре да усетите атмосферата на града. Всеки си има различни предпочитания, но аз мога да ви препоръчам да отидете на Старото пристанище (Vieux port) на спирка Champs-de-Mars на оранжевата линия на метрото /, на улица Saint-Denis на спирка Shrebrooke също на оранжевата линия на метрото. Ако сте с деца е добре да отидете в Биодома (Biodôme), а ако сте любители на музеите или вали - в Musée des beaux arts, за който на всичкото отгоре постоянната експозиция е безплатна.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Миналата неделя бяхме в parc-nature du Cap-Saint-Jacques. Доста е далеч, в северозападната част на Монтреал, но си струва. Има и плаж (платен, за съжаление
), но и останалата част си я бива - разходка в гората, край реката...абе изобщо малко по-диво, но и с удобни местенца за посядане и похапване... Има и ферма с животни и плодове и зеленчуци...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
-
- Администратор
- Обратна връзка:
McKibbins ( http://www.mckibbinsirishpub.com ) na Bishop (успоредна на Crescent), има жива музика по нощите :haplio: