yahoo написа:Дискутирате неща за които нямате никакви детайли за какво точно става въпрос. И аз незнам, но допускам че щом държат да го направят значи са сметнали че им е необходимо. Вие също незнаете, но решавате че е ненужно. Това е разликата.

yahoo написа:Дискутирате неща за които нямате никакви детайли за какво точно става въпрос. И аз незнам, но допускам че щом държат да го направят значи са сметнали че им е необходимо. Вие също незнаете, но решавате че е ненужно. Това е разликата.
Земята в големите градове всъщност е доста по-скъпа от постройката, но банките така или иначе моргидж за празна земя не дават. Само ако има постройка отгоре, която те я оценяват колко всъщност може да отпуснат. Така че който ще купува парцел, по-добре да е готов с едно от тези 3 разплащателни средства: кеш, в брой или на ръка.Kan_Tangra написа:Пумпи, лесно забележим факт е, че Таня хич не ги мисли нещата и се пали наедро.
Също говори, че вече раздала вещите си, а не стана ясно уредена ли и е визата.
Също, без да съм специалист, от самолет се забелязва (пък даже и от по-отдалеч, съседния континент), че само с инструменти бизнес не се прави. Ми ти един парцел за къща да купиш, че да строиш и си вътре с 50 бона (не знам колко вървят, но предполагам някъде там). Отделно тия "сглобяеми" къщи, също модулите за сглобяване ми звучат скъпо. Още 50 бона. Само за една къща до тук. Не че е проблем да се вземе заем от 100к, но за тебе и мене, дето си имаме легален статус, работим си легална работа, и заплатата е доста над минималната. Имам приятели, дето са опитвали с 15$ на час да взимат заем за жилище. Адски е трудно. Накрая примерно дават 100к, ако докараш примерно свои 70. Т.е. даунпеймънта ти става 40%. И пак говорим за канадски граждани, с чисто кредитно досие.
Не ми се спори, но това съвсем не е задължително да е така. На бившето голф игрище в един от най-престижните нови квартали в Монреал където почти бяха почнали да ни строят две добри нови къщи земята беше оценена на 300к, а само къщата щеше да струва 500к с базови неща и над 650к по наш избор. Така че за ново строителство на добро място при нас земята е грубо около 1/3 от крайната цена. Отделно всяка строителна фирма има специални договори с някои банки, които финансират поетапно проекта и отпускат парите след инспекция докъде е стигнало строителството. Бяхме одобрени за 800к заем за нещо което е само проект, а ние се бяхме ангажирали да платим даунпеймънт само 20% от цялата цена което не покрива дори стойноста на земята. Верно е, че избора не беше голям и договарянето само с 2 банки готови да финансират не е същото като да търсиш най-добрата оферта между всички за вече построена къща, но пък идеята беше да приемем условията им за 5г договор и после след построяването на къщата да се прехвърлим другаде при по-добри условия.miteto написа:Земята в големите градове всъщност е доста по-скъпа от постройката, но банките така или иначе моргидж за празна земя не дават. Само ако има постройка отгоре, която те я оценяват колко всъщност може да отпуснат. Така че който ще купува парцел, по-добре да е готов с едно от тези 3 разплащателни средства: кеш, в брой или на ръка.
Емигрантите идват от чужбина и тука нямат апартамент оставен от тати и дядо. Т.е. трябва да се плаща за подслон. Повече хора гледат да купуват нещо, което струва горе долу колкото наем на подобно жилище. С ниския лихвен процент и (доскоро) 35 и 40 годишни амортизации, месечните вноски се връзваха приблизително колкото наем. Ако се направят хирургически сметки, може да излезе че единия или другия вариант е 100-200 долара по-изгоден от чисто финансова гледна точка. Повечето хора не правят толкова детайлни сметки или включват и други фактори освен финансовите. Каква е разликата дали ще плащаш до живот $1000 наем или $1200 вноски на банката? Ако от разбивката на тия $1200 главницата е повече от $200, даже си по-добре от наем. Без даже въобще да се разчита на някакво бъдещо оскъпяване на имота (което в дългосрочен план е неизбежно).apple написа:Не ти разбирам логиката ама карай да върви... Що за спокойствие е една цяла заплата да върви за нещо, което не е сигурно, че ще бъде твое поради ограничеността на човешката работоспособност и времетраене на живота средно статистически погледнато.
И не мен не мога се спори, но ...yahoo написа: Не ми се спори, но това съвсем не е задължително да е така. На бившето голф игрище в един от най-престижните нови квартали в Монреал където почти бяха почнали да ни строят две добри нови къщи земята беше оценена на 300к
Да, изказах се малко абсолютно - не е задължително парцела да е по-скъп от къщата. За останалото - ти не си купувал парцел, ти си купувал "къща на зелено". Според мен има голяма разлика. Да купуваш парцел според мен е да вземеш парче земя и после да строиш на нея когато искаш, а може и да я дръжиш незастроена, само като инвестиция. Доколкото знам за такива покупки банките не дават моргидж. За къща на зелено, схемата е отработена и няма значение дали къщата е $50,000 или $1,000,000 - както сам казваш банките "отпускат парите след инспекция докъде е стигнало строителството". И то само защото "строителната фирма има специални договори с някои банки". Да, има много фирми с договорки с банките да финансират зелено строителство, но според мен не са от тия фирми дето инструментите им се събират в контейнер за $2000.yahoo написа:Не ми се спори, но това съвсем не е задължително да е така. На бившето голф игрище в един от най-престижните нови квартали в Монреал където почти бяха почнали да ни строят две добри нови къщи земята беше оценена на 300к, а само къщата щеше да струва 500к с базови неща и над 650к по наш избор. Така че за ново строителство на добро място при нас земята е грубо около 1/3 от крайната цена. Отделно всяка строителна фирма има специални договори с някои банки, които финансират поетапно проекта и отпускат парите след инспекция докъде е стигнало строителството. Бяхме одобрени за 800к заем за нещо което е само проект, а ние се бяхме ангажирали да платим даунпеймънт само 20% от цялата цена което не покрива дори стойноста на земята. Верно е, че избора не беше голям и договарянето само с 2 банки готови да финансират не е същото като да търсиш най-добрата оферта между всички за вече построена къща, но пък идеята беше да приемем условията им за 5г договор и после след построяването на къщата да се прехвърлим другаде при по-добри условия.miteto написа:Земята в големите градове всъщност е доста по-скъпа от постройката, но банките така или иначе моргидж за празна земя не дават. Само ако има постройка отгоре, която те я оценяват колко всъщност може да отпуснат. Така че който ще купува парцел, по-добре да е готов с едно от тези 3 разплащателни средства: кеш, в брой или на ръка.
Ти ако си богат в Англия, би ли отишъл в Реджина на м***а си при белите мечки при това на виза, дето няма на 2-3 часа голям град със самолет(извинявам се на всички от там)yahoo написа:Проверявали сме и този вариант, но трябваше да имаме парите в брой при закупуването само на парцела. Най-евтините тогава бяха около $150к, а тези на добро място към $300к, но пък те бяха изкупени от строителни фирми и не се продаваха (продаваха ги само ако ще строиш с тяхната фирма). За останалото си прав - новопристигнал не виждам как ще бъде одобрен за подобно нещо. Но пък и ние не знаем с колко пари пристига. Все пак идва от Англия живяла там доста дълго, а не от България.
Ти видимо не виждаш картинката както я вижда тя:Californian написа: Ти ако си богат в Англия, би ли отишъл в Реджина на м***а си при белите мечки при това на виза, дето няма на 2-3 часа голям град със самолет(извинявам се на всички от там)![]()
Това може да го направи или човек който няма какво да губи или някой 20годишен безрасъдник.
:
tanyatais написа:Прочетох на мъжа ми написаното и само мога да вметна,че не сме се смяли така ,от сърце, от последната комедия ,която гледахме преди седмица
Не съм се покрила ,а бях на работа,а когато работя, правя само това
Ако ще чакам да взема кредит от 10 000 долара след две ,три години , еми сорри ,но това е абсурдно. Ние говорим на различни езици и за различни мечти.
Поздрав с любимата ми песен :
http://www.youtube.com/watch?v=DmeUuoxyt_E"
Именно ... затова не мога да разбера какво толкова я мислят, след като не й знаят положението.yahoo написа:Все пак идва от Англия живяла там доста дълго, а не от България.