100 безследно изчезнали след нефтената експлозия в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Re: 100 безследно изчезнали след нефтената експлозия в Канад

Мнение от Kpetrov »

Аз не разбрах, като сме българи не може, не трябва да коментираме или какво?
Нито сме осъдили някого за случилото се, нито сме го линчували!
А и не виждам някой някъде да е казал нещо, което е в разрез с мнението на специалистите!
Обаче се вижда една друга характерна черта (не единствено българска)... да се включиш без да има какво да кажеш просто за да изкараш другите глупаци.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

optics написа:
Rall написа:Taka е капитан Немо, ама ти забравяш една основна черта на българите - те от всичко разбират повече от специалистите!
И от влакове разбират и от инфраструктура и от превози на опасни товари и от гасене на пожари. :x
забравяш футбол, компютри, политика, автомобили и разбира се - изкуството да се веселиш.

И не Крусейдъре, не всички народи са така. Предимно Балканските народи.
Не знам, аз чета един канадски форум в който пишат много канадци и също емигранти първо и второ поколение от различни страни. Всезнайковци колкото щеш, не съм убеден, че това е кусур предимно на балканците. За негативизма виж, определено мисля, че българите водим класациите отвсякъде.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Kpetrov написа:И аз незнам защо някой се правят на ударени и разправят, че инциденти се случвали, но да оставиш незнам си колко тона петрол с работещ локомотив да си нощува ей така на полето - да се запали локомотива, пожарната да го изгаси и да изключи двигателя и пак да го оставят ей така на плето не е инцидент.

... ами ето оказва се, че точно така е трябвало да се остави с работещ двигател!
... и пожарникарите не са машинисти и точно както тебе и мене, хал хабер си нямат, че двигателя трябва да работи за да работят спирачките. И после като са загасили пожара к'во е требвало да направят? - да седнат и да чакат до сутринта да дойде машиниста?
Та сега пак може да преразгледаме мнението ти, кой се включва без да има какво да каже...
Dead Eyes See No Future
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Rall написа:... и пожарникарите не са машинисти и точно както тебе и мене, хал хабер си нямат, че двигателя трябва да работи за да работят спирачките. И после като са загасили пожара к'во е требвало да направят? - да седнат и да чакат до сутринта да дойде машиниста?
Трябвало е да се обадят на ония капути от железопътната компания, че има един техен влак дето е изгорял и да дойдат да си го погледнат. Ако влака пренасяше биологични/химически агенти, които могат да изтровят половината провинция, кво мислиш, пак ли така трябваше? Загасят пожара и кой-откъде-е, понеже пожарникарите не са нито химици нито биолози и хал-хабер си нямат кво трябва да е читаво по този влак, че да не изтрови половин Квебек?
grozdan

Мнение от grozdan »

Ами ако са се обадили и не са намерили никой?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Вие новините не ги четете. Обадили са се в компанията ,но са контактували с друг служител, той не е събудил машиниста. Гледах интервюта с няколко специалиста и те казаха, че не може да се разчита на въздушните спирачки, мотора винаги може да спре по някаква друга причина. За тях не е това проблема, но преди да излезе заключението от разследването не може да се каже нищо. На мен лично,а не само на мен, не ми хареса представителя на фирмата,който хвърляше обвинения наляво и надясно, само те невинни.

Тази практика да се оставя цял влак с опасен товар без надзор е порочна, можеше да са терористи,а не спирачките. Това,че на фирмите им е по изгодна хич не е приемливо. На същото мнение са ми и колегите канадци, нациолноста няма никакво значение тук.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Rall написа:
Kpetrov написа:И аз незнам защо някой се правят на ударени и разправят, че инциденти се случвали, но да оставиш незнам си колко тона петрол с работещ локомотив да си нощува ей така на полето - да се запали локомотива, пожарната да го изгаси и да изключи двигателя и пак да го оставят ей така на плето не е инцидент.

... ами ето оказва се, че точно така е трябвало да се остави с работещ двигател!
... и пожарникарите не са машинисти и точно както тебе и мене, хал хабер си нямат, че двигателя трябва да работи за да работят спирачките. И после като са загасили пожара к'во е требвало да направят? - да седнат и да чакат до сутринта да дойде машиниста?
Та сега пак може да преразгледаме мнението ти, кой се включва без да има какво да каже...
Еми хубаво да преразгледаме, какво съм казал изключили са двигателя и са си заминали преди да е дошъл, който и да е от компанията или машиниста и мисля че това не е точно инцидент. Щом хал хабер си нямат и не могат да се сетят, че не е оставен случайно да работи ще седи някой и до сутринта ако трябва.
Друг е въпросът, че не е трябвало да се оставя без никакъв надзор такава композиция, което също не е било случайно.
Какво друго има да преразглеждаме...?
Публикувай отговор