Вярваш че изключенията могат да променят нещо за разумен брой десетилетия? Ако наистина го вярваше нямаше да си тук за да се спасяваш поединично. Радва ме това че има някакво пробуждане, но липсва неподкупен водач който да доведе нещата докрай. Иначе съм склонен да вярвам, че ако имаше такъв то масите щяха да го последват и да разчистят всичко гнило.Mark_2013 написа:Но докато има такива които се опитват да сплотяват, а не да разделят, има шанс за успех
Събиране в подкрепа на протестите в България
Re: Събиране в подкрепа на протестите в България
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... ot_radost/
"Представете си най-позитивния сценарий. Кабинетът "Орешарски" подава оставка, президентът назначава служебен кабинет, който поставя основите за дълго отлагани смислени реформи. Есента се провеждат избори и по неведом начин те излъчват истински експертно правителство, по възможност от някаква нова политическа сила възникнала от гражданската енергия по улиците. И то повежда битка за отвоюване на държавата. Вероятността това да се случи изглежда пренебрежима. И все пак дори и да се реализира точно това, оттук сценарият спира да изглежда толкова оптимистично.
Правителството бързо ще стане заложник на същите тези кръгове, с които се бори. Ако то реши да разплита кълбото от зависимости внимателно и да отрязва хранилката на мафията, светкавично ще стане обект на атаки - медийни и финансови, лични и публични. Има достатъчно примери от съвсем близкото минало. Преди обрисуваният апокалипсис да стане пълен, искам да се опитам да успокоя, че България не е първата държава, която е трябвало да се измъкне от хватката на мафията. Но трябва и да сте готови, че няма да е лесно. Затова е важно да консервирате колкото се може повече от тази енергия, която сега ви изкарва на улиците. И при нужда да я използвате отново. Гарантирано ще има поводи..."
"Представете си най-позитивния сценарий. Кабинетът "Орешарски" подава оставка, президентът назначава служебен кабинет, който поставя основите за дълго отлагани смислени реформи. Есента се провеждат избори и по неведом начин те излъчват истински експертно правителство, по възможност от някаква нова политическа сила възникнала от гражданската енергия по улиците. И то повежда битка за отвоюване на държавата. Вероятността това да се случи изглежда пренебрежима. И все пак дори и да се реализира точно това, оттук сценарият спира да изглежда толкова оптимистично.
Правителството бързо ще стане заложник на същите тези кръгове, с които се бори. Ако то реши да разплита кълбото от зависимости внимателно и да отрязва хранилката на мафията, светкавично ще стане обект на атаки - медийни и финансови, лични и публични. Има достатъчно примери от съвсем близкото минало. Преди обрисуваният апокалипсис да стане пълен, искам да се опитам да успокоя, че България не е първата държава, която е трябвало да се измъкне от хватката на мафията. Но трябва и да сте готови, че няма да е лесно. Затова е важно да консервирате колкото се може повече от тази енергия, която сега ви изкарва на улиците. И при нужда да я използвате отново. Гарантирано ще има поводи..."
Много добре формулирано yahoo! 

Съгласен съм, моята вяра и надежда не помрачават прагматизма и реализма миyahoo написа:Вярваш че изключенията могат да променят нещо за разумен брой десетилетия? Ако наистина го вярваше нямаше да си тук за да се спасяваш поединично. Радва ме това че има някакво пробуждане, но липсва неподкупен водач който да доведе нещата докрай. Иначе съм склонен да вярвам, че ако имаше такъв то масите щяха да го последват и да разчистят всичко гнило.Mark_2013 написа:Но докато има такива които се опитват да сплотяват, а не да разделят, има шанс за успех

Наясно съм че ако не се "спася поединично", може да не доживея груповото спасение

Аре бе пич стига си давал акъл ("това е нещотото, което аз имам в излишък и страшно много не достига на теб" цитат), нали знаеш, че ние българите си го имаме в изобилие по природа?! Укроти малко шума в главата си!ablood написа:Аре стига с това пействане от Уики, а? За всички е ясно, че не си способен на толкова сложни постове.ivalin написа:...
Ако имаш нещо за дискутиране, напиши го! Ако ще е пействане, дай линк и толкова.

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
- ablood
- Обратна връзка:
Позволих си да те критикувам, защото се обърна покровителствено/поучително към Бистра, която очевидно е много по-наясно от теб относно бившата ти професия.ivalin написа:Ех, ех, ех, мило момиче... Не мисля, че си избрала най-удачния пример в българската история... Позволи ми да ги познавам и двамата доста добре... Според известните факти на българската история (отразени и в Уикипедия) Стефан Стамболов е роден...Bistra написа:М-Дам и трайно настаняване на руските интереси на Балканския полуостров...
Интереси, които убиват един от най-големите политици на България (умишлено неизучаван в училище)...Стефан Стамболов.
По-голямо завладяване от това...Здраве му кажи!
Опонирал си я с цитат от статия, която като цяло напълно подкрепя нейната версия. Иначе казваш "тежко се живее сред глупаци".
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
брей, каква дискусия се е "образувала" тук! (бистра и нощното мартини само цапат темата)
Аз преди седмица мислех да отворя нова тема относно протестите - нещо като "Защо протестират в България", ама на, изпревариха ме.
Следя новините всеки ден, особено тези, свързани с протестите.
Да уточня, не съм член или привърженик на никоя партия, нито пък съм гласувал на последните 2 вота (последно ми беше през 2005)
От ден на ден, все повече си задавам въпроса: доколко са "купени" протестите?
Убеден съм, че в началото (средата на юни - случая Пеевски) беше спонтанен. Но после? Все повече ми се струва, че, въпреки негласно, определени политически сили стоят зад организацията. Което автоматически опорочава протеста. Не казвам, че няма хора дори и сега, които наистина протестират "по убеждение". Но има и платени (според мен). Февруарските протести, също започнаха спонтанно....
И за да не стане много дълъг поста ми, накратко и моите 2 цента:
1. Да, България има нужда от промяна - да се оттърве от мафията (трудно, но не невъзможно - както виждаме и Канада има подобни проблеми - поне Квебек): +1
2. Изборите бяха преди месец. Хубави-лоши -> резултатът при тези обстоятелства е налице. Който не е съгласен - да беше гласувал. Който е гласувал и пак не е доволен - да се сърди на останалите, които не гласуваха. Да, победителите от изборите загубиха властта, и vice-verca. Факт е, че при 51.33% активност и 24.24% от гласовете отидоха за не-парламентарно-представени-партии,
само около 39% от българското население е представено в парламента. Но това не прави изборите нелегитимни (при това законодателство). Така, че: -2
3. При нови избори (на есен) при същите условия, не очаквам различен резултат: -1
4. Сегашното правителство се компрометира с няколко грешки. Плюс, помним 3-та коалиция. Предното правителство също се компрометира. Т.е. ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака са бити карти. Десницата пък беше погребана от избирателите. И сега какво? : +/- 0
Резултат: -2
Заключение: виж точка 3. Ето затова призивите за протести в Монреал не ме привличат.

Аз преди седмица мислех да отворя нова тема относно протестите - нещо като "Защо протестират в България", ама на, изпревариха ме.

Следя новините всеки ден, особено тези, свързани с протестите.
Да уточня, не съм член или привърженик на никоя партия, нито пък съм гласувал на последните 2 вота (последно ми беше през 2005)
От ден на ден, все повече си задавам въпроса: доколко са "купени" протестите?
Убеден съм, че в началото (средата на юни - случая Пеевски) беше спонтанен. Но после? Все повече ми се струва, че, въпреки негласно, определени политически сили стоят зад организацията. Което автоматически опорочава протеста. Не казвам, че няма хора дори и сега, които наистина протестират "по убеждение". Но има и платени (според мен). Февруарските протести, също започнаха спонтанно....
И за да не стане много дълъг поста ми, накратко и моите 2 цента:
1. Да, България има нужда от промяна - да се оттърве от мафията (трудно, но не невъзможно - както виждаме и Канада има подобни проблеми - поне Квебек): +1
2. Изборите бяха преди месец. Хубави-лоши -> резултатът при тези обстоятелства е налице. Който не е съгласен - да беше гласувал. Който е гласувал и пак не е доволен - да се сърди на останалите, които не гласуваха. Да, победителите от изборите загубиха властта, и vice-verca. Факт е, че при 51.33% активност и 24.24% от гласовете отидоха за не-парламентарно-представени-партии,
само около 39% от българското население е представено в парламента. Но това не прави изборите нелегитимни (при това законодателство). Така, че: -2
3. При нови избори (на есен) при същите условия, не очаквам различен резултат: -1
4. Сегашното правителство се компрометира с няколко грешки. Плюс, помним 3-та коалиция. Предното правителство също се компрометира. Т.е. ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака са бити карти. Десницата пък беше погребана от избирателите. И сега какво? : +/- 0
Резултат: -2
Заключение: виж точка 3. Ето затова призивите за протести в Монреал не ме привличат.
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
- Bistra
- Напуснал форума
Ивалине, спри се и не дрънкай глупости, моля! Ако забелязваш не се се хабя особено да ти отговарям, но не съм съгласна да скверниш паметта на един истински Българин. Ако не беше делото на Стефан Стамболов още тогава щяхме да се превърнем в задунайска губерния. Посечен е на улицата и умира впоследствие от раните си, заради русофобстото му. Ако прочетем сведенията за него от Уикито, което ти много ползваш...
Какво забелязваме?
Та-Дам:
А сега да си спомним при чие единствено управление по време на прехода в страната ни имаше стабилност.
Все повече си мисля, че Костов не е бил в руския сценарий..изпуснат един вид. Затова и толкова яросто се хвърлиха другарите да го дискредитират.

Та-Дам:
Защо питам, не се изучаваше в училище? Очевидно управлението му е несравнимо с това на другите двама диктатори...и все пак...Какво лошо беше направил на България, та от хорска срама поне децата да не научат за него? Ето това:Стамболов е третият по продължителност на управлението си министър-председател на България след Станко Тодоров и Тодор Живков.
Стефан СтамболовДействията му по време на Съединението и кризата след преврата от 1886 се оказват решаващи за стабилизирането на страната и откъсването ѝ от Русия. Управлението на ръководената от него Народнолиберална партия (1887-1894), макар и критикувано заради преследванията на опозиционни политици, поставя основите на подема на България през следващите две десетилетия.
А сега да си спомним при чие единствено управление по време на прехода в страната ни имаше стабилност.
Все повече си мисля, че Костов не е бил в руския сценарий..изпуснат един вид. Затова и толкова яросто се хвърлиха другарите да го дискредитират.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Накратко - червената мечка клати България като гладен циганин джанка 
И то заради едното ...хм, Освобождение.
Интересно, че така и не успяват да си прокарат лобито в Сърбия, ама там не са освободители май-май.
Относно протестите - добра идея, подкрепям!

И то заради едното ...хм, Освобождение.
Интересно, че така и не успяват да си прокарат лобито в Сърбия, ама там не са освободители май-май.
Относно протестите - добра идея, подкрепям!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Не ме разбирай, че харесвам Костов, но имам молба. Би ли бил така добър да дадеш един линк, къде ги пише тези неща в тоя прословут план Ран-Ът? Чел съм го и не срещнах цифри 5 милиона, бедност, мизерия и т.н. Със същата постановка "секретна част", всеки може да дописва всичко с каквото си иска. Е, без да дава линкове естествено, но имайки "достоверни" источници за всичко...ivalin написа: Костов още от ВМЕИ „Ленин“ пряко участва в планът „Ран-Ът“, изготвен от Луканов. Според него, по план българите трябва да се стопят до 5 милиона, тъй като за толкова стигат ресурсите в страната. Единият вариант е с насаждане на етническа нетолерантност и прерастването й в гражданска война с хиляди жертви. Другият е водене на „социална” политика от правителството, която да поддържа мизерно нисък стандарт и така хората сами да се изселят от родината си. Има и вариант за масово сеене на болести, зарази, смърт, аерозолни престъпления. Според Александър Хайтов, син на великия писател Николай Хайтов, стратегията действително съдържа „секретна част“, която е дадена на баща му лично от Андрей Луканов. В нея се описват „грабежите на прехода, ужасната безработица, изтичането на мозъци, проблемите със здравеопазването, корупцията“
Благодаря!
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
``
Или свиквате Велико Народно събрание, или вдигаме стачка
България е в безпрецедентна политическа, парламентарна и правителствена криза, която неминуемо поражда и социална такава. Единственият правилен изход от създалата се ситуация е президентът Росен Плевнелиев да отправи искане до парламента за свикване на Велико Народно събрание, смятат от КТ "Подкрепа".``
http://news.ibox.bg/news/id_971737325
Или свиквате Велико Народно събрание, или вдигаме стачка
България е в безпрецедентна политическа, парламентарна и правителствена криза, която неминуемо поражда и социална такава. Единственият правилен изход от създалата се ситуация е президентът Росен Плевнелиев да отправи искане до парламента за свикване на Велико Народно събрание, смятат от КТ "Подкрепа".``
http://news.ibox.bg/news/id_971737325
Aко планът "Ран-Ът" бе изготвен от Луканов, то той щеше да се нарича планът "Луканов".
И всички беди и ужасии, които са описани в него и които ни дойдоха до главите, не са поставени като цели в този план, а са посочени като предупреждения какво би се случило ако планът не се изпълнява строго по предписанията.
Ама Бай Ганьо кога е правил всичко по предписание?
И сега всичко се обръща на 180° за да се оправдае липсата на дисциплина и воля за спазване на правилата.
Типично по български.
Абе какво да говорим..."не народ, а мърша", дето вика бай Петко.
И всички беди и ужасии, които са описани в него и които ни дойдоха до главите, не са поставени като цели в този план, а са посочени като предупреждения какво би се случило ако планът не се изпълнява строго по предписанията.
Ама Бай Ганьо кога е правил всичко по предписание?
И сега всичко се обръща на 180° за да се оправдае липсата на дисциплина и воля за спазване на правилата.
Типично по български.
Абе какво да говорим..."не народ, а мърша", дето вика бай Петко.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
По темата:
Не бих отишъл да протестирам срещу нещо, в което не съм участвал и се е провело на място, на което не живея. А нямам и абсолютно никакво желание да живея. Иначе казано, не ми пука. От 1989 насам се протестира все за едно и също нещо, против комунистите. Ми толкова години и толкова избори и пак същия резултат.
Иначе, моля отделете време и прочетете долния текст. Има го на английски и в библиотеката на Конгреса. Много ми е любопитно, къде пише за закриване на България, мизерия, бедност и т.н. измислици. Все комунистически измислици
http://old.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html"
Не бих отишъл да протестирам срещу нещо, в което не съм участвал и се е провело на място, на което не живея. А нямам и абсолютно никакво желание да живея. Иначе казано, не ми пука. От 1989 насам се протестира все за едно и също нещо, против комунистите. Ми толкова години и толкова избори и пак същия резултат.
Иначе, моля отделете време и прочетете долния текст. Има го на английски и в библиотеката на Конгреса. Много ми е любопитно, къде пише за закриване на България, мизерия, бедност и т.н. измислици. Все комунистически измислици
http://old.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html"
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
- roumensp
Взел си ми думите от устата.YOUPPI написа:Не бих отишъл да протестирам срещу нещо, в което не съм участвал и се е провело на място, на което не живея. А нямам и абсолютно никакво желание да живея. Иначе казано, не ми пука. От 1989 насам се протестира все за едно и също нещо, против комунистите. Ми толкова години и толкова избори и пак същия резултат.

Не искам да обезкуражавам желаещите да протестират, но предполагам осъзнават доколко управляващите в БГ ще се впечатлят от протеста на 50 човека на 10000 км разстояние.