Home owners - коя фирма ви застрахова?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Pointzero

Re: Home owners - коя фирма ви застрахова?

Мнение от Pointzero »

Kpetrov написа:Аз съм с Industrial Alliance. 500$ на година със таксите за 500000 покритие и 5000 deductible. 250000 за къщтата и незнам на какво основание слагат и още толкова за покъщнина и разходи.
Вчера им звъннах. Тея засега ми дадоха най-високата премия - двойно повече от това, което ми предлага стария застраховател (и то след увеличението му).

Явно всички се опитват да ловят рибки. :devil:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

edin_potrebitel написа:Мисля, че къщата се застрахова върху определена сума, която евентуално би изпратил застрахователя, за да я построи, ако изгори например. Не ми се вярва да има такава разлика в цената на материалите между Квебек и Монреал. Евентуално цената на труда може да е по-евтина....
Важен фактор в определяне на цената е рискът за застрахователя. Ако живееш в район с висока престъпност, цената за параграфа, в който попада "кражба" ще е по-висока, ако си близо до река - цената за "наводнение" и т.н. Като пример - в района на Ванкувър се плаща доста повече от при вас за опционалната застраховка "земетресение", понеже ни считат за земетръсен район.

POSTREACT(ions) SUMMARY

zigi

Мнение от zigi »

ablood написа:
edin_potrebitel написа:Много къщи се инспектират от застрахователните компании.
Какво значи "много"?
1/1000?
1/5000?
От къде черпиш статистика? От работата ти във всички застрахователни компании ли е?

Защото аз никъде никой застраховател не съм виждал да инспектира това, което застрахова. Дори застрахователните брокери в България, които наистина понякога оглеждат обекта/колата/човека/имуществото, го правят не с цел инспекция, а за да му пробутат по-висока застраховка.

Застрахователите винаги имат за цел да ти продадат максимално висока застраховка и да ти изплатят минимални пари при щета. Това им е бизнеса. За чии да ти пращат инспектор без сигнал/основания, че си рисков клиент?

Изображение
Сложи си камина например, ако нямаш и после звънни на застрахователите си, да ги уведомиш, тъй като си задължен и стой и гледай дали няма да ти пратят инспекция, която завършва с предписание кое да оправиш, ако не е в норми, при това ти дават и срок под заплаха да ти анулират полицата, ако не го свършиш. Някои застрахователи могат да инспектират къща по-стара от например N на брой години, преди да я застраховат или ако имаш да речем резервоар с гориво за локално отопление в мазето си....причините за инспекция могат да бъдат много и най-различни, преди или след сключване на застраховката, но всичко зависи от политиката на съответната компания.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
коце
Обратна връзка:

Мнение от коце »

Ние сме с La Personnelle и спрямо всички досегашни с тези сме най-добре. Обаче първо ни искаха номерата в борда като инженери или поне на единия от нас.
Преди най-евтиното ни беше 186$ на месец за двете коли и къщата. Сега обаче сме под 100$ на месец за същото с малко по-добри условия за едната кола. Непрекъснато ни предлагат застраховки, но като им кажем да подобрят офертата се сами отказват.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Ето и завършека на моята история.
В крайна сметка след преговори и повишаване на deductable от 1000 на 2000 $ и отказване от застраховка вътрешно наводняване стигнахме до консенсус от 560$ (такси включени)
Защо се отказах от "наводнението" (не знаех , че можело, но човека ме светна)
Каза ми: ако имаш sum pump и back valve, не ти трябва тази застраховка. Така или иначе, тя покрива само 10 000 и то след deductable) и до година - две застрахователите сами ще я махнат - няма повече да я предлагат, защото им излизало доста скъпо напоследък. Той самия (работи за застраховател) но се отказал от нея защото струва скъпо (почти 50% от тази на къщата) и сега, казва, просто си заделям някой $ в случай на нъжда, не дай си боже.

Та последвах съвета му.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Да допълня, че и аз имам помпа и съм махнал това с "наводнението".

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

И аз.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Pointzero

Мнение от Pointzero »

Anyways,
днес четох, че повечето хорица в Алберта дето ги удави така и няма да получат пари от застрахователите, щото нещо си там в дребния шрифт...Ала-бала...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор