vapros za platenite taksi za DCS i taksi za mejdubank.prevod

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
nyk

vapros za platenite taksi za DCS i taksi za mejdubank.prevod

Мнение от nyk »

Zdraveite!Molia kompetentnite za pomosht!Pratih molbata s ostanalite dok.na 1.07.04.Na 14.07 poluchih pismo ot Viena,s koeto me uvedomiavat,che sa pol.dok-te i platenite taksi.No po taksite imalo problem-prevoda,koito pratih-600cad,bil namalen s 34.41cad,za mejdubankovi taksi.Tazi suma triabva da pratia za dopalvane na sumata.No v platejnoto narejdane ot bulbankbe posocheno podobni taksi da se vzemat ot smetkata mi v bulbank.I tezi taksi vednaj sa vzeti ot smetkata,i vtori pat se prispadat ot prevoda ot 600cad.Biahme napravili dva prevoda -ot 400cad i ot 200cad.Ot bulbank mi kazaha che za parvi pat imat podoben problem.Bi li mogal niakoi da mi kaje kolko triabva da im pratia?Ne e problema v sumata,a da ne se povtori problema s nepredvideni taksi i komisionni.Blagodaria! :( :( :?:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, nyk,
Аз също превеждам необходимите суми единствено по банков път, само че ползвам услугите на ОББ. Моето лично мнение е, че не са ти взели една и съща такса на два пъти, а просто някой банков служител от въпросната Булбанк не си е свършил работата - не е изпратил необходимата сума на банката във Виена. Това е при положение, че имаш необходимите допълнителни средства в сметката си.
Другият вариант е да не си оставил достатъчно пари в сметката си за обслужване на преводите. Както разбирам от постинга ти, преводите са били два, което ще рече и два пъти плащане на таксата за междубанкови услуги. При мен един път се получи нещо подобно, но ставаше въпрос за 2,50 лв, които банката бе превела и ми се обадиха по телефона да отида и си захраня сметката, защото е на червено след обслужване на превода. Не знаеха хората каква е точната сума на таксата за чуждата банка и ми казаха призволна сума, която в последствие се оказала недостатъчна. Но едно е сигурно - не може да са им изпратили на банката във Виена необходимата такса, а тя да си я спира етори път от направения превод.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ami ako si pravil 2 razli4ni prevoda taksite shte ti gi vzemat 2puti. Kogata populvash blankite tam ima vupros za 4ia smetka da budat taksite,ako kogata si plashtal tia 600 dolara ne si otbeliazl 4e taksite za tvoia smetka te se iztegliat ot pratenata suma i drugata banka se polu4avat 600- taksite.Taka 4e iavno triabva da im pratish tia 34.41cad,no pak shte plarish taxsi koeto e gano .Moge i kakto e pisal Linko da ne e imalo dostatu4no pari v smetkata ,ama az si mislia 4e te niama da izpulniat prevoda v tozui sluchai bez da poiskat dopulnitelna informacia.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
goron

Re: vapros za platenite taksi za DCS i taksi za mejdubank.pr

Мнение от goron »

nyk написа:Biahme napravili dva prevoda -ot 400cad i ot 200cad
Mislq zaradi 2-ta otdelni prevoda da e stanala obarkvaciqta?!

Az napravih edin prevod kam Viena ot OBB kato kazah che vischki bankovi taxi sa za moq smetka, ot OBB nemojaha predvaritelno da mi kajat kakvi shte sa komisionnite na avstriiskata banka, no sled kato e izvarshen prevoda moje da se razbere kolko tochno pari sa udarjali
Заключено