Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
newcomer

Re: Canadian Dream

Мнение от newcomer »

Californian написа:Да успееш с тази мечта - голям строителен бизнес е малко вероятно. 1 на 1000 да са такива, просто защото не се изисква толкова "пипе" с извинение за да станеш от богатите а е повече с връзки и politics както тук се нарича, пък вие и двамата пресни пресни, сещай се сама колко ги имате.
Тук от емигрантите които са горна средна класа - всички имат едно общо и ще ти кажа какво е - science. Доктори, инженери или други - нещо което тукашните не искат да го учат. Защото повечето се набутват на лесното.
Не, че искам да те разочаровам, на никого не бих си позволил да разбивам мечтите. Но това вашето се подгответе, че е голяма вероятността и да не стане.
И ще ти го кажа по лесен начин за да ме разбереш - Ако беше толкова лесно, мислиш ли, че някой местен е нямало да го направи вече?
:y: освен всичко това казано за да развиеш ГОЛЯМ строителен бизнес е необходимо да имаш и не малка сума собствен кеш от порядъка на няколко стотици хиляди долара фор бегининг,защото банките на нови емигранти и на все още недоказали се бизнесмени само заради едното им желание да развиват ГОЛЯМ строителен бизнес 6=7 цифренни кредити не дават.
виж с една кредитна линия от 10 000 д която можеш да вземеш на втората,третата година можеш да стартираш малък реновационен бизнес като си купиш един по стар пикап,малко инструмент,четки,баданарки,мистерии и там каквото е нужно за един кънстракшън гай
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
pumpy

Мнение от pumpy »

Californian написа:Незнам който ми каже, че е лека работа не съм склонен да му повярвам.
Никой не казва, че е ЛЕКА работа. Ако беше такава, батката все още щеше да вади по 8-9 хилки на месец чисти тук, вместо да дава под наем ламарини в България. Не е ЛЕКА, но е относително лесна за постигане. Трябва ти любов към карането, вярна съпруга(като твоята) и книжка - последната се изкарва след няколко седмици/месеци училище и готово. Е трябва ти и опит, но това е във всяка сфера. И после пей сърце на хилядарките ;)
И твоята и моята и на анестезиолога не е ЛЕКА работа, но не е и лесна за постигане. Трябва доста повече от любов към работата и няколко седмици за да изкараш книжка. Затова и тези 8-9 хилки идват "по-лесно" в твоите очи.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Е аз с доктори какъвто и да е тип да са не мога да се меря като заплата. И така трябва да е всъщност. Онова в България не е нормално като заплащане.
Но иначе да прав си за всичко.

Но пък тук малко всичките ми изглеждат и се държат като бизнесмени докторите и незнам дали това ми харесва. В България може да нямат много пари докторите но са някак си по човечни* и де да знам, знам, че ще си навлека гнева на хората тук, но може и стотици пъти повече да взимат тук, не съм сигурен, че бих избрал тукашен доктор пред българин. Аз имам изключително добро мнение за българите и де да знам, за съжаление и хората и природа хубава в България ама не се получава с нашата хубава страна, и здравеопазването и образованието разбиха.
80процента от завършващите доктори напускат страната още веднага след като завършат....
Тия не осъзнават ли, че разбиват страната....

*незнам дали човечни е точната дума, търся по-точна в момента - такива, че ще ти помогнат дори и да получат мъничко или нищо в отплата, един вид по призвание доктори. Докато тук 2-3 "дечица" на по 19-24 познавам едни в медикъл скуул други там искат да ходят, те като ги слушам - докторите толкова печелели в онзи, докторите толкова печелили в този щат, само за пари имам чувството, че мислят.

Ти като български доктор, смяташ ли, че това е по-хубаво, защото съм сигурен, че не е баш така в България особенно тези дето са вече доктори на по 30-40годишните като теб, дето са хванали малко и от "социалния строй и образование, от соц тип"
Последно промяна от Californian на Сря Апр 17, 2013 10:37 am, променено общо 1 път.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

newcomer написа:
:y: освен всичко това казано за да развиеш ГОЛЯМ строителен бизнес е необходимо да имаш и не малка сума собствен кеш от порядъка на няколко стотици хиляди долара фор бегининг,защото банките на нови емигранти и на все още недоказали се бизнесмени само заради едното им желание да развиват ГОЛЯМ строителен бизнес 6=7 цифренни кредити не дават.
виж с една кредитна линия от 10 000 д която можеш да вземеш на втората,третата година можеш да стартираш малък реновационен бизнес като си купиш един по стар пикап,малко инструмент,четки,баданарки,мистерии и там каквото е нужно за един кънстракшън гай

Дам, дано да те слуша и чете Танчето много хубав съвет и даде, това е напълно възможен бизнес и не мисля, че се печели лошо от него, дано освен да може да чете да може и да разбира тя.
pumpy

Мнение от pumpy »

Californian написа:Е аз с доктори какъвто и да е тип да са не мога да се меря като заплата. И така трябва да е всъщност. Онова в България не е нормално като заплащане.
Но иначе да прав си за всичко.

Но пък тук малко всичките ми изглеждат и се държат като бизнесмени докторите и незнам дали това ми харесва. В България може да нямат много пари докторите но са някак си по човечни* и де да знам, знам, че ще си навлека гнева на хората тук, но може и стотици пъти повече да взимат тук, не съм сигурен, че бих избрал тукашен доктор пред българин. Аз имам изключително добро мнение за българите и де да знам, за съжаление и хората и природа хубава в България ама не се получава с нашата хубава страна, и здравеопазването и образованието разбиха.
80процента от завършващите доктори напускат страната още веднага след като завършат....
Тия не осъзнават ли, че разбиват страната....

*незнам дали човечни е точната дума, търся по-точна в момента - такива, че ще ти помогнат дори и да получат мъничко или нищо в отплата, един вид по призвание доктори. Докато тук 2-3 "дечица" на по 19-24 познавам едни в медикъл скуул други там искат да ходят, те като ги слушам - докторите толкова печелели в онзи, докторите толкова печелили в този щат, само за пари имам чувството, че мислят.

Ти като български доктор, смяташ ли, че това е по-хубаво, защото съм сигурен, че не е баш така в България особенно тези дето са вече доктори на по 30-40годишните като теб, дето са хванали малко и от "социалния строй и образование, от соц тип"
Знаеш ли, това и аз не го харесвам, но това е средата. Една от причините ми да работя на майната си е, че там няма нужда да съм търговец. И това, че в България се е завършвало безплатно, а тук с половин милион заем не е основната причина. Тук има едно отошение от "the sky is the limit" и това не е само в медицина, а НАВСЯКЪДЕ. И в България ще е така след едно две поколения, когато онези родени в робство измрат. Само дето ще успеем да превърнем и страната в пустиня междувремнно.

А относно мечтите: току що си оставих детето на училищния автобус - тои жълтия с червения знам СТОП. Ето това е мечта: всички коли спрели, децата спокойно на опашка се качват в автобуса. Никой не бърза за никъде, няма напрежение, няма стрес. Всички стоим и чакаме спокойно в колите, защото живота на тези мъничета е много по-важен от всичко останало.
seeker

Мнение от seeker »

Californian написа:Но пък тук малко всичките ми изглеждат и се държат като бизнесмени докторите и незнам дали това ми харесва. В България може да нямат много пари докторите но са някак си по човечни* и де да знам, знам, че ще си навлека гнева на хората тук
За тези ти мисли аз няма да хвърля камък. Сигурен съм, че тукашните лекари са по-добре подготвени от нашите, защото системата на обучение в Канада е по-сериозна от българската, но мисля, че да бъдеш добър лекар, разбирай лечител е нужно и голямо сърце.

За съжаление в съвременната човешка слънчева система парàта заема централното място, а тя е черна дупка, която първо засмуква съвестта, после душата, а след това и всичко останало.
pumpy написа: Тук има едно отошение от "the sky is the limit"...
pumpy, според теб какъв процент от хората са успяли да се доберат до небето? :D Знаем, че Икар е направил добър... опит. Аз, от своя страна съм привърженик на хора като баща му, Дедал.

ПП. Днес не закусих добре и изядох половината букви :rofl:
Последно промяна от seeker на Сря Апр 17, 2013 11:29 am, променено общо 3 пъти.
newcomer

Мнение от newcomer »

pumpy написа:
Californian написа:Незнам който ми каже, че е лека работа не съм склонен да му повярвам.
Никой не казва, че е ЛЕКА работа. Ако беше такава, батката все още щеше да вади по 8-9 хилки на месец чисти тук, вместо да дава под наем ламарини в България. Не е ЛЕКА, но е относително лесна за постигане. Трябва ти любов към карането, вярна съпруга(като твоята) и книжка - последната се изкарва след няколко седмици/месеци училище и готово. Е трябва ти и опит, но това е във всяка сфера. И после пей сърце на хилядарките ;)
И твоята и моята и на анестезиолога не е ЛЕКА работа, но не е и лесна за постигане. Трябва доста повече от любов към работата и няколко седмици за да изкараш книжка. Затова и тези 8-9 хилки идват "по-лесно" в твоите очи.
те ако даваха по 8=9 хилки на месец аз още щях да си стоя в канада.то не че не ги дават такива пари,ама за два месеца
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
pumpy

Мнение от pumpy »

seeker написа:
pumpy написа: Тук има едно отношение от "the sky is the limit"...
pumpy, според теб какъв процент от хората са успяли да се доберат до небето? :D
Не съм сигурен, че северноамериканците очакват да има небе. Никой никога не е добрал до него. Икар е направил безрасъден опит и това му е коствало много, но това е живота за съжаление. Всеки има глава на раменете си да си взима решенията сам....
seeker

Мнение от seeker »

pumpy написа:Всеки има глава на раменете си да си взима решенията сам....
:y:

Главите са за ежедневна употреба.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Californian написа:
newcomer написа:

Дам, дано да те слуша и чете Танчето много хубав съвет и даде, това е напълно възможен бизнес и не мисля, че се печели лошо от него, дано освен да може да чете да може и да разбира тя.
Прочетох на мъжа ми написаното и само мога да вметна,че не сме се смяли така ,от сърце, от последната комедия ,която гледахме преди седмица :)
Не съм се покрила ,а бях на работа,а когато работя, правя само това :)
Ако ще чакам да взема кредит от 10 000 долара след две ,три години , еми сорри ,но това е абсурдно. Ние говорим на различни езици и за различни мечти.
Поздрав с любимата ми песен :
http://www.youtube.com/watch?v=DmeUuoxyt_E"
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Това е хубаво, че се смеете смеха е хубаво нещо.
Но лошото е, че хората дето те четат също се смеят, а те не са 2ма а сигурно десетки ако ли не стотици.
И да кредит няма да ви отпуснат първите години докато нямате кредитна история, това не ви е България просто, тук системата функционира различно.
И не само за това ще ви се смеят хората.
А и по друго нещо което изглежда странно в очите на околните.
От една страна - излиза от думите ти, че сте богати - 10хил долара не са пари за вас.
От друга, че искате да се забутате в най-дълбоката канадска провинция.
Ми това е все едно милионер да си купи жилище в Дружба в София. Малко няма логика. ;)
Викни го съпруга ти пак да се посмеете както казах смеха е здраве. :rofl:
pumpy

Мнение от pumpy »

tanyatais написа:
Californian написа:
newcomer написа:

Прочетох на мъжа ми написаното и само мога да вметна,че не сме се смяли така ,от сърце, от последната комедия ,която гледахме преди седмица :)
Не съм се покрила ,а бях на работа,а когато работя, правя само това :)
Ако ще чакам да взема кредит от 10 000 долара след две ,три години , еми сорри ,но това е абсурдно. Ние говорим на различни езици и за различни мечти.
Поздрав с любимата ми песен :
http://www.youtube.com/watch?v=DmeUuoxyt_E"
Ето това е проблема на този форум. Знам ли, може би и н други, но аз пиша само тук и в един професионален такъв. Някои не приемат, че може да има и друга Канада освен талашитено-ламаринената. Те не разбират друго, а от там и невероятната им "позитивност" по отношение мечтите/целите на хората.... И в крайна сметка няма как да обясниш на някой дошъл от България със заеми, че на теб не ти трябва кредитна линия от 20к за да обявиш фалит и да се прибереш пак там - това съм ги виждал с очите си и е самата истина.....

А може би искат точно там да се забутат. Бившия директор на програмата ми в Денвър е имал кабинет 16 години в някъде в Ню Йорк. Продава всичко, мести се в Денвър да преподава и живее в горите около Денвър, на около 45 мин път с кола от Университета. Коси си тревата на "полянката" с трактор и се разхожда часове сред собствената си гора. С пушка не можеш го закара обратно в града. Може би Танвето има същата мечта. Може би е по-добре да си гледаш децата сред природа, отколкото сред бетон. Изобщо хоря всякакви. Не всики искат имение в Тексас, нали ? Те затова и именията там са ефтинки, защото няма наплив от купувачи - ето я твоята мечта лесна за изпълнение ;)
tanyatais

Мнение от tanyatais »

:))
Калифорниян -няма как да схванеш смисъла на нещо,което ти убягва ,а е нормално да е така,защото нямам желание да си разкривам биографията тук и да обяснявам на непознати кое как е или да им "отварям очите ". :!:
Споделих мечта,нищо повече ,нищо по-малко.
Богати или бедни сме ,няма значение в случая, а съм чувала ,че който се смее последен се смее най-добре :)
Мъжа ми замина на работа,но ще му предам утре .
Пъмпи , ти си разбрал смисъла ,адмирации за позитивизма и желанието за разяснения!
Лека вечер от мен .
Последно промяна от tanyatais на Сря Апр 17, 2013 5:01 pm, променено общо 1 път.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:Бившия директор на програмата ми в Денвър е имал кабинет 16 години в някъде в Ню Йорк. Продава всичко, мести се в Денвър да преподава и живее в горите около Денвър, на около 45 мин път с кола от Университета. Коси си тревата на "полянката" с трактор и се разхожда часове сред собствената си гора. С пушка не можеш го закара обратно в града.
И аз така, кося си тревата и си чистя шишарките по двора и вече с пушка не могат да ме закарат у градо, въпреки че съм роден и израснал в центъра на София и съм си "градско чадо". Човек се променя и в момента предпочитам спокойствие и природа, за разлика от младежките ми години, когато най-важните ми критерии бяха множество развлечения и добър нощен живот на walking distance.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

tanyatais написа::))
Калифорниян -няма как да схванеш смисъла на нещо,което ти убягва ,а е нормално да е така,защото нямам желание да си разкривам биографията тук и да обяснявам на непознати кое как е или да им "отварям очите ". :!:
Споделих мечта,нищо повече ,нищо по-малко.
Богати или бедни сме ,няма значение в случая, а съм чувала ,че който се смее последен се смее най-добре :)
Мъжа ми замина на работа,но ще му предам утре .
Пъмпи , ти си разбрал смисъла ,адмирации за позитивизма и желанието за разяснения!

Мен очите няма нужда ти да ми отваряш мила, ние дето живеем тук от поне 4-5 а някои и 20 години няма как да ни отваряш на нас очите още повече, защото ти се опитваш "при на да дойдеш" не ние при теб. ;)
Ти сама избираш дали да се вслушаш в това дето ти казват другите хора(не аз) или не.
Поздрави.
Заключено