Анкета за връщането на Ракията в Британска Колумбия

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
haero

Анкета за връщането на Ракията в Британска Колумбия

Мнение от haero »

Колко бутилки Поморийска Специална ракия бихте закупили в рамките на 6 месеца, при цена $30 за бутилка, и при единствената опция за доставка до дома или определен адрес във Метро Ванкувър (виж по долу за условията)?

Можете да попълните кратката анкета на този линк - http://bulgarianwine.radevtrade.com/pom ... ia-anketa/"

Здравейте,

Както вече повечето от вас знаят, в момента сме спрели вноса на Поморийска Специална ракия в Британска Колумбия, тъй като реализацията и на частните магазини беше незадоволителна. В последните няколко месеца получихме запитвания от Български семейства дали евентуално възнамеряваме да внесем нови количества. Разбирасе като всеки един бизнес, ние също не искаме да имаме "unhappy customers", и затова решихме да направим следното за вас предложение:
Имаме възможност да внесем отново Поморийска Специална ракия на цена $30 за бутилка (Цената нараства с около 3-4 долара тъй като групажния транспорт, в случая минимум палет, е близо 6 пъти по скъп от внасянето на цял 20 футов контейнер). Ще се продава само на Българската общност, на принципа доставка до дома или определен адрес във Метро Ванкувър.

Условията на доставка са както следва:

1. Доставка на минимум 4 бутилки като имате пълната свобода да изберете кои продукти и по колко бутилки да поръчате (4 бутилки ракия; 2 бутилки вино, 2 бутилки ракия и т.н.)
2. Цената на доставката която е определена в зависимост от нашата локация в Норт Ванкувър е следната:
- $5.00 - за North Vancouver, West Vancouver, Vancouver, Burnaby, and New Westminster.
- $20.00 за Coquitlam, Port Coquitlam, Port Moody, Pitt Meadows, Maple Ridge, Richmond, Ladner, Tsawassen, White Rock, Delta, Surrey, Langley, Fort Langley, and Aldergrove. Специално за далечните градове при които доставката е $20, предлагаме 50% отстъпка от тази цена, при поръчка на минимум 1 кашон (12 бутилки).
Относно частните магазини, не възнамеряваме въобще да ги зареждаме тъй като от практиката вече знаем, че те допълнително слагат по 4-5 долара отгоре над нашата цена - в случая ракията ще се продава на $35 минимум, а някои магазини даже добавят и 7-8 долара отгоре. При нашата нова опция, например при покупка на минимум четири бутилки ракия- $120, онези от вас които живеят в North Vancouver, West Vancouver, Vancouver, Burnaby, and New Westminster доставката е само $5 долара. Сами виждате колко по изгодно излиза по този начин, и доставката ви идва пред дома.
Ще сме ви много благодарни ако разпространите анкетата до ваши близки и познати българи. Има ли търсене, ще има и предлагане!

С поздрави

Любомир Радев
Аватар
the_coach

Re: Анкета за връщането на Ракията в Британска Колумбия

Мнение от the_coach »

Нещо не виждам анкетата.
Имам няколко въпроса:
1. Защо единствената опция ще е директна доставка до дома, а не може да си я купим от ликър стора ?
2. Това означава ли, че единствения начин на плащане ще е в брой ?
3. В събота и неделя разноса ви по домовете ще работи ли, и цената за доставка събота и неделя по-висока ли ще е ?

Консумацията ми за 6 месеца е минимум 12 бутилки твърд алкохол, като обичам разнообразието. Ако вашата ракия е по-добра от хърватската сливовица и чилийското писко, ще ви стана клиент с около 6-7 бутилки за 6 месеца.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Боза произвежда в Чикаго един българин. Доставят от неговата боза и в Торонто в българския магазин. Провери из бълг общност в твоя град, може да докарват. Това е тема за ракия обаче.
Циганите - на Сатурн !
haero

Мнение от haero »

fighter написа:Нещо не виждам анкетата.
Имам няколко въпроса:
1. Защо единствената опция ще е директна доставка до дома, а не може да си я купим от ликър стора ?
3. В събота и неделя разноса ви по домовете ще работи ли, и цената за доставка събота и неделя по-висока ли ще е ?

Консумацията ми за 6 месеца е минимум 12 бутилки твърд алкохол, като обичам разнообразието. Ако вашата ракия е по-добра от хърватската сливовица и чилийското писко, ще ви стана клиент с около 6-7 бутилки за 6 месеца.

Здравей Fighter,

При мен анкетата работи, можеш да пробваш пак, може би горния линк не е бил валиден - http://bulgarianwine.radevtrade.com/pom ... ia-anketa/.

Относно вашите въпроси:

От двугодишната практика която имахме с Поморийската Специална ракия на частните магазини в BC, стигнахме до извода че минималната надценка която частника си слага над нашата цена е минимум $5-$6 долара ( в някои случаи и $9-$10). Също така продажбите бяха доста незадоволителни, и това наложи преместването на ракията в Албърта. В новия случай при който единствения ни избор е да внясаме само малки количества от палет два, сме задължени да ползваме 6 пъти по скъпия групажен транспорт, от контейнерния. От там и нарасна цената от първоначалната $26.40 до $30 за бутилка. От тук можете да видите че цената автоматино ще стане 36-37 на частника, но това е само една от основните причини. С две думи при новия скъп групажен транспорт единствения вариант за нас все пак да изкараме някаква комисионна на бутилка ракия, е чрез тази нова опция. Както виждате я предлагаме само на българската общност, тъй като от опита тук и в Албърта вече знаем че е единствената която има интерес към ракията. Иначе ако трябва да запазим много "скромния" mark-up, и да продаваме на частниците, тогава цената ще трябва да се вдигне значително, и продукта става автоматично непродаваем.
Да, защото ние ще купуваме ракията на едро - по кашони, и няма как да ви даваме касова белешка на бутилка.
На първо време ще правим доставките само в Неделя. Цената на доставката ще е винаги една и съща, дори и ако започнем по нататък да доставяме и през делнични дни.
Трябва да ви кажа че почти в 99% от случаите, сме получавали много положителна обратна връзка относно Поморийската Специална ракия. Черноморско Злато е един от водещите производители на вино и спиртни напитки у нас, като разполагат с едни от най-модерните машини и съуражения. Печелят няколко години подред, най-голям брой медали и ритони на най-големия ни винен фестивал - Винария, както и множество международни награди и отличия. Разбира се обаче различните хора имат различни вкусове, но си мисля че ще останете доволен.

Да разбирам ли да отчета 6-7 бутилки в анкетата, под вашето име? До две три седмици ще събера общата сума от анкетата, и ако се събере количство за 1 палет, до около два месеца и половина, ще успеем да докараме пратката.

Ако вие или някой съфорумник има допълнителни въпроси, ще се радвам да ви отговоря бързо!

Всичко хубаво и приятно изкарване на Великден

Поздрави

Любомир Радев
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

haero написа:
Да разбирам ли да отчета 6-7 бутилки в анкетата, под вашето име? До две три седмици ще събера общата сума от анкетата, и ако се събере количство за 1 палет, до около два месеца и половина, ще успеем да докараме пратката.

По-скоро 4 бутилки. Както казах обичам разнообразието, сливовицата и пиското ми харесват, от време на време лятото пия и узо.
Надявам се тази поморийска специална да ми хареса и да ти поръчам още.
Вино определено няма да си поръчам, затова заявявам 4 бутилки ракия. Попълнил съм анкетата, оставил съм си и-мейла и телефона.
Поздрави
Публикувай отговор