Canadian Dream
Re: Canadian Dream
......
Последно промяна от pumpy на Вто Апр 16, 2013 1:29 am, променено общо 2 пъти.
Pumpy, извинявай човек, ама прекаляваш. Това че баща ти е бил човек на място и с възможностти. Евала. Ама недей да си го приписваш като своя заслуга. Случил си на богати родитили, можеш да се горедееш с тях, ама не е убаво да го натякваш на останалите. Нали знаеш, бедните също плачат 

Знам, за което съжалявам, но ми писна от лични нападки и помия. Ще се въздържам по възможност за в бъдещеumeiko написа:Pumpy, извинявай човек, ама прекаляваш.

И баща ми не е богат, освен с трима сина, научени на труд и упоритост, за да постигнат целите си - нищо повече.
Пумпалов с последния си пост грандоманията ти лъсна в цял ръст! Не че и преди не се усещаше ама сега вече... Та като раздавали кредити на кило и ти реши да не се възползваш ами имота на стареца да продадеш??? Щото даже и у кебешко едва ли лесно се взима кредит от стотин хиляди още повече обезпечен с работа като хигиенист или в кетъринга. Или ще ми кажеш още, че и си работил на 80 часа седмично, дали са ти и кредит и ти си продължил така по тоя график и си даже и учил в останалото време... Леле ти си бил скрит супермен, другарю! Добре че стареца е инвестирал в синчето и то на два пъти както изглежда. Др. искаш като обръщение??? Ами аз те наричам другарю от известно време, усетих ти мерака, не забеляза ли?
След осемнадесет години като не си се взел в ръце сам да се издържаш ами и на 30 и кусур си опрял до баща си и то в чужбина не ми се хвали... Баща ми нито е имал такава възможност, нито аз бих приела да си къса от залъка, за да ме хрантути и плаща таксите ми за обучение. Колкото за прадядо ми и той като твоят изпратил сина си да учи и то представи си за дентист във Франция. Само че благодарния му син се завърнал и практикувал в БГ до смъртта си... Така де оправдал инвестицията на баща си, а не забегнал с инвестицията по чужбинско за цял живот. Смешно стана да се хвалим с прадядовците вече... То си го измерихме в настоящето та стигнахме и до прадедите... Ех, бедни ми бедни другарю... Колко мъка има по този свят и колко самота в този Форт Нелсън ли беше? Я отскочи до местния реднек бар пий една бира с местните, ще те гледат като Бог и ще ти се зареди егото с нова енергия... Па може и някоя булка да ти върже в дългата полярна нощ да се гушнете, да те постопли... че отдалечеността от денвърския дом и сексуалната депривация ти влият зле на психиката...
Хайде верно да се игнорираме един друг щото трябва да ни плащат вече за безплатния вербален кеч, който си устройваме често тук
Дялкай си зъбките там и не се занимавай с мене и аз обещавам същото като ответна реакция. Дийл? 

Интересно как във вселената няма празно. В този форум винаги е имало някой като: старшата, хъли, мухата, ябълката да разлайва кучетата. И аз все им се "връзвам"
Ето това си мечтая - да успея да ги игнорирам, но пустия му адреналин от разправията. Приятелите ми в Монреал се чудят на желаниято да пиша още тук, толкова години по-късно.
Може би и това е добра мечта - седмица без форум, от понеделник
И това е добра канадска мечта - аз не знаех за форума преди медицинските в София. Но пък открих страхотни приятели чрез него 

Ето това си мечтая - да успея да ги игнорирам, но пустия му адреналин от разправията. Приятелите ми в Монреал се чудят на желаниято да пиша още тук, толкова години по-късно.
Може би и това е добра мечта - седмица без форум, от понеделник

Оф,чета ви и изумявам. Щом е толкова лошо в Канада ,защо сте все още там ?СКъпо било, нямало работа , умните онова, неграмотните онова, не е така трудно да си събереш багажчето и да отидеш у дома си или където ти сърце иска. Няма нужа да си някъде където си нещастен и неудовлетворен .
Работата в началото е такава, благодаря на всички споменали суми, заплати ,обучения и неща свързани с намирането на работа като новодошли.
Според мен примерно е важно да работиш за себе си ,да си развиваш бизнеса и да се трудиш ,а другото си идва с годините . И за изграждането на кредитна история, и за по-добра заплата ,както и за заминаването се иска търпение и упоритост.
Работата в началото е такава, благодаря на всички споменали суми, заплати ,обучения и неща свързани с намирането на работа като новодошли.
Според мен примерно е важно да работиш за себе си ,да си развиваш бизнеса и да се трудиш ,а другото си идва с годините . И за изграждането на кредитна история, и за по-добра заплата ,както и за заминаването се иска търпение и упоритост.
Последно промяна от tanyatais на Вто Апр 16, 2013 3:10 am, променено общо 1 път.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Е, доживях да те видя в човешкия ти облик, pumpy. Не прочетох постовете, които си трил, а и ябълката не е толкова коварна да те цитира, но си миля, че така е по-добре. Аз те разбирах и досега, защото си минал дълъг и труден път и накрая си успял и ти се иска да споделиш радостта от успеха, но го правеше много ... мечешки. И аз просто чаках да видя кога ще покажеш нещо различно, защото беше почнал да ми приличаш на човека от Хълpumpy написа:Интересно как във вселената няма празно. В този форум винаги е имало някой като: старшата, хъли, мухата, ябълката да разлайва кучетата. И аз все им се "връзвам"![]()
Може би и това е добра мечта - седмица без форум, от понеделникИ това е добра канадска мечта - аз не знаех за форума преди медицинските в София. Но пък открих страхотни приятели чрез него

Има, обаче нещо, което не разбирам, а гледам, че си го загатнал. Бил си много изморен напоследък, имал си нужда от почивка и сега си в отпуска. Обаче защо се измъчваш в този форум, а не отидеш да поплуваш, да покараш колело, да разпуснеш пълноценно, да отделиш повече време на децата си? Не е възможно да накараш всички да мислят като теб, светът е разноцветен и такъв е по-хубав. Просто не се хаби. Или може би си на безлюден остров с Интернет и това ти е единственото забавление?

Е явно много от нас сме жертви на неустоимото влечение към бейсмънта на пирамидата на Маслоу http://pikabu.ru/story/piramida_maslou_internet_565109"
И какво сега и аз ли трябва да се връщам назад и да си трия дупликите като вече ги няма репликите на Др-я? 

Благодаря за поучениетоMarto написа:
Също така има разлика между художествена литература и художествена литература. Езикът в романите на Артър Конан Дойл и Агата Кристи не е дори на ниво "потготве" (писал бях тука вече, че са подходящи за начинаещи в английския). Да схванеш значенията на имената на героите е пак там някъде като ниво на познание на език. Дерзай, Дейзи!

За значенията на имената при Пратчет само казах, че са непреводими и от там, на български език оригиналното значение не може да се долови, затова е по-добре да се четат в оригинал, за да се схване хумора и алюзиите на автора. Което и Умейко каза.
Според мен всяка литература е по-добре да се чете в оригинал. Затова колкото повече езици знам, толкова по-добре за мен. За другите не знам - всеки си знае за себе си.
Само да попитам, и това кой какво и как е чел ли ще си мерим тука?! Чета, каквото ми е интересно, на езиците, на които мога да го чета. Казах само, че според мен за четене в оригинал мястото не е определящо. Нещо повече, на ново място в Канада времето, което ще мога да отделя на такива занимания, по понятни причини ще е много по-ограничено, отколкото е в момента. Поне в първите години на адаптация.
Bistra написа:Между другото излез от Гугъл света и влез в реалния свят!krimon написа:Между другото, максималната чертожническа заплата е 50 000 годишно - това след подходящ опит и в подходяща компания.
Поизтрила съм тук-таме (името на фирмата, осигурителния номер, имената), но съм си запазила инициалите, за да не кажеш, че е лъжа-измама.![]()
Е, не пише, че съм чертожничка, ама аз никога не съм се представяла за нещо повече.
Не убивайте мечтите на хората! Това е нещо съвсем реално и постигнато без много напъване.

Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
- Bistra
- Напуснал форума
Мисля, че Пумпи имаше предвид "Д-р" нещо като "Д-р Пумпи", но забрави тирето и оттам смененото значение.
А на аплето само другари и в главата или "неидетифициран кеш" (трябва всичко да се провери, не може то така...ама-ха!)....Малко звучи като "неидентифициран летящ обект", ама карай...смях да става!

А на аплето само другари и в главата или "неидетифициран кеш" (трябва всичко да се провери, не може то така...ама-ха!)....Малко звучи като "неидентифициран летящ обект", ама карай...смях да става!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Често игнорираш една от всеизвестните мъдрости на Толтеките:pumpy написа:Интересно как във вселената няма празно. В този форум винаги е имало някой като: старшата, хъли, мухата, ябълката да разлайва кучетата. И аз все им се "връзвам"![]()
Може би и това е добра мечта - седмица без форум, от понеделникИ това е добра канадска мечта - аз не знаех за форума преди медицинските в София. Но пък открих страхотни приятели чрез него
2. Не приемай нищо лично
Хората не правят нищо заради теб. Ти не си център на тяхната Вселена. Ти си център единствено и само на собствения си живот! Това, което хората казват или правят, е проекция на собствената им реалност. Когато не приемаш нищо лично, когато проумееш, че животът на другите е резултат от техния избор, тогава ти имаш имунитет срещу мнението и действията на другите и няма да станеш жертва на ненужно страдание.
- Bistra
- Напуснал форума
Бате, знам...Аз обаче час по час си мажа ръцете с крем за ръце (красотата ще спаси света!newcomer написа:1473 нет заплата за 2 седмици на висококвалифициран кадър.ми много малко бе,аз такива пари ги докарвах за 1 седмица с геврека на едно ходене до калифорния

Знаеш какъв ми беше подписа в онзи Форум, дето за кратко време беше жив, докато пишех аз там и после умря?

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Батка, ти па не виждаш ли че ставката й отива на над 30$/час. За тия пари тя работи 70 часа, аз за да ги взема чисто трябва да бачкам над 90 часа.Bistra написа:Бате, знам...Аз обаче час по час си мажа ръцете с крем за ръце (красотата ще спаси света!newcomer написа:1473 нет заплата за 2 седмици на висококвалифициран кадър.ми много малко бе,аз такива пари ги докарвах за 1 седмица с геврека на едно ходене до калифорния
), когато не ти изпращам въздушни целувки от Канада. На теб мога ли да ти викам "Дарлинг"...или е забранено?
![]()
Знаеш какъв ми беше подписа в онзи Форум, дето за кратко време беше жив, докато пишех аз там и после умря?
може хани,що да не можеBistra написа:Бате, знам...Аз обаче час по час си мажа ръцете с крем за ръце (красотата ще спаси света!newcomer написа:1473 нет заплата за 2 седмици на висококвалифициран кадър.ми много малко бе,аз такива пари ги докарвах за 1 седмица с геврека на едно ходене до калифорния
), когато не ти изпращам въздушни целувки от Канада. На теб мога ли да ти викам "Дарлинг"...или е забранено?
![]()
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.