Академични справки от МЕИ/ТУ - Варна: спешен въпрос!?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Val

Академични справки от МЕИ/ТУ - Варна: спешен въпрос!?

Мнение от Val »

Здравейте, :D

Супер е, че форумът отново го има и отново можем да си помагаме, обменяме инфо или просто да си бъбрим! :D И аз искам да благодаря на Стоян, Пламен и другите, на които дължим това виртуално БГ място!

Имам един спешен въпрос:

Има ли някой, който си е вадил академична справка от Варненското МЕИ/ТУ? Ако да, бихте ли споделили как става: къде точно, какви документи се искат да представите, за колко време я издават, полезни съвети/tips, etc.

Моля ви, ако някой има опит, бихте ли написали подробности? Въпросът е наистина спешен.

Благодаря предварително.

:D
ani
Обратна връзка:

Мнение от ani »

Здравейте, Val!
Ако сте от Варна, отивате в съответния инспекторат на Вашия факултет и говорите с инспектора, отговарящ за студентските въпроси!
Не знам за кой фак става дума при вас, за да ви изпратя имената и телефоните. Наложи ни се да вадим миналата година академически справки, нова диплома и удостоверения за променени наименования на ТУ, както и за степен магистър. Платих на касата по 20 лева за ак. справки, но ми поискаха старите студентски книжки; както и по 5 лева за новото наименование и по 10 за удостоверенията за магистър.
Това ми отне точно 30 минути безумно хвърчане между двата факултета, касата и инспекторатите, които са на различни етажи и в различни сгради. После ...... чакахме 2-3 месеца и с куриер ги получихме в Пловдив на домашния адрес.
Ако имате време, идете лично до там, понеже се попълват молби по техен образец за всеки отделен документ. Носете си старата студентска книжка и дипломата с приложението. Непременно се обадете предварително, за да си уговорите час с инспектора на вашия факултет. Могат да ви изготвят документите и за два-три дни, ако настоявате (поне по телефона, ако сте от друг град). После е лесно да ги получите лично чрез Спиди-куриерската агенция. Доставят ги за 24 часа срешу 3 лева (тарифа Варна-Пловдив)
Успех!
ani
Обратна връзка:

Мнение от ani »

Здравейте, Val!
Ако сте от Варна, отивате в съответния инспекторат на Вашия факултет и говорите с инспектора, отговарящ за студентските въпроси!
Не знам за кой фак става дума при вас, за да ви изпратя имената и телефоните. Наложи ни се да вадим миналата година академически справки, нова диплома и удостоверения за променени наименования на ТУ, както и за степен магистър. Платих на касата по 20 лева за ак. справки, но ми поискаха старите студентски книжки; както и по 5 лева за новото наименование и по 10 за удостоверенията за магистър.
Това ми отне точно 30 минути безумно хвърчане между двата факултета, касата и инспекторатите, които са на различни етажи и в различни сгради. После ...... чакахме 2-3 месеца и с куриер ги получихме в Пловдив на домашния адрес.
Ако имате време, идете лично до там, понеже се попълват молби по техен образец за всеки отделен документ. Носете си старата студентска книжка и дипломата с приложението. Непременно се обадете предварително, за да си уговорите час с инспектора на вашия факултет. Могат да ви изготвят документите и за два-три дни, ако настоявате (поне по телефона, ако сте от друг град). После е лесно да ги получите лично чрез Спиди-куриерската агенция. Доставят ги за 24 часа срешу 3 лева (тарифа Варна-Пловдив)
Успех!
Аватар
Val

Мнение от Val »

Ani,

Благодаря ти много за отговора!!!! :D
Аватар
Val

Мнение от Val »

Ani,

Би ли си проверила, моля те, личните съобщения?

10х. :D
ani
Обратна връзка:

Мнение от ani »

WOW!!!!!
Много съжалявам, че не успях целия ден да надникна тук!
Проверете - изпращам ви дълго обяснение в лично съобщение и МНОГО МОЛЯ да ми потвърдите получаването на указанията!
Наистина е спешен случай!
Успех!
Ще ги сразим! Те са под масата вече!
Заключено