Защо резюмето ви е отхвърлено - гледна точка на рекрутъра

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Защо резюмето ви е отхвърлено - гледна точка на рекрутър

Мнение от Bistra »

Marto написа:Аз лично мога да ви уверя, че не е лесно да бъдеш красив. Даже наскоро една съди работодателя си, заради това че е била твърде красива. :rofl:
Значи, казваш извадила съм си направо късмет с моя колега, че не съм му била аз шефа.
А-де, как се работи с мъж, на който като му кажеш две по-любезни изречения (знаете си ме :D ) и ми задава директно въпроса: Сваляш ли ме? :tmi: ...Ай, работи там! Умрял някой да го сваля точно в службата, пък! :rofl:
P.S. Мадамата наистина е готина. :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
todor73

Мнение от todor73 »

Снимката не е чак толкова лошо за тук, с нашите завъртяни имена, едно че дори понякога не могат да ги изговорят, смятайте какъв е шока за местните ... а поне със снимката виждат че не си чалмосан, забулен или там какъвто се сетите индианец, абе с две думи виждат че си бял човек като тях.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

тези правила не важат особено много за професии, в които се изисква потфолио, креативни и прочие. Разбира се ако в самото резюме няма някоя върховна глупост. А снимки никога не съм чувала, или виждала някох да е слагал.

В УСА какви стройни какички има в Костко, едни такива черни, по 150 кила мин, и ако ти треснат един, ще се залепиш на отсрещната стена... :rofl: :rofl: :rofl: А и не само в Костко, ами и Уолмарт, Таргет, ю нейм ит.
third generation immigrant :)
umeiko

Мнение от umeiko »

Пълни глупостти ако питате мене :)
Когато ви преглеждат ЦВ-то, има само два критерия: Дали сте в първата стотица резюмета, и дали наистина си търсят сериозно работяги, което означава че рано или късно вашето цв ще бъде прегледано и оценено според опита ви.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Ключови думи - това е великата тайна. Ако няма ключовите думи от обявата - аут. Замествания не се приемат. Пример - търсят Unix, гъзарят писал AIX - в коша.
Търсят Novell, гъзарят писал Netware - в коша. И т.н.
За незапознатите читатели - горните двойки са синоними, като Ленин и партията, но HR няма как да го знаят и не ги интересува. Пишете си СВ-тата според обявата, това е.
Снимки в Америка няма. Мотивационни писма има. Който мисли обратното - в коша :)

П.С. В по-големите фирми филтрирането на първо четене се прави от компютри преди още да стигне купчината до човек.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
umeiko

Мнение от umeiko »

Основна грешка при търсене на работа: Хубавото ЦВ има значение :rofl: :rofl: :rofl:
В Канада има само един фактор, нетуиркинг, по нашему шуробаджанащина.
Чак когато се изчерпят наште кандидати, чаааак тогава се дават заявки на разни рекруителски фирми. И понеже те въобще не ги ебава вашто резюме, те самите си поддържат база данни с вашти умения и опит, сиреч обикновено вие минавате на интервю през тях, те си попълват всичко и...това е. Чакате си реда да имате късмета да попаднете в онези мизерни 10% от обяви които стигат до пазара.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Много интересно как пък ние сме си намерили работа без "нетуиркинг".
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
pumpy

Мнение от pumpy »

Ха-ха. Някога да сте чули студент да каже "скъсаха ме на изпит, понеже нищо не знаех "......чалми, нетуъркинг, крака, имена....колко много безумици в една иначе полезна идея, за хора идващи от място където всичко това има значение, но тук няма. Някои пок успяха да забият темата в девета глуха, просто защото са на нивото на което са........
Или сега пак ще се окаже, че тези, намерили си работа въпреки горните фактори са с розови очила и всички останали са реалисти.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

В Япония снимката е задължителна. Когато се наема секретарка, комисията се съставя от ергени.
...
Когато секретарката се ожени, тя напуска работа и идва друга със същата цел.

За различните размери хартия - Затова принт менюто на ъдоби ридъра има скалиране да се побереш в наличната хартия. Конкурентните ридъри - даже още по-добре - къстъм скалиране (примерно задавам 106% че хем да са ми по-едри буквите, хем да не излиза от страницата).
Това за собствен кеф, но вярвам също, че по принцип от две еднакви резюмета, по-приятно впечатление ще направи едно с Arial 13 отколкото друго с Arial 10.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз съм от тези с розовите очилца, не отричам, много ми ходят. :$
Е и хубава съм си, де, ама ако са ме взели за това на работа, не и поради същата причина ме оставиха.
Имах една колежка, която беше по-хубава от мен в предишна фирма, като капак на всичко и сингъл за разлика от мен. ;) Е, като намаля работата първо тя замина. Освен да бъде хубава за друго не я биваше. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

optics написа:Когато секретарката се ожени, тя напуска работа и идва друга със същата цел..
Каква е по точно целта, та не може да се върши от омъжена жена?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Аз съм от тези с розовите очилца, не отричам, много ми ходят. :$
Е и хубава съм си, де, ама ако са ме взели за това на работа, не и поради същата причина ме оставиха.
Имах една колежка, която беше по-хубава от мен в предишна фирма, като капак на всичко и сингъл за разлика от мен. ;) Е, като намаля работата първо тя замина. Освен да бъде хубава за друго не я биваше. :D

:D :rofl:
Я пак,кой бил хубав та от по хубав....
Е това беше вица на седмицата
хихихихихихихихихихихихихи :rofl: :rofl: :rofl:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа: :D :rofl:
Я пак,кой бил хубав та от по хубав....
Е това беше вица на седмицата
хихихихихихихихихихихихихи :rofl: :rofl: :rofl:
Хихихи...Аз. :P
Начи да ми пратиш оня твой приятел Странджов да ми ашладиса 2-3 нарциса. :D От толкоз приказки за моите нарциси ги урочасA и кьорав не цъфнA тази година, само лаленца... ;( Ша ми викате Фан-фанка лалето. :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Аз пристигнах тук с:

нулев френски,
ужасен английски,
без местен опит,
без приемлива диплома,
без връзки,
с чуждестранно име.

Така, че имам основания да вярвам, че снимката е била единственото сносно нещо в цялото ми резюме, което ми позволи да стъпя на килимчето и провра крак през вратата.

Ако сега обаче тръгна да си търся работа не бих си сложил снимка. Целите и средствата са различни.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

IRA написа:
optics написа:Когато секретарката се ожени, тя напуска работа и идва друга със същата цел..
Каква е по точно целта, та не може да се върши от омъжена жена?
Имах предвид нейната цел.
Тя е: да се омъжи!
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор