Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Californian

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от Californian »

tanyatais написа:

Поздрави на всички и успешна нова седмица.
Ето за такива мнения си губя часове в четене на теми ! :y: :rock:
Зависи колко са му големи целите и мечтите. Иначе няма начин на някой на хубаво положение в София да му хареса в Торонто след 10 месеца. Първите 3 години си е плач и глъч, няма местен опит, работа трудно или ако има за малко пари разбирай 40-50-60к годишно. Които при цени на къщи по 500к са точно нищо.

Но най-вероятно това са хора от провинцията които така или иначe и в България нищо нямат, за това и им харесва Торонто - там пак нищо нямат ама е поне уредено и оправено...
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Californian написа:
Зависи колко са му големи целите и мечтите. Иначе няма начин на някой на хубаво положение в София да му хареса в Торонто след 10 месеца. Първите 3 години си е плач и глъч, няма местен опит, работа трудно или ако има за малко пари разбирай 40-50-60к годишно. Които при цени на къщи по 500к са точно нищо.

Но най-вероятно това са хора от провинцията които така или иначe и в България нищо нямат, за това и им харесва Торонто - там пак нищо нямат ама е поне уредено и оправено...
Не ти ли омръзна само за заплати и цени на къщи да опяваш като незадоволена монахиня??? Ба си става досадно вече.. Не разбра ли че има хора които търсят и други неща и заплатите и шибаната къща на първо време не са най-големите приоритети..

И като правиш по 500К на година и живееш в 1 къща за 250К или в 11 къщи за 1 милион кво толкова?? Ако си (не казвам че си) лузър и чекиджия и трябва да си импортираш "mail-order bride" from Eastern Europe, файда много няма.

Накрая всички отиваме на едно място и няма как да ги вземем с нас, нито колите, нито заплатите нито къщите.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Ами аз ще ти отговоря с приятелски тон.
Повечето сме икономически емигранти - съответно парите, къщите, колите - за повечето са от значение. Или за теб не са и ти не си икономически емигрант? :lol:

Иначе лично аз предпочитам да си взема жена от България.
Като цяло рейтинга ми е следния.
България, Сърбия, Полша, Чехия.
След това следват Латино Мексиканки, Коста Риканки и всякаква такава паплач, такива да искаш по моите земи. То това е много по-лесно от първите.
И най-зле са Украинки и Рускини.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Californian написа:Дори и IT да е пак не го виждам да се оправи в Торонто.
Много е важно жена му каква е и дали и тя може да изкарва много пари.
Ей-това му е болката на Калифорниеца. Жената да изкарва парите, че той да може да си почива. И ако някой случайно се случи мъж на място, който да може да се оправя и сам, леле майко.
Честно, започвам сериозно да си мисля, че няма нищо случайно във феминисткото движение. След като има такива "мъже" като Калифорниеца, на нас жените не ни остава друго, освен да станем "мъжки" момичета.

Благодарна съм на мъжете в моя живот, които ми показаха какво е мъж на място!
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Californian написа:Ами аз ще ти отговоря с приятелски тон.
Повечето сме икономически емигранти - съответно парите, къщите, колите - за повечето са от значение. Или за теб не са и ти не си икономически емигрант? :lol:
За мен материалните неща са важни до толкова до колкото могат да са част от "The Big Picture". Имал съм много, нямал съм и нищо. Парите за мен са средство а не цел. Знам че ще ти е трудно да ме разбереш защото изглежда че си вманиачен материалист и за теб парите и къщите са най-важни.....

И не ми се прави на вода ненапита и да ми говориш с "приятелски" тон. Ръсиш простотии във всяка тема пък сеа на жертва ми се правиш...
Като искаш да говориш с приятелски тон недей да правиш заключения кой от къде е и що му било харесвало едно място защото на друго нямал нищо..

Момчето отворило тема в която да изрази позитивно мнение и да даде надежда на другите които идват след него ама не..

ти трябва да усереш и тая тема с бръщолевици за заплати и ипотеки. Като че ли няма една дузина теми вече по въпроса.. Толкова ли е трудно да кажеш: "Евала пич радвам се за теб. Продължавай в същият дух" ???? или завистта и злобата ви яде отвътре и те побърква???

Аз знам отговара.. не ми го пиши.. Опитай се да си отговориш сам на себе си..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
speedy

Мнение от speedy »

Значи ако някой иска да каже, че му харесва Канада като цяло, от тук нататък ще трябва да обяви:

- родно място в България и местожителство през последните 10 години преди идването в Канада
- движимо и недвижимо имущество от 50 години преди раждането си до момента на харесването на Канада - по тримесечие, за да може Californian да изчисли коефициента на достоверност на харесването
- месечни банкови извлечения от пристигането в Канада
- резюме
- размер на ливадата/терасата

Основен постулат:
1. Софиянци не може да харесват Канада и Торонто в частност.
2. Провинциалистите са низша форма на еволюцията и им е простено, ако не разбират какво е написано по-горе
3. В Канада всички са провинциалисти (освен онези от териториите), така че точка 2 важи с пълна сила

Ако може да се закачи в правилата на форума, за да не си хабят хората времето...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Californian написа:Иначе лично аз предпочитам да си взема жена от България.
Като цяло рейтинга ми е следния.
България, Сърбия, Полша, Чехия.
След това следват Латино Мексиканки, Коста Риканки и всякаква такава паплач, такива да искаш по моите земи. То това е много по-лесно от първите.
И най-зле са Украинки и Рускини.
Сърбия :rofl: Абе Калифорния, сръбкинята ша та дъни като маче у дерек ако и кажеш, че трябва да седи боса до печката и да ти носи ракията като се прибереш от работа. За тая работа е требвало нещо източно-азиатско да целиш - тва японки, филипинки и т.н. Ти обаче си мислиш, че от тигър може да направиш вегетарианец :D
pumpy

Мнение от pumpy »

speedy написа:....
3. В Канада всички са провинциалисти (освен онези от териториите), ...
:y:
minchev

Мнение от minchev »

Californian написа:
tanyatais написа:

Поздрави на всички и успешна нова седмица.
Ето за такива мнения си губя часове в четене на теми ! :y: :rock:

абре смешко, я ми кажи, ти колко години имаш в Канада.Говориш така сякаш имаш една петилетка или просто завиждаш че, хората са постигнали за 10 месеца това което ти още неможеш.И да те информирам че в провинцията има много хора които искарват доста повече от тебе и имат и къщи и нови коли и........ .И въпреки всичко пак искът да се махнат от Бг. и където и да са пак ще те затваряме с много обиколки :fubar: :fubar:

P.S. - Престани да пишеш и обясняваш как е в Канада, при положение че ни си в Канада.Трябва да има форуми за USA, но може би те е страх,някой който е от Тексас да не те позне и да ти раскрие оаканата действителност в която живеш. :handshake:
Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

miteto написа:Сърбия :rofl: Абе Калифорния, сръбкинята ша та дъни като маче у дерек ако и кажеш, че трябва да седи боса до печката и да ти носи ракията като се прибереш от работа. За тая работа е требвало нещо източно-азиатско да целиш - тва японки, филипинки и т.н. Ти обаче си мислиш, че от тигър може да направиш вегетарианец :D
Подкрепям напълно! Аз имам сръбскобългарски корен по бащина линия, врачански по майчина и поглед - огнепръскачка. :D То затова съм се омъжила и за габровец, де. Хуморът помага много в случая. :rock:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Independent написа:
Californian написа:Дори и IT да е пак не го виждам да се оправи в Торонто.
Много е важно жена му каква е и дали и тя може да изкарва много пари.
Ей-това му е болката на Калифорниеца. Жената да изкарва парите, че той да може да си почива. И ако някой случайно се случи мъж на място, който да може да се оправя и сам, леле майко.
Честно, започвам сериозно да си мисля, че няма нищо случайно във феминисткото движение. След като има такива "мъже" като Калифорниеца, на нас жените не ни остава друго, освен да станем "мъжки" момичета.

Благодарна съм на мъжете в моя живот, които ми показаха какво е мъж на място!
Ти май въобще не схващаш за какво става въпрос?
Монреал и Тексас не е Торонто. Там в прилични квартали, прилично малки къщи за 100-150к(200-250к)няма.
Там в прилични квартали 1400ск ф къщи почват от 400-450к нагоре. На прилични години и в прилично състояние.

Ти как си представяш да се плаща 500к от една заплата. А и да се спестяват малко пари за образование на децата, и за черни дни и т.н и т.н

Това исках да спомена като казах, че въобще не разбирам как човек след 10 месеца в Канада ще е доволен от страната.
Аз след 10 месеца не бях особенно доволен. Но както каза Иван.
Може би греша - Казвам Евалата на момчето, има хора дето постигат за 10месеца това което другите за 5-10 години...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ама цените в Монреал въобще не са толкова по ниски от тези в Торонто, много малка е разликата, а и данъците върху имотите в Монреал са по високи, та разликата хич я няма на практика.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Не беше трудно ,нали?
Началото е трудно,но предполагам,че четейки тук мъжа си е представял една по тежка действителнсот и това,което го е заварило в Торонто е опровергало негативните му притеснения . Дай Боже всекиму така да мисли след 10 месеца - 1 година от стъпването си в канада ,а не да си мисли само как да се върне в България, колко неуспял е и какви мечти е трябвало да забрави заради Канада. Никоя страна не е виновна на никого, светът е малко или много отворен и ако някой нещо не му допада- да търси алтернатива, но става досадно и не е никак интересно да се чете във всяка атема колко е зле тази или онази провинция, колко са ниски заплатите и как така си позовляват да мечатят и пишат тези хорица с никакви пари :(
Толеранс малко и по -горе главите.
А сръбкините и македонките са баш като за вас момко Тексас ,ще ви вкарат в правия път.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Хмм, цените в То са пословични.
Имах наскоро един познат, белгиец, ИТ контрактор. А гаджето му някаква тлъста заплата. Специално бяха я извикали да се премести в същата фирма от Мон във То, с някакво голямо повишение.
Те си продадоха апартамента в Мон, за да купят с ипотека някаква гарсониера в някой от кварталите в То.
И 2та ще я плащат. Та бяхме седнали един път на маса, и той разправяше какъв кошмар са недвижимите имоти в То.
Калифорнията може да приказва глупости доста, но в тоя случай е съвем прав. Ипотека в ТО се плаща с 2 големи заплати (големи, в смисъл над средното).
Същия пич беше споменал и за доста високите такси и кондо фий, дето ще купуват.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола