Подготовка за интервю - септември 2013 година
Re: Подготовка за интервю - септември 2013 година
http://afvarna.org/bg/program/event/456" - Това е линка с програмата за семинара на тема Квебек. От АФ изрично подчертаха, че няма да се обсъждат теми, касаещи кандидат-емигранти или точкуването, така че няма смисъл кандидат емигранти да се записват. Курсът е изцяло насочен към хора с предстоящо интервю, като се засягат теми, които могат да бъдат коментирани на самото интервю.
А по отношение самоосигуряващите се лица: искам да ви попитам дали на всички им излизат 0 като отработени часове в справката от НАП? Или това е грешка?
А по отношение самоосигуряващите се лица: искам да ви попитам дали на всички им излизат 0 като отработени часове в справката от НАП? Или това е грешка?
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
още не съм я вадила, но си я гледам в момента на страницата на НАП с ел. подпис ...и при мен е 0, и дневното работно време и отработените часове са 0, което е странно, защото сама си подавам декларация 1 и със сигурност си попълвам отработени часове пропорционално на раб. дни през месеца по 8.... а също и на стажа ми по договор за управление са 0...добре е да попитаме защо е така, че да имаме унифициран и еднозначен за всички, които сме така, отговор пред интервюиращия...със сигурност ще пита..karelia79 написа:
ще се поинтересувам и ще пиша
един въпрос - справката нали е по години и по месеци - на всяка страница ли има печат на НАП?
Виена изпратени - 03.08.2011
Акюзе - 12.03.2012
Искане за TCFQ - 24.09.2012
TCFQ 30.11.12
Писмо изчакване на покана за интервю - 24.01.13
интервю - 16.09.13/9.30
Акюзе - 12.03.2012
TCFQ 30.11.12
интервю - 16.09.13/9.30
Май по принцип не е на всяка страница, но мъжът ми беше помолил да я подпечатат на всяка и нямаше проблем.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
liuliak, аз също съм самосигуряваща се и аз попитах в НАП защо като часове са записани 0, а те ми отвърнаха "За да не Ви ущетяваме, тъй като може и да сте работили повече от 8 часа на ден", по принцип са прави, но когато ги попитах "Ако си пиша в декларацията, че съм работила определени часове дали те ще бъдат отразени в справката?" и те ми отговориха, че "Не". Както ти си направил и си си отбелязвал часовете, аз не го правя, но и както излиза и да го правя или не все тая те ще си пишат 0 часа и това е.
И аз днес питах за същото и ми отговориха точно така - това е по отношение на свободните професии.
Обаче за договорите за управление е малко по различно, защото доколкото разбирам по някое време са ги приравнили на трудови договори. Надявам се да се включи някой, който е работил по договор за управление, за да разберем дали и там излизат 0.
Обаче за договорите за управление е малко по различно, защото доколкото разбирам по някое време са ги приравнили на трудови договори. Надявам се да се включи някой, който е работил по договор за управление, за да разберем дали и там излизат 0.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
и по договорите за управление е 0 - моите половината години са по договор за управление, а половината като самоосигуряващ се ... все 0 - въпреки че договора за управление си е на практика трудов, а в самоосигуряването нямаш ограничение на броя часове, които да полагаш...
сега въпроса е дали интервюиращия ще разбере това и също, че на практика часовете ни са по 10-15 вместо по 8
) мисля да разпечатам и преведа наредбата, където е описано, че няма ограничение на брой часове положени от самоосиг. се лице...само да я открия
сега въпроса е дали интервюиращия ще разбере това и също, че на практика часовете ни са по 10-15 вместо по 8

Виена изпратени - 03.08.2011
Акюзе - 12.03.2012
TCFQ 30.11.12
интервю - 16.09.13/9.30
Акюзе - 12.03.2012
TCFQ 30.11.12
интервю - 16.09.13/9.30
и аз имам един период от няколко години на самоосигуряване и все съм си мислила дали ще получа точки за стаж, при положение, че в справката пише 0 часа
То как да им обясниш
Споделяйте, моля ви, особено след интервюто

Споделяйте, моля ви, особено след интервюто
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
-
Аз имам питанка относно документите, които трябва да носим на интервюто (дипломи, трудови книжки, справки, служебни бележки...) и техните преводи.
Не може да ми се избистри как да стане - да нося оригиналите и отделно техни копия с прикрепен превод? Или само оригиналите + превод? Преводите -задължително ли е да са с официален превод или може и ние да ги преведем (четох някъде и за такъв вариант)?
Питанките станаха няколко
, но ще съм благодарна ако някой сподели стратегията си.
Не може да ми се избистри как да стане - да нося оригиналите и отделно техни копия с прикрепен превод? Или само оригиналите + превод? Преводите -задължително ли е да са с официален превод или може и ние да ги преведем (четох някъде и за такъв вариант)?
Питанките станаха няколко

uncontrollable, аз направих така: оригиналните преводите на важните документи (дипломи,тр.книжки и тн) ми ги защипаха в преводаческата агенция с копия на тези документи и отзад с кламер приложих оригиналите им. Що се отнася до тези документи, които са специално издадени за пред канадските власти и в частност интервюиращия (атестации от работодатели, справки от НАП и тн) - към оригиналните преводи ми защипаха в агенцията и орииналния документ.
-
marryy,
Благодаря ти. Така някак си го представям и аз.
Благодаря ти. Така някак си го представям и аз.

Няма никакъв смисъл от нови преводи и т.н.Ако сте си направили копия на док.,които сте пращали просто ги сложете заедно с оригинала в по един джоб,интервюиращият дава оригинала на преводачката и просто сравнява превода-те оригиналните преводи ги имат,досиетата ви са там.Няма никакъв смисъл да давате на ново пари само зареди подпечатан превод-тях преводите вече не ги интересуват-те искат оригиналните ви док. да отговарят на това което сте пратили.Ако можете сами да си ги преведете-още по добре 
Това ,което гледат най-много са дипломите ,справките от НОИ и евентуално служебните бележки от работодателя,всичката друга плява която ще подготвите вероятно няма и да я погледнат,но все пак си я подгответе
Успех на всички поканени и дано на тази сесия да няма проблеми с дипломи и сертификати по езиците

Това ,което гледат най-много са дипломите ,справките от НОИ и евентуално служебните бележки от работодателя,всичката друга плява която ще подготвите вероятно няма и да я погледнат,но все пак си я подгответе

Успех на всички поканени и дано на тази сесия да няма проблеми с дипломи и сертификати по езиците

DCS 10.08.2011
Полет 10.08.2014
Полет 10.08.2014
libre Едно добро пожелание,но ще има промени в цялостната концепция за интервютата.На изпита на 30 ни го споделиха в ИЧС.Документа сертификат от език с минимум B1/B1 ще е важен и легитимност на дипломите!
Успех!
Успех!

DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Мерси, Tish !
Ръководствата изглеждат много полезни и интересни !
Ръководствата изглеждат много полезни и интересни !

DCS: 11.07.2011
CSQ: 12.09.2013
Sydney: 19.02.2015
Visa: 11.12.2015
CSQ: 12.09.2013
Sydney: 19.02.2015
Visa: 11.12.2015
Здравейте,liuliak написа:Документите /добавяйте ако пропускам нещо и корекции ако греша/:
8. Атестациите от работодателя, всички от последните 5 год. преди подаване на докс. + от последните година-две., т.е. също за около 7 год назад. Това е служебна бележка със следните данни:
- дата и подпис на висшестоящ
- заеман пост(ове) и период на наемане
- описание на задачите /или пък направо длъжностаната характеристика/
- брой работни часове на седмица
- заплата
само аз ли срещам проблем с изваждането на атестация от предишни работодатели...?!?
Настоящия ми работодател обеща съдействие и ще ми издаде, но предишните....??? За посочения период съм сменил 3 работодателя. За първия ми работодател (най-далечния във времето) нещата вече съвсем не са същите - тотална подмяна на управление, счетоводство, персонал. Не пожелаха да издадат нищо. Втория работодател - подобна ситуация. Хубавото за него е, че си пазя трудовия договор + длъжностната характеристика. Мисля да преведа тях и да ги приложа към документите.
При настоящия работодател съм от вече 4 години - обеща съдействие, но - ще видим кога ще ми издаде атестацията....

При съпругата ми е подобна ситуацията - за периода от 7 години има 5-6 работодателя. При настоящия е вече повече от 2 години. Почти невъзможно е някой от старите да и окаже съдействие - отказват да се занимават с издаването на каквито и да е документи на бивши служители...

Така, че - надявам се бележката от НАП да е достатъчна(там е описано всичко - период на работа, отработени часове и заплата) + атестация от настоящия работодател. Все пак сме в БГ и предполагам и други от вас са били в подобно положение...?
Моля да споделите опитът си относно този казус.
Благодаря
Поздрави.
Мъдростта е способността да виждаш бъдещите последици от решенията, които вземаш днес.