Едно предупреждение към майките на бебета

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
apple
Мнения: 1460
Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 2:41 pm

Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от apple »

Неприятно, но факт! Излиза, че и тук има проблем с Флуорозата поради добавянето на флуор в питейната вода. В тази стаия е обяснено подробно, но аз не видях съвети какви алтернативи предлагат за водата, с която се приготвят адаптираните млека и детски каши! Счетох за нужно да предоставя тази информация на майките, за да няма неприятни изненади и фатални последици за зъбките на хлапетата. Навремето дъщеря ми така си изпати поради флуорни таблети изписани от БГ дентист и пълно незнание за съдържанието на флуор в питейната вода. Слава Богу не беше фатално, но белите петънца цъфнаха макар и мънички... :( :@ По мое време пък направо в градината ни тъпчеха с флуорни таблети едно към кесим... Внимавайте и при избора на детски пасти за зъби... Който може нека предпази малките от този проблем!
However, Health Canada has not taken ANY step to warn mothers of this problem and continues to insist that artificial fluoridation causes no harm.

What about weaning babies and introducing foods?

Suppose you either breastfed your baby, or made efforts to avoid fluoridated water to make up infant formula, but now you have to introduce solid foods to your baby’s diet. Will your child still be susceptible to fluorosis?

The short answer is yes, especially if fluoridated water is used to reconstitute foods and beverages and to cook with.

How much fluoride will be introduced in foods used when you start weaning your baby off exclusive milk feeding?

An easy guide is provided by Zohoori et al (12). Any beverage or food made or cooked with fluoridated water will end up with the same amount of fluoride contained in the volume of water used to cook: cereals and vegetables cooked in 1 ppm fluoridated tap will have 1 ppm or more fluoride. These authors recommend that parents be educated about the added fluoride intake in their children.

“Therefore, it is important that parents receive appropriate information on the F [fluoride] content of infant foods and drinks as well as guidelines regarding appropriate waters suitable for the preparation of infant food and drinks.”

Take home message for the reader: Health Canada is failing to do its job. It should warn against using fluoridated tap water to reconstitute infant formula. It should require fluoride labeling on prepackaged and reconstituted foods. Families have to learn on their own how to protect their newborns from developing dental fluorosis.

Challenge to the reader: Talk to your local municipal council representative. Let him/her know Health Canada is not protecting its citizens. Remind him/her that it is the municipality that is responsible for drinking water and council members have the power to stop water fluoridation.
http://cof-cof.ca/2013/01/infant-formul ... th-canada/"
Аватар
yahoo
Мнения: 2330
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 7:47 am
Местоположение: Montreal

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от yahoo »

Не употребяваме вода от чешмата за пиене или готвене, а изворната или деминерализирана редуваме периодично и следим какво съдържа и в какви дози. За детето от бебе ползваше само една бебешка вода в бутилка с розова капачка без флуор, а вече отдавна не е проблем да може да се купи паста за зъби за деца и възрастни без флуор. Навремето доста плашещо звучаха повечето факти от книгата "Световната конспирация срещу здравето" и един от тях беше за вредата от флуора. Въпреки че всичко това е известно отдавна повечето хора продължават да не обръщат внимание докато наистина не възникне проблем.
apple
Мнения: 1460
Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 2:41 pm

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от apple »

yahoo написа:Не употребяваме вода от чешмата за пиене или готвене, а изворната или деминерализирана редуваме периодично и следим какво съдържа и в какви дози. За детето от бебе ползваше само една бебешка вода в бутилка с розова капачка без флуор, а вече отдавна не е проблем да може да се купи паста за зъби за деца и възрастни без флуор. Навремето доста плашещо звучаха повечето факти от книгата "Световната конспирация срещу здравето" и един от тях беше за вредата от флуора. Въпреки че всичко това е известно отдавна повечето хора продължават да не обръщат внимание докато наистина не възникне проблем.
Затова и отворих тази тема, за да не стане късно... Само дето не съм съгласна, че повечето хора го знаят. Особено пък нашенци запътили се насам с дечица... Хубаво е, че сподели с какво да се замести чешмяната вода. Даже ако и конкретни търговски марки препоръчаш за деминерализирана вода подходяща за бебета и пасти за зъби без флуор от които си доволен/а би било хубаво и полезно. Опитът си е опит - предай нататък! :)
seeker
Мнения: 304
Регистриран на: Вто Юли 27, 2010 8:37 am

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от seeker »

yahoo написа:Навремето доста плашещо звучаха повечето факти от книгата "Световната конспирация срещу здравето" и един от тях беше за вредата от флуора.
:D Кога успя и тази книга да прочетеш?

Аз, обаче, не препоръчвам бутилирана в пластмасови шишета вода. По-скоро чешмяна, но филтрирана с някоя от новите системи с пет степени на филтрация.(Тук си признавам, че не съм сигурен дали те пречистват флуора, но се надявам да е така.) Кана Брита не ползва такъв филтър.
Иначе с флуора шега не бива. Има си норма, която не трябва да се надвишава, но в много страни напълно престъпно този изключително активен и отровен елемент се добавя в питейната вода.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от pumpy »

Майко мили, просто няма думи.....
Флуоридиранетона водата намалява драстично зъбния кариес и е най-евтиния начин за профилактика на това заболяване. Флуорозата има 8 степени и освен ако не ядете ежедневно паста за зъби, вероятността да развиете някоя от тях застрашаваща здравето ви е равна на НУЛА.
Няма да коментирам някое и друго бело петно, сравнено с липсващ първи молар, например, поради кариес и функционалните увреждания, които следват от това. Или ХИЛЯДИТЕ долари необходими да се коригира/лекува такова състояние.
Аз лично съм виждал през последните 13 години от практикуването ми на тази професия феноменалния ефект на флуоридираната вода. И не съм видял един случай на увреждане, предизвикато от тази "световна конспирация" - пак казвам не броя някое и друго петно, което не може да се докаже, че е конкретно от флуор, докато не се извади зъба и не се подложи на анализ/микроскоп, за да определи нивото на флуор в тъканта и изобщо структурата на тъканнта. Едно бяло петно по емайла на зъб може да бъде предизвикато от доста още фактори, освен флуороза.

Не мислите ли, че ако можеше да докаже и най-малка вероятност от проблем, отдавна щяха да са осъдили доста прозводители на пасти за зъби за милиарди долари ?
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11762
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от optics »

seeker написа:...този изключително активен и отровен елемент се добавя в питейната вода.
Той че е активен и отровен е вярно, ама какво от това ? Хлора е горе долу същия (малко по-слаб) а натрий също не е добре да се яде. Обаче натриев хлорид се яде и то здраво. ;-)
Аз лично не се сещам флуор да се среща някъде в природата около нас в атомарно състояние.









Ботъм лайн: Един елемент може да е активен и отровен, но съединенията му може и да не са.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
dea
Мнения: 360
Регистриран на: Пет Фев 08, 2008 12:21 pm
Местоположение: Montreal

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от dea »

pumpy написа: Едно бяло петно по емайла на зъб може да бъде предизвикато от доста още фактори, освен флуороза.
Пумпи, можеш ли да посочиш какви причини има за появата на тези петна при децата? Нашият има на централен резец и е доста голямо.
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
seeker
Мнения: 304
Регистриран на: Вто Юли 27, 2010 8:37 am

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от seeker »

optics написа:
Той че е активен и отровен е вярно, ама какво от това ? Хлора е горе долу същия (малко по-слаб) а натрий също не е добре да се яде. Обаче натриев хлорид се яде и то здраво. ;-)
Аз лично не се сещам флуор да се среща някъде в природата около нас в атомарно състояние.




Ботъм лайн: Един елемент може да е активен и отровен, но съединенията му може и да не са.
Съгласен съм с теб. Особено с последното. А това за натриевия хлорид ми хареса. :D

Тук ще сложа само един цитат от книгата на д-р Гълъбов. Преди малко я намерих в мрежата.

„В САЩ през 50-те годишно са се раждали около 70 000 бебета с малформаиии, а през 80-те - 250 000, т. е. увеличениета за тези 25-30 години е 350%! (Тук значение, особено за САЩ, имат вероятно и някои други фактори например флуорирането на водата, за което ще прочетете по-нататък в книгата.)“

И още:
„Флуоридите са основни отпадни продукти в алуминиевата промишленост и при производството на изкуствени торове. Те са главните причинители за унищожаването на растителността и смъртта на животните в околността на големите предприятия от гореизброените промишлености. “

Има и още много, но всеки може сам да прочете.

И нали не сте очаквали pumpy да каже нещо различно :D
tanyatais
Мнения: 1349
Регистриран на: Пон Ное 28, 2011 5:29 pm

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от tanyatais »

Аз бебета нямам , но когато беше бебе нашето пиеше адаптираното си мляко с преварена вода чешмяна и нискоминерализирана вода за бебета с розова капачка (Evian или Highland Spring с най -ниско съдържание на sodium) .Като поотрасна пиеше вода от 6 компонентен филтър,вграден в хладилника ни и сменящ се на всеки 4-5 месеца ,пастите и са били все хомеопатични като първата беше със силиконов накрайник за нанасяне без флуор :
http://apteka.framar.bg/30007501/%D0%BF ... 0%BA%D0%B8"
а след 3 годишна мина на :
http://www.auravita.com/product/Aquafre ... =GSCH10036"
http://www.healthstuff.co.uk/Models.asp ... tedKingdom"
Ние винаги сме пили чешяна вода с филтър или минерална с помпа :))) и сме следвали какво ни съветват специалистите.
Последно промяна от tanyatais на Нед Апр 21, 2013 5:26 am, променено общо 2 пъти.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11762
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от optics »

При такова изобилие от хора пиещи само минерални, филтрирани и прочие специални води, получавам комплекс, че съм простак дето пуска чешмата и пие директно.

Що се отнася до това какво казал Пумпи - ами аз не виждам някой по-голям специалист по темата до тук да се е изказал.

За съжаление често явление в български среди е специалиста да се пренебрегва, а по-голямо доверие да се възлага на "една жена на спирката каза..." или "намерих в интернет, че пише...".
Това ни е един от основните проблеми на нас - всеки разбира от всичко, няма авторитети, няма експерти, няма уважение.
Аз съм го изпитал и съм сигурен, че почти всеки от вас го е изпитал тоя феномен върху себе си (лаици да ти обясняват от твоята област с ентусиазъм и самоувереност. И да не поемат).
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
apple
Мнения: 1460
Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 2:41 pm

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от apple »

optics написа:При такова изобилие от хора пиещи само минерални, филтрирани и прочие специални води, получавам комплекс, че съм простак дето пуска чешмата и пие директно.

Що се отнася до това какво казал Пумпи - ами аз не виждам някой по-голям специалист по темата до тук да се е изказал.

За съжаление често явление в български среди е специалиста да се пренебрегва, а по-голямо доверие да се възлага на "една жена на спирката каза..." или "намерих в интернет, че пише...".
Това ни е един от основните проблеми на нас - всеки разбира от всичко, няма авторитети, няма експерти, няма уважение.
Аз съм го изпитал и съм сигурен, че почти всеки от вас го е изпитал тоя феномен върху себе си (лаици да ти обясняват от твоята област с ентусиазъм и самоувереност. И да не поемат).
Този на лаик ли ти прилича? Авторът на статията, която породи темата?
Dr. Hardy Limeback, BSc, PhD, DDS | Former President, Canadian Association for Dental Research
Аз предпочитам да вярвам на него мисля, че не e кой да е... Пумпалов има да го гони още дълго като авторитет ако не броим форумния му такъв де! Ето отново по темата от същия автор: http://www.fluoridealert.org/articles/limeback/" Пък всеки да си чете и да си преценява! А също и докъде стига тежката форма на този проблем, а не както твърди нашия уважаван експерт по стоматология и детска ортопедия, че става въпрос само за незначителен ефект върху зъбната естетика http://flipper.diff.org/app/items/4063" Гледката е стряскаща, но пък ако не се види няма как да се разбере същността на проблема! А има и референтните стойности и други полезни указания за разпознаване и превенция на проблема.
Dental fluorosis has not only a cosmetic effect, but it represents also a toxic effect on teeth cells.
Разбира се темата е To whom it may concern: както започва всъщност автора д-р Харди...
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от IRA »

Флора вреди на дейността на щитовидната жлеза.флорирането на питейната вода на мен не ми допада. Аз имам проблем с щитовидната жлеза и затова не пия чешмяна вода по препоръка на лекар.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от ablood »

seeker написа: ...Тук ще сложа само един цитат от книгата на д-р Гълъбов. Преди малко я намерих в мрежата.

„В САЩ през 50-те годишно са се раждали около 70 000 бебета с малформаиии, а през 80-те - 250 000, т. е. увеличениета за тези 25-30 години е 350%!...
Мъъъъъничка грешка.
Разликата е не толкова в колко са се родили с малформаиии, а колко са диагностицирани и вкарани в статистиките.

Подобна е заблудата с увеличението на раковите заболявания. Преди не са били по-малко, а просто не са били диагностицирани. Обяснението за смъртта е било най-близката позната вероятност.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от krimon »

optics написа:При такова изобилие от хора пиещи само минерални, филтрирани и прочие специални води, получавам комплекс, че съм простак дето пуска чешмата и пие директно.

Що се отнася до това какво казал Пумпи - ами аз не виждам някой по-голям специалист по темата до тук да се е изказал.

За съжаление често явление в български среди е специалиста да се пренебрегва, а по-голямо доверие да се възлага на "една жена на спирката каза..." или "намерих в интернет, че пише...".
Това ни е един от основните проблеми на нас - всеки разбира от всичко, няма авторитети, няма експерти, няма уважение.
Аз съм го изпитал и съм сигурен, че почти всеки от вас го е изпитал тоя феномен върху себе си (лаици да ти обясняват от твоята област с ентусиазъм и самоувереност. И да не поемат).
:y: :y: :y:

леле, колко много параноици се събрали в бгканада :x
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
yahoo
Мнения: 2330
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 7:47 am
Местоположение: Montreal

Re: Едно предупреждение към майките на бебета

Мнение от yahoo »

Аз и не очаквам всички учени или лекари/зъболекари да са съгласни с каквото и да е, затова и спорово не смятам да водя. Има повече от достатъчно информация по този въпрос. Нека всеки заинтересуван от истината кое и доколко е вредно или полезно и кой какви интереси има от това да открие сам.

За оптикс - погледни книгите и филмите за изследванията на водата, какви структури приема под различно въздействие, в частност тази от чешмата и може пък да размислиш.
Публикувай отговор