Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
newcomer

Re: Canadian Dream

Мнение от newcomer »

fighter написа:
Bistra написа:
newcomer написа: :geek: 1473 нет заплата за 2 седмици на висококвалифициран кадър.ми много малко бе,аз такива пари ги докарвах за 1 седмица с геврека на едно ходене до калифорния
Бате, знам...Аз обаче час по час си мажа ръцете с крем за ръце (красотата ще спаси света! :P ), когато не ти изпращам въздушни целувки от Канада. На теб мога ли да ти викам "Дарлинг"...или е забранено? :D
Знаеш какъв ми беше подписа в онзи Форум, дето за кратко време беше жив, докато пишех аз там и после умря? ;)
Батка, ти па не виждаш ли че ставката й отива на над 30$/час. За тия пари тя работи 70 часа, аз за да ги взема чисто трябва да бачкам над 90 часа.

моята ставка беше на миля.на час колко идва не знам

монтреал_калифорния СФ,ЛА 3200 мили по 44 цента=1400 д, 5 смени на седмица по 12 часа шофиране,а,ама на инкорпорация щото безсмислени и ненужни данъци не ми се плащаха
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Батка,

Не мисля, че за старите съфорумници е тайна, че единствено Мухата ти е конкурент по лъжи.

Защо продължаваш да се мориш да постваш инфо в което никой не вярва.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
newcomer

Мнение от newcomer »

ablood написа:Батка,

Не мисля, че за старите съфорумници е тайна, че единствено Мухата ти е конкурент по лъжи.

е кое не е верното.не е тайна ,че имам 6 месеца трипове всяка седмица мтл _ калифорния и обратно.сложи на гугал мапа трийпа и ще ти излязат точно милите до сф и ла.мога да ти разкажа трипа щат по щат и град по град и къде какво има ,ако ти е интересно де
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

newcomer

Мнение от newcomer »

гледай тук и се учи.тук съм в невада малко преди вегас

http://www.youtube.com/watch?v=7MwweZQ4OR8"

а тук съм на солт лейк и ближа сол

http://www.youtube.com/watch?v=ihLZXh00F7M"

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа: а тук съм на солт лейк и ближа сол
Това е за Дейзи - нагледно указание как се яде сол. :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ablood написа:Батка,

Кое е лъжа бе ,че си турчин и че прокламираш антибългарско отношение,който и да питаш тук в форума те знае що за стока си и колко ти е акъла бе :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Пумпи, има два типа хора.
Такива, които им харесва да четат разкази и успехи на други хора, и такива, които не им харесва.
В доста от случаите (не винаги) тия, на които им харесва са честни спрямо себе си и останалите, и като цяло когато мислят за живота си и живота на останалите. А тия, които не им харесва, в 100% от случаите не са честни спрямо себе си, живота си и живота на останалите.
Каквото и да кажеш, каквото и да опитваш, тия, които не са честни спрямо себе си винаги ще си останат негативни спрямо себе си, и спрямо теб и твоите постинги. (Освен ако не се променят, разбира се.)
Преди време един умен човек беше казал нещо от сорта:
"Не е ли странно? Ако се изкажеш пред 100 човека, и 99 от тях са съгласни, но само един от тях плюе, ругае и опонира, то цялото ти внимание е насочено именно към него. За да убедиш и него. За останалите 99 в тоя момент дори и не се замисляш. Искаш да убедиш всички. И се афектираш, засягаш се, дразниш се, все едно, че не 1 а всичките 100 са негативни спрямо мнението ти."
Това е кофти начин на мислене. Реално ти си негативен. От 100 човека се фокусираш на единствения негативен и започваш да общуваш с него.
Това е малко по-различно и по-подробно описване на сентенцията "Не храни трола!"
Номерът е да приемеш негативизма от другите и да не задълбаваш в него.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Батка, аз не толкова исках да те обидя, колкото да изразя мнение. А то е образувано от дългогидишни впечатления.

Ако с времето се беше придържал към истината, без за я поднасяш подвеждащо, преувеличена, или съвсем изкривена, то днес нямаше да имаме такова мнение за теб.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Marto написа:Ябълке, сори, ама никой работодател не го интересува какъв ти е интелекта, а какви конкретни способности можеш да му предлагаш. Ето някои хора тука са използвали интелекта си за да се научат на програмиране. Други пък без да имат някакви особени претенции за интелект пък знаят как да карат камион и изкарват колкото комптърджиите. Та кажи ми, моля те какво ценно имаш да предложиш на един работодател освен интелекта си.

Имай предвид, че тези от оризищата средно имат IQ значително по-високи от българските. Да не се окаже, че твоя интелект може дори и 2 долара ПОД минималната не струва. :rofl:

Много е сложно дори ти самия може би не осъзнаваш колко. Не могат да се сравняват така професиите.
Аз това обяснявах дори на един анестезиологст(не го знам така ли се пише, някой да се чувства свободен да коригира), че ми се фукаше, че изкарвал 450хил годишно.
ОК бе пич, за тези пари колко работиш - Колко ми 70 часа седмично, при това с доста стрес от работата.
А той ме пита а ти?
Ми аз работя реално по 2часа на ден през другото време си почивам, защото се чувствам напрегнат от умствената дейност да проектирам фреймуорци.
И реално какво излезна ако сметнеш часовата ставка, реалната - то аз изкарвам доста повече от него. :)

Същото е и с шофьорите - ок може да изкарват колкото един програмист или архитект.
Ама работата им е кофти, ти ако бачкаш на столче по 2 часа и другите 6 часа си седиш в офиса, ходиш до безплатната храна в кухните на офиса, плодовете и всичко. Или би избрал по 10 часа зад волана на тир на пътя?

Не си прав, не се сравняват професиите.
Както казах, всеки да си прави това което му идва от вътре, поздрави. :) ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Анестезиологът при раждането на жена ми представи сметка за 1000 долара за 15-минутна работа (епидурална упойка). Продължавай да си верваш на глупостите, дето ги пишеш ... :D
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

roumensp написа:Анестезиологът при раждането на жена ми представи сметка за 1000 долара за 15-минутна работа (епидурална упойка). Продължавай да си верваш на глупостите, дето ги пишеш ... :D

Колко жалко, че повечето хора са коне с капаци.
Ти мислиш ли, че тези 1000долара са брутна негова заплата един вид? И наистина ли го вярваш?
Същото и със зъболекарите, наистина ли вярваш, че 140долара за 30минути пломба отиват всичките тези пари като брутна заплата за зъболекаря?
:)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:
roumensp написа:Анестезиологът при раждането на жена ми представи сметка за 1000 долара за 15-минутна работа (епидурална упойка). Продължавай да си верваш на глупостите, дето ги пишеш ... :D
Ти мислиш ли, че тези 1000долара са брутна негова заплата един вид? И наистина ли го вярваш?
Същото и със зъболекарите, наистина ли вярваш, че 140долара за 30минути пломба отиват всичките тези пари като брутна заплата за зъболекаря?
Естествено че не са му брутна заплата, но ти гарантирам, че заплатата му е такава, че да не му се налага да работи по 70 часа седмично. :D
pumpy

Мнение от pumpy »

Californian написа:

Разбира се че НЕ и надали някой може да си го помисли. Но да твърдиш, че анестезиологът работи по 70 часа на седмица, а ти по 10 (ако приемем, че си на 5 дневна работна седмица) е също толкова смешно, колкото и ако някой вярва че от 140 кинта за "пломба" прибирам 140 като бруто в джоба си.
Или ако тази формулировка ти харесва аз мога да ти кажа, че работя по около 90 минутки на ден с турбината, а през останалото време си почивам анестезирайки пациенти, слагайки пломби и гледайки рентгенови снимки, например. Анестезиологът също, работи не повече от 20-30 минути на ден, когато реално инжектира някакъв препарат на пациентите си - през останалото време си седи на столчето и само ги наблюдава, както и мониторите около тях :lol:
Последно промяна от pumpy на Вто Апр 16, 2013 7:05 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Californian написа:
Marto написа:Ябълке, сори, ама никой работодател не го интересува какъв ти е интелекта, а какви конкретни способности можеш да му предлагаш. Ето някои хора тука са използвали интелекта си за да се научат на програмиране. Други пък без да имат някакви особени претенции за интелект пък знаят как да карат камион и изкарват колкото комптърджиите. Та кажи ми, моля те какво ценно имаш да предложиш на един работодател освен интелекта си.

Имай предвид, че тези от оризищата средно имат IQ значително по-високи от българските. Да не се окаже, че твоя интелект може дори и 2 долара ПОД минималната не струва. :rofl:

Много е сложно дори ти самия може би не осъзнаваш колко. Не могат да се сравняват така професиите.
Аз това обяснявах дори на един анестезиологст(не го знам така ли се пише, някой да се чувства свободен да коригира), че ми се фукаше, че изкарвал 450хил годишно.
ОК бе пич, за тези пари колко работиш - Колко ми 70 часа седмично, при това с доста стрес от работата.
А той ме пита а ти?
Ми аз работя реално по 2часа на ден през другото време си почивам, защото се чувствам напрегнат от умствената дейност да проектирам фреймуорци.
И реално какво излезна ако сметнеш часовата ставка, реалната - то аз изкарвам доста повече от него. :)

Същото е и с шофьорите - ок може да изкарват колкото един програмист или архитект.
Ама работата им е кофти, ти ако бачкаш на столче по 2 часа и другите 6 часа си седиш в офиса, ходиш до безплатната храна в кухните на офиса, плодовете и всичко. Или би избрал по 10 часа зад волана на тир на пътя?

Не си прав, не се сравняват професиите.
Както казах, всеки да си прави това което му идва от вътре, поздрави. :) ;)
:rock: Това с 2та часа работа да не беше някой мокър сън? Нещо си се пренапрегнал от двучасовия стрес на работа ми се струва.
Със сума ти колеги съм говорил, дето са работили в щатите. Всички без изключение казват, че ги спукват от работа. До 9 вечерта неплатен овертайм, това си е стандартно.
Имам един приял колега на работа, абсолютен работохолик. Все се старае и редовно идва супер рано и тръгва късно. Беше в командировка до щатите миналата година, до Нокия. Човека се беше същисал колко бачкат ония. Вика ми, да, взимат повече пари, (примерно с 50% отгоре), но всичко им се изкарва през гърба. И 2 седмици в годината отпуска. Не случайно като поработиш в САЩ и изперкваш. Особено ако е тексас ...
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола