Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
myhata II

Re: Canadian Dream

Мнение от myhata II »

Аз казвах ли ти преди една година че ще ядеш дървото с тея бунгала за хиляди долари бе румба,ама ти тогава голям го вадеше и не вдяваше и сега взе да ти идва на нагорно
А колкото по темата на теб какво са ти дали ,няма нищо общо с хората които идват оттатък океана,тукашния "Екофакс"работи с щатския.ама не и с оттатък океана,това че са те човръкнали и са ти дали от раз не значи че на други от други континенти ще им дадат
А тая Таня ако знае в какво село идва,изобщо не ми се мисли как ще реагира на втората седмица след пристигането си в Канада :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:Аз казвах ли ти преди една година че ще ядеш дървото с тея бунгала за хиляди долари бе румба,ама ти тогава голям го вадеше и не вдяваше и сега взе да ти идва на нагорно
Ти се шегуваш, Муха, нали ? :D Оценката на имота ми от декември е с около 70% по-висока от тая при покупката. А за нанагорното - оригиналният ми мортгидж (в началото) се равнява на година и половина от сегашния брутен доход на семейството ни. Много нанагорно ли ти се вижда ? :D
myhata II написа:тукашния "Екофакс"работи с щатския
Това може да го каже само човек, който си няма понятие от тия неща. Изобщо не им дреме на тукашните за Щатската ти кредитна история. Но доказателство за доходи от Щатите приемат, както беше в моя случай.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

pumpy написа:
Californian написа: Ти ако си богат в Англия, би ли отишъл в Реджина на м***а си при белите мечки при това на виза, дето няма на 2-3 часа голям град със самолет(извинявам се на всички от там) :$
Това може да го направи или човек който няма какво да губи или някой 20годишен безрасъдник.
:
Ти видимо не виждаш картинката както я вижда тя:
- редовна процедура в момента НЯМА. Ще я отворят през май тази година с неясни промени и неясно колко време за да кацнеш на канадска земя;
- с работна виза си тук след няколко месеца (може и преди май тази година) и докато иначе би ти "текла" федералната процедура си взел вече на място ПР карта, имаш 2-3 години опит и кредитна история и си доста по-напред с материала, отколкото ако беше чакал редовната федерална програма. Е живял си бил в полето някъде - голяма работа, "спестил" си 2-3 години, в които имаче би живял в Лондон (който не ти харесва) или може би по-зле в България.....

Ако не ми вярваш, виж по колко време чакат в момента хората за кебекарската програма, по която преди няколко години се минаваше за до 9 месеца ???

И питай всеки от кандидатите от България, дето чакат с година за интервю: ако им предложат днес заминавне на работна виза за Шикутими и ПР карта след 2 години дали ще тръгнат или ще продължат да си чакат за интервю в София/Пловдив/Видин и т.н. Що ли си мисля,ч е знам какъв ще е отговора на всичките :?:

Толкова ли е зле в България(Англия), че да искат да отидат на такова място хората там......Някой от Съскачуан ако му кажеш да отиде в Англия - сигурно няма да има много против. :$ Ама явно хората искат това което нямат...
Иначе аз имах желание за едно малко Канадско градче също да отида и да работя ремоутли от там признавам си. Ама Виктория, БК няма как да я сравняваме с Реджина, Съскачуан дори и имената някак си - Британска Колумбия някак си гали ушите.....докато Съскачуан.....звучи като чудовище. ахахаххах :devil:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:Британска Колумбия някак си гали ушите.....докато Съскачуан.....звучи като чудовище. ахахаххах :devil:
И аз като го чуя, веднага се сещам за саскуочите. :D
Но имам колежка, учила в Саскатун и твърди, че било много приятно градче.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

ablood написа:Yahoo?

Значи да влачиш след тръка си ремарке-генератор на всеки обект е правене от мухата -слон?

Или фактът че немалко обекти не позволяват вкарването на генератор, или вентилиране на газовете.

Представи си ежедневието - дребна довършителна работа в търговски обект или жилищна сграда. Често има нещо за донатъманяване според изискванията на клиента. Ти обаче трябва пак да вкараш генератор, или да опънеш линия до него, въпреки че наоколо има дузина контакти на 110 волта. И гаргите ще ти се смеят.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Блъди,пак се форсираш из преспите,та и гаргите вече ти се смеят.Когато не знаеш за какво иде реч не се напъвай да се изказваш.Професионалното ел.оборудване за строителството в Англия е на 110V. Режеш английския щепсел,слагаш канадски,у контакта и бичиш-без генератор :rock: :rock:
Опа,май стана обратното-в Канада професионалното ел.оборудване в строителството не беше ли на 220В.И пак ще се окаже ,че този инстументариом е неизползваем,става само за малки домашни ремонти.Ама Танчето с такива дреболии не се занимава.
Танче,тоя контейнер като стигне средата на окена леко го побутни да се чуе едно мощно пляяяясссс.
Последно промяна от Guinness на Чет Апр 18, 2013 3:04 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

yahoo написа:На бившето голф игрище в един от най-престижните нови квартали в Монреал където почти бяха почнали да ни строят две добри нови къщи земята беше оценена на 300к.
Сега, ако исках да продължа в крачка със заядливия тон трябваше да кажа, че Bois Franc е бил нов квартал преди едно поколение, и че днес вече почти всички местни са се спасили. Факт е, че в училищата на H Bourassa и Thimens няма нито едно бяло дете (ама изобщо), освен ако не броим по-светлите арабски момчета. Момичетата са забрадени, та не можеш да ги объркаш.

В духа на разбирателството обаче трябва да призная, че макар и близкоизточни, жителите му са предимно заможни хора. :handshake:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Guinness написа:Професионалното ел.оборудване за строителството в Англия е на 110V.
Почти си прав.
Не си много далече от истината.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

ablood написа:
Guinness написа:Професионалното ел.оборудване за строителството в Англия е на 110V.
Почти си прав.
Не си много далече от истината.
Блъди да каже ,че нещо е сбъркал и не знае-сигурно червените пластмасови фасадни панелки ще му изпопадат ако си признае :clap: :clap:
tanyatais

Мнение от tanyatais »

ablood написа:
tanyatais написа: Ябълка- оттук тръгваме с контейнер за около 2-3 000 долара в зависимост от вместимостта на багажа след крайното мерене и ще има място за всичко важно като инструментите и машинариите
Надявам се не разчиташ на инструменти, работещи на ток без да си носиш генератор за 220 волта.
В Aнглия пo закон се работи на 110 Волта, та нищо няма нужда да се сменя ,а трансформатори, планнери, фрези, лазери,циркуляри, банциг и т.н са скъпи и са налице ,but planner thickness машината ще се купи наново,а трифазовите машини ги продадохме в БГ и ЮК и в Канада ще се купят наново. Тук към 20 000 паунда струваха тези машини и още малко неща ще се добавят и в Канада.
Благодаря за коментарите !
Последно промяна от tanyatais на Чет Апр 18, 2013 4:00 pm, променено общо 3 пъти.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

tanyatais написа:
ablood написа:
tanyatais написа: Ябълка- оттук тръгваме с контейнер за около 2-3 000 долара в зависимост от вместимостта на багажа след крайното мерене и ще има място за всичко важно като инструментите и машинариите
Надявам се не разчиташ на инструменти, работещи на ток без да си носиш генератор за 220 волта.
В англия п закон се работи на 110 Волта, та нищо няма нужда да се сменя ,а трансформатори, планнери, фрезалазери,циркуляри, банциг ,but planner thickness машината ще се купи наново,а трифазовите машини ги продадохме в БГ и ЮК и в Канада ще се купят наново. Тук към 20 000 паунда струваха тези машини и още малко неща ще се добавят и в Канада.
Четеш ли всезнаещи,четеш ли?Или се скри като мишка в брашно?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

tanyatais написа:трифазовите машини ги продадохме в БГ и ЮК
:y:

Това пояснение би спестило малко разисквания.

Надяваме се, че имаш също така добра подготовка за финансирането, връзките и лицензите.

Успех.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

tanyatais написа:В англия п закон се работи на 110 Волта, та нищо няма нужда да се сменя ,а трансформатори, планнери, фрезалазери,циркуляри, банциг ,but planner thickness машината ще се купи наново,а трифазовите машини ги продадохме в БГ и ЮК и в Канада ще се купят наново. Тук към 20 000 паунда струваха тези машини и още малко неща ще се добавят и в Канада.
Гледам че продавате, пък нищо не казваш за визи ... какво стана с тях ?
tanyatais

Мнение от tanyatais »

ablood написа:
tanyatais написа:трифазовите машини ги продадохме в БГ и ЮК
:y:

Това пояснение би спестило малко разисквания.

Надяваме се, че имаш също така добра подготовка за финансирането, връзките и лицензите.

Успех.
Благодаря, стараем се :)
roumensp написа:
tanyatais написа:В англия п закон се работи на 110 Волта, та нищо няма нужда да се сменя ,а трансформатори, планнери, фрезалазери,циркуляри, банциг ,but planner thickness машината ще се купи наново,а трифазовите машини ги продадохме в БГ и ЮК и в Канада ще се купят наново. Тук към 20 000 паунда струваха тези машини и още малко неща ще се добавят и в Канада.
Гледам че продавате, пък нищо не казваш за визи ... какво стана с тях ?
Чакаме ,и от чакане ме избива на логорея :(
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

myhata II написа:"Екофакс"работи с щатския.
Какъв е този "Екофакс" бе мухЪ? Нещо като "Грийн Пийс" ли? :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

ablood написа:
yahoo написа:На бившето голф игрище в един от най-престижните нови квартали в Монреал където почти бяха почнали да ни строят две добри нови къщи земята беше оценена на 300к.
Сега, ако исках да продължа в крачка със заядливия тон трябваше да кажа, че Bois Franc е бил нов квартал преди едно поколение, и че днес вече почти всички местни са се спасили. Факт е, че в училищата на H Bourassa и Thimens няма нито едно бяло дете (ама изобщо), освен ако не броим по-светлите арабски момчета. Момичетата са забрадени, та не можеш да ги объркаш.

В духа на разбирателството обаче трябва да призная, че макар и близкоизточни, жителите му са предимно заможни хора. :handshake:
Ти за цвета на хората в Монреал ли почваш спор, че цената на земята не може да е такава на посоченото място или че изцяло новото строителство в новата част на Bois Franc започнало да се строи отпреди около 5г. било не на 5 ами примерно на 50г.
Заключено