Намерили България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
apple

Re: Намерили България

Мнение от apple »

Изглеждаш видимо разстроена, Бистра! Недей така взима присърце нещата... ;)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!?
- Или частна теория на НЕвероятностите! Търсене: “Българите не представляват проблем” – доклад на Ричард Морнингстар 10.02.2013 Секретно до държавния секретар Хилъри Клинтън на вниманието на Института за стратегически анализи към ЦРУ
Доклад относно защитеността на нашите интереси на територията на България.
Предоставям на вашето внимание заключенията и впечатленията които получих по-време на изпълнението на мисията ми в България, която бяхте така добри да ми поверите, относно защитеността и бъдещето развитие на нашите интереси в този регион с нарастващо геостратегическо значение. Още в началото искам да ви уверя, че нашите краткосрочни и дългосрочни интереси по-никакъв начин не са накърнени в момента или заплашени в бъдеще. Смея да твърдя, че наскорошните протести, които доведоха до обезпокоителни последствия относно някои наши намерения, са по-скоро изключение и с епизодичен характер, а последиците от тях скоро ще бъдат преодолени. Станалото по-скоро можем да приемем като временно тактическо отстъпление по пътя за постигането на стратегическите ни цели. Основните положения върху които градя своите заключения са следните:
Българите са застаряваща нация, като най-застаряващ е основният етнос. Единствено ромският етнос, като съставна част на българската нация е с преобладаващо младежки характер, но поради ниската му образованост неговите действия са сведени до рамките на физическото оцеляване и поради това не оказва никакво влияние върху вземаните политически решения в страната. Уверих се, че това положение няма да претърпи скорошна промяна, тъй като всички пари които се дават за подобряването начина им на живот, отиват за материални блага, а не за образование, което е успокояващо. Благодарение на тази политика на преимуществено материално стимулиране, между българският и ромският етност се натрупва нетърпимост, която ние в случай на нужда бихме могли да използваме...
...Въпреки, че българите се смятат за образовани, то аз се убедих, че тяхната образованост се свежда преимуществено до технически умения и познания. Основната цел на тяхното образование е подчинена на придобиването на умения и навици които биха им помогнали да се реализират на трудовия пазар, да са конкурентноспособни. Тяхното образование е подчинено на нуждите на корпорациите, като основна цел е да придобият умения за които да им плащат, тоест основен мотив за тяхното образование е и ще си останат парите. Тази подчиненост на образователната политика на интересите на бизнеса, чрез издигането в култ на парите, ще се задълбочава и занапред, както се уверих от разговорите си с българският министър на образованието.
Българите са обречени никога да не осъзнаят, че образованието, ако искат да бъдат свободни, трябва да бъде подчинено на интересите на държавата и обществото. Че то трябва да стимулира мисленето, а не знанието като самоцел. Че от изключителна важност са социалните умения, познаването на различните идейно философски течения относно строежа на обществото и функциите на държавата, и изграждането на ценности извън парите и материалните придобивки като такива... Емигрирането зад граница в търсене на по-добра реализация и заплащане се възприема като нещо нормално и спомага за източването на мозъците от страната... Чрез тази засилена емиграция, комбинирана със застаряването на нацията и насоките в образованието, които по-горе споменах, бъдещето на България все повече ще се изплъзва от ръцете на обществото, а от там и политиците им (доколкото могат да се нарекат такива) ще са по-податливи на външни интереси. И сега политиците им са изключително корумпирани, както и почти целият държавен апарат, което също спомага за налагането на нашите интереси, чрез раздаването на материални стимули.
Отново ще се спра върху ролята на ромският етнос в страната, като генериращ основната част от бъдещето младо поколение. За да бъдем спокойни и да можем да управляваме този нарастващ фактор, ние трябва да стимулираме засилването на материалните помощи за този слой от населението, като същевременно ограничаваме до възможният минимум придобиването на каквото и да е образование. За да бъде това възможно, ние трябва да сме тези, които чрез различни фондации да контролираме образоваността на ромите, като под формата на стимулиране, чрез отпускане на стипендии откриваме тези от тях, които желаят да се образоват и ги изтегляме зад граница, а в същото време оказваме натиск върху българското правителство за увеличаване на материалното подпомагане на въпросният етнос и по този начин, подпомагаме задълбочаването и насаждането на етническа омраза в държавата. Благодарение на тази политика, в бъдеще в България при необходимост би било възможно да се разиграят сценарии от рода на Косово или така наречените “арабски революции”, в които ромският етнос би имал водещо значение...
...И последно, българите не представляват проблем за осъществяването на нашите интереси, докато са готови да предоставят бъдещето си и управлението на държавата в ръцете на позорни партийци, а не на идеи. Българите търсят лидер, на когото да поверят отговорността за собственият им живот, като го избират по обещанията, които им дава. Те никога не си задават въпроса, какви идеи този лидер изповядва и въобще има ли такива? Те не осъзнават, че не им трябват лидери, а учители. Че трябва да търсят не лидери, които сляпо да следват, а учители, от които да се учат и чрез наученото и осмисленото да променят и ръководят живота си и бъдещето на държавата...
Последно промяна от ivalin на Пон Мар 04, 2013 8:32 am, променено общо 1 път.
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

ivalin написа:“Българите не представляват проблем” – доклад на Ричард Морнингстар 10.02.2013 ...
Да беше споменал, че е бъзик, а не истински доклад http://neverojatno.wordpress.com/2012/0 ... rningstar/"
Или може би не си разбрал, бързайки да изобличиш американския враг?
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Мислиш ли, че всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността, че съвпадението с реални събития, свързани с действително съществуващи субекти и обекти, носещи същите имена както героите в изложените писмени текстове е случайно и неволно...?! Аз не мисля...! :geek:
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

ivalin написа:Мислиш ли, че всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността, че съвпадението с реални събития, свързани с действително съществуващи субекти и обекти, носещи същите имена както героите в изложените писмени текстове е случайно и неволно...?! Аз не мисля...! :geek:
Ивалине поне си признай че се уля защото това "творение" Още от самото начало си личи че е "ташак" а дали отговаря с дейвствиелността или не, е напълно без значение защото ти се опита да го представиш като достоверен документ в полза на някакъв си твой аргумент..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Иване, за теб може и да е "ташак" и да няма никакво значение, но за хората, които нямаха нашия късмет и останаха в България да мизеруват и сега са принудени да протестират срещу "ташака" съвсем не е, защото това е жестоката действителност, в която те вече не виждат никакъв изход и начин как да оцелеят.
seeker

Мнение от seeker »

Бъзикилийкс...

Още ли има хора, които не са чували за него. Само не съм съгласен и аз, че всичко е „истината, каквато можеше да бъде“. Твърде често е „истината, каквато не искаме да си признаем“. Поякога е и „истината каквато никога не е била“. Това последното във връзка с едно старо „интервю“ с холандски политик, който „казва“, че ние сме без значение и не ставаме. Всеки е важен! И ако има такива, които не стават има и други, които стават. Абе бъзикилийкс... пускат мухата и гледат сеир.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Чикирики буба Мара.... :party: :party: :party: :rock: :rock: :rock:
http://www.youtube.com/watch?v=SduzufSJ ... e=youtu.be"
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
joro

Мнение от joro »

България не е чак толкова зле
http://www.monitor.bg/article?id=378236"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ми Жоро, както и да го гледам, татарката наистина си е най-хубавата от тия на снимката.

сега нещо друго --

мъдрост на влака:
http://www.dnes.bg/slideshow.php?mrepor ... &pid=36643"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
apple

Мнение от apple »

optics написа:Ми Жоро, както и да го гледам, татарката наистина си е най-хубавата от тия на снимката.

сега нещо друго --

мъдрост на влака:
http://www.dnes.bg/slideshow.php?mrepor ... &pid=36643"
Е да де, ама пък "Ако си отидат отвратените остават само отвратителните"!!! Май Радой Ралин беше казал това... Та къде точно е ключът за мазата? :?:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Французи идват за чудесата ни.....Още с пристигането си гостите ще разгледат възможностите за спа в курортите Велинград и Хисаря, гробницата при Старосел. Те ще имат и възможността да се разходят по калдъръмените улички на Стария Пловдив. Там те ще се насладят както на гледката от хълмовете на тепетата, така и на Античния театър и Римския стадион в града.....
:y: http://www.novini.bg/news/133092-%D1%84 ... D0%B8.html" Старосел предлага и страхотна винарна и хотел...http://www.starosel.com/index.html" Класа е отвсякъде! За мезе има агнешки кюфтенца и други глезотии... Препъръчвам го отвсякъде на който му допадат нашенския етно стил в обзавеждането и традиционните качествени храни и напитки!
grozdan

Мнение от grozdan »

Това ли беше темата за анцузите? И да не е, ш'ма извиня'ате. Специално за optics. Не е в центъра на София, но за сметка на това е известна личност ;) Отделно стила на статията е върховен! Напомня ми на в-к Лична Драма.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Публикувай отговор