Кога (и как) се аклиматизирахте ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Странджата

Re: Кога (и как) се аклиматизирахте ?

Мнение от Странджата »

Kan_Tangra написа:
miteto написа:
ablood написа:Големият студ рядко е повече от 5-10 дена в годината.
Тази година студът съвпадна с кубинската ми ваканция, така, че дори не съм си вадил тежкото яке от опаковката.
Това с надуването до 25 градуса са изключения. Масово през зимата хората държат 18-23 градуса. У нас 20-21.
;) Зависи от твоята дефиниция на "студ". Или според теб -10 не е студ, а примерно "леко хладно", или кубинската ти ваканция е била 3 месеца.
Няма значение колко е тежко или леко, зимата трябва да влачиш якета, шапки и ръкавици. А дали 21 или 25 градуса - ква е разликата - като влезеш пак трябва да се разхвърляш и аз имах предвид най-вече магазините, където влизаш, разсъбличаш, след 30 минути излизаш, почваш да обличаш и т.н.
И ти да чукаш по цял ден камъни в мазата и на тебе ще ти се види леко "хладна" зимата.
И единствено по уикенда си подаваш носа навън, за да играеш на снежни топки в задния двор с децата.
И аз ако си седя в къщи ми е много топло. Парното бичи и е 28 градуса. Даже не може да се намали, щото е някакъв стар модел. И се налага да си го регулирам с открехване на прозорците. Което пък си крие други потенциални рискове. Да ми се сецне кръста от течението, например. :rofl:
Просто не виждам как някой, който поне има малко мозък може да говори колко "не е студено" в Канада.
И как на другите якетата им били калпави.
И аз супер се дразня, като трябва края на май да влача след себе си пуловер и зимно дебело яке. И ту е топло в мола, ту е студено отвънка, и само се събличам и обличам.
Отделно не можеш като пич да се разходиш на чист въздух по тениска и на слънце, ами трябва да мръзнеш и да се оглеждаш като лавалски чеченец, откъде ще те изненада студеното.
Т'ва, бтв, какво да го обяснявам на северно-българи и софиянци. На тях им дай ски и снежни човеци. Бургазлии на Гергьов ден скачат в морето да ловят кръста. А май месец си на плажа и даже си цопваш за кеф. Същото и септември и октомври.
Тук октомври ще си правиш морски бани на кукуво лято. По-скоро ще си правиш снежни човеци със снега от новата зима.
Във Варна скачат за кръста 5 месеца по-рано на Йорданов ден,а на Св Георги печем миди на плажа :beer:А се калих по Пирин и Рила,езерата са винаги хладни.
Последно промяна от Странджата на Вто Апр 23, 2013 9:08 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

fighter написа: Температурата е 13-14 С. Колко от вас правят това, и колко време след пристигането си в Канада започнахте да се разхождате по кълки при 13 С ?
В интерес на истината не веднага. От България идваме изнежени и със затлачени дробове от мръсния въздух. Трябва поне една година да преболедуваш за да свикнеш.
Тази пролет дъщеря ми ходеше по голи кълки (не можах да се преборя поне за тънкия чорапогащник), още докато имаше снежни преспи по улиците. Днес беше слънчев пролетен ден дори и в нашата провинция. Нямаме още цъфнали дървета, обаче. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Странджата написа:
Kan_Tangra написа:
miteto написа:
ablood написа:Големият студ рядко е повече от 5-10 дена в годината.
Тази година студът съвпадна с кубинската ми ваканция, така, че дори не съм си вадил тежкото яке от опаковката.
Това с надуването до 25 градуса са изключения. Масово през зимата хората държат 18-23 градуса. У нас 20-21.
;) Зависи от твоята дефиниция на "студ". Или според теб -10 не е студ, а примерно "леко хладно", или кубинската ти ваканция е била 3 месеца.
Няма значение колко е тежко или леко, зимата трябва да влачиш якета, шапки и ръкавици. А дали 21 или 25 градуса - ква е разликата - като влезеш пак трябва да се разхвърляш и аз имах предвид най-вече магазините, където влизаш, разсъбличаш, след 30 минути излизаш, почваш да обличаш и т.н.
И ти да чукаш по цял ден камъни в мазата и на тебе ще ти се види леко "хладна" зимата.
И единствено по уикенда си подаваш носа навън, за да играеш на снежни топки в задния двор с децата.
И аз ако си седя в къщи ми е много топло. Парното бичи и е 28 градуса. Даже не може да се намали, щото е някакъв стар модел. И се налага да си го регулирам с открехване на прозорците. Което пък си крие други потенциални рискове. Да ми се сецне кръста от течението, например. :rofl:
Просто не виждам как някой, който поне има малко мозък може да говори колко "не е студено" в Канада.
И как на другите якетата им били калпави.
И аз супер се дразня, като трябва края на май да влача след себе си пуловер и зимно дебело яке. И ту е топло в мола, ту е студено отвънка, и само се събличам и обличам.
Отделно не можеш като пич да се разходиш на чист въздух по тениска и на слънце, ами трябва да мръзнеш и да се оглеждаш като лавалски чеченец, откъде ще те изненада студеното.
Т'ва, бтв, какво да го обяснявам на северно-българи и софиянци. На тях им дай ски и снежни човеци. Бургазлии на Гергьов ден скачат в морето да ловят кръста. А май месец си на плажа и даже си цопваш за кеф. Същото и септември и октомври.
Тук октомври ще си правиш морски бани на кукуво лято. По-скоро ще си правиш снежни човеци със снега от новата зима.
Във Варна скачат за кръста 5 месеца по-рано на Йорданов ден,а на Св Георги печем миди на плажа :beer:А се калих по Пирин и Рила,езерата са винаги хладни.
Наздраве по тоя повод! :beer:
Виждаш ли какво прави продължителния престой в Канада. След още 10 години сигурно ще си мисля, че се скача за кръста някъде средата на юли месец.
По Йорданов ден в Канада най-много да дълбаеш дупки и да ловиш риба в дупки.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Аз по кълки не излизам ако не е над 26 градуса без вятър.

Странджата, в кои езера си се къпал по Рила и Пирин ?

Аз в езерото на х. Грънчар - нуди - че немците имаха нужда от пример. И не само там...
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Хехе, Странджата е стар планинар. Нищо че е от Варна, бая баир е изкатерил и бая юнашки песни е изпял :) Аз не мога го стигна :D
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Супер бърза е аклиматизацията... Парното на шест до 20 май, след това слагаме веднага климатиците и всичко е точно...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Странджата написа:А се калих по Пирин и Рила,езерата са винаги хладни.
Хехехе, спомени. Потапял съм се в повечето пирински езера по времето, когато все още бях млад и зелен. Нищо не може да се сравни обаче с режещия студ на водата на Безбожкото езерото пред едноименната хижа. Времето беше средата на Август, но температурата на водата през деня беше май само няколко градуса над точката на замръзване. Като излезеш от водата се усещаш с две допълнителни сливици в повече. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

MrGeek написа:
Странджата написа:А се калих по Пирин и Рила,езерата са винаги хладни.
Хехехе, спомени. Потапял съм се в повечето пирински езера по времето, когато все още бях млад и зелен. Нищо не може да се сравни обаче с режещия студ на водата на Безбожкото езерото пред едноименната хижа. Времето беше средата на Август, но температурата на водата през деня беше май само няколко градуса над точката на замръзване. Като излезеш от водата се усещаш с две допълнителни сливици в повече. :D
Това са орехи.
:lol:
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Една девойка решили да разходи голи кълки, времето е без значение. :)
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Аз още преди месец ви пуснах снимка на моя съсед, по шорти и джапанки, ама го обявихте за луд.

Даже можех да заявя, че "ние в Монреал от март месец тръгваме по джапанки" в стил фантазиите за "рускини по монокини". Хем е вярно, хем е смешно.

Нямам спор, че монреалската зима е по-дълга и студена от софийската, но стереотипите и изтъкването на крайности са дразнещи.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
newcomer

Мнение от newcomer »

при мен днес е 26,дърветата се раззелениха преди 2 седмици,към събота неделя се очаква термометърът да удари 31
женурята подлудяха и тръгнаха полуоблечени по улиците,малка радост за мъжкото око
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

newcomer написа:при мен днес е 26,дърветата се раззелениха преди 2 седмици,към събота неделя се очаква термометърът да удари 31
женурята подлудяха и тръгнаха полуоблечени по улиците,малка радост за мъжкото око

Спомних си култовата студентска песен в частта й където лирическият герой се запознава с Парашкева по пролетно време.
Най-добре се пееше зимна вечер на хижа над 2000м н.в., а отвън 2 метра сняг.

===============================
Живяло е нявга във една страна
бедно студентче със очила.
То ходело на лекции и пиело боза,
а водка щом си сръбнело, си пеело така:

Припев:
Студентски години - чуден живот,
таз вечер теренче, утре - белот.
Студентски години, само сте пет,
ах, защо не бяхте петдесет и пет.

Квартирка си намерило метър на два,
с плавниците влизало, че влажничка била,
но нашият приятел, нали си бил бохем
колежките там водел, и пеел тоз рефрен:

Припев

Но пролет щом настъпила и плъзнали хормони,
той джапанки нахлузи и колежките подгони,
5-6 въдици пусна и Парашкева клъвна,
а между целувките си пееха така:

Припев

Но нижат се годините кат наниз от пипер,
завърши с диплом p и стана инженер.
От грижите, от що ли косата побеля,
а двама с Парашкева си пееха така:

Години, години, няма живот,
няма теренче, няма белот,
години, години, нямате чет,
а може би сте вече петдесет и пет.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа:при мен днес е 26,дърветата се раззелениха преди 2 седмици,към събота неделя се очаква термометърът да удари 31
И аз вчера си купих една много весела басмичка на цветя. Гледам и лалетата са наболи, ще цъфнат скоро. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

fighter написа:А кажете ми как да тръгна с яке сред тази красота, ако и да е 13-14 С.
Съседната улица, Rosser St.

Ако се вгледате внимателно, в дъното на улицата, между розовите дървета вдясно и боровете, прозират заснежените върхове на планините отсреща :)

Най-прекрасната пролет е в БК... и най-красивата есен в Онтарио.. Жалко че няма място в Канада където може да се насладиш и на двете..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
tot2311

Мнение от tot2311 »

Напълно подкрепям твоето мнение. Страхотна есен беше в Торонто (първата ни в Канада). Няма такива цветове ярки и гледки. А тази снимка е просто уникална.
Публикувай отговор