Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
pumpy

Re: Canadian Dream

Мнение от pumpy »

......
Последно промяна от pumpy на Вто Апр 16, 2013 1:29 am, променено общо 2 пъти.
umeiko

Мнение от umeiko »

Pumpy, извинявай човек, ама прекаляваш. Това че баща ти е бил човек на място и с възможностти. Евала. Ама недей да си го приписваш като своя заслуга. Случил си на богати родитили, можеш да се горедееш с тях, ама не е убаво да го натякваш на останалите. Нали знаеш, бедните също плачат 8)
pumpy

Мнение от pumpy »

umeiko написа:Pumpy, извинявай човек, ама прекаляваш.
Знам, за което съжалявам, но ми писна от лични нападки и помия. Ще се въздържам по възможност за в бъдеще :$
И баща ми не е богат, освен с трима сина, научени на труд и упоритост, за да постигнат целите си - нищо повече.
apple

Мнение от apple »

Пумпалов с последния си пост грандоманията ти лъсна в цял ръст! Не че и преди не се усещаше ама сега вече... Та като раздавали кредити на кило и ти реши да не се възползваш ами имота на стареца да продадеш??? Щото даже и у кебешко едва ли лесно се взима кредит от стотин хиляди още повече обезпечен с работа като хигиенист или в кетъринга. Или ще ми кажеш още, че и си работил на 80 часа седмично, дали са ти и кредит и ти си продължил така по тоя график и си даже и учил в останалото време... Леле ти си бил скрит супермен, другарю! Добре че стареца е инвестирал в синчето и то на два пъти както изглежда. Др. искаш като обръщение??? Ами аз те наричам другарю от известно време, усетих ти мерака, не забеляза ли? :lol: След осемнадесет години като не си се взел в ръце сам да се издържаш ами и на 30 и кусур си опрял до баща си и то в чужбина не ми се хвали... Баща ми нито е имал такава възможност, нито аз бих приела да си къса от залъка, за да ме хрантути и плаща таксите ми за обучение. Колкото за прадядо ми и той като твоят изпратил сина си да учи и то представи си за дентист във Франция. Само че благодарния му син се завърнал и практикувал в БГ до смъртта си... Така де оправдал инвестицията на баща си, а не забегнал с инвестицията по чужбинско за цял живот. Смешно стана да се хвалим с прадядовците вече... То си го измерихме в настоящето та стигнахме и до прадедите... Ех, бедни ми бедни другарю... Колко мъка има по този свят и колко самота в този Форт Нелсън ли беше? Я отскочи до местния реднек бар пий една бира с местните, ще те гледат като Бог и ще ти се зареди егото с нова енергия... Па може и някоя булка да ти върже в дългата полярна нощ да се гушнете, да те постопли... че отдалечеността от денвърския дом и сексуалната депривация ти влият зле на психиката... ;) Хайде верно да се игнорираме един друг щото трябва да ни плащат вече за безплатния вербален кеч, който си устройваме често тук :lol: Дялкай си зъбките там и не се занимавай с мене и аз обещавам същото като ответна реакция. Дийл? :handshake:
pumpy

Мнение от pumpy »

Интересно как във вселената няма празно. В този форум винаги е имало някой като: старшата, хъли, мухата, ябълката да разлайва кучетата. И аз все им се "връзвам" :(
Ето това си мечтая - да успея да ги игнорирам, но пустия му адреналин от разправията. Приятелите ми в Монреал се чудят на желаниято да пиша още тук, толкова години по-късно.
Може би и това е добра мечта - седмица без форум, от понеделник :rofl: И това е добра канадска мечта - аз не знаех за форума преди медицинските в София. Но пък открих страхотни приятели чрез него :)
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Оф,чета ви и изумявам. Щом е толкова лошо в Канада ,защо сте все още там ?СКъпо било, нямало работа , умните онова, неграмотните онова, не е така трудно да си събереш багажчето и да отидеш у дома си или където ти сърце иска. Няма нужа да си някъде където си нещастен и неудовлетворен .
Работата в началото е такава, благодаря на всички споменали суми, заплати ,обучения и неща свързани с намирането на работа като новодошли.
Според мен примерно е важно да работиш за себе си ,да си развиваш бизнеса и да се трудиш ,а другото си идва с годините . И за изграждането на кредитна история, и за по-добра заплата ,както и за заминаването се иска търпение и упоритост.
Последно промяна от tanyatais на Вто Апр 16, 2013 3:10 am, променено общо 1 път.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
seeker

Мнение от seeker »

pumpy написа:Интересно как във вселената няма празно. В този форум винаги е имало някой като: старшата, хъли, мухата, ябълката да разлайва кучетата. И аз все им се "връзвам" :(
Ето това си мечтая - да успея да ги игнорирам, но пустия му адреналин от разправията. Приятелите ми в Монреал се чудят на желаниято да пиша още тук, толкова години по-късно.
Може би и това е добра мечта - седмица без форум, от понеделник :rofl: И това е добра канадска мечта - аз не знаех за форума преди медицинските в София. Но пък открих страхотни приятели чрез него :)
Е, доживях да те видя в човешкия ти облик, pumpy. Не прочетох постовете, които си трил, а и ябълката не е толкова коварна да те цитира, но си миля, че така е по-добре. Аз те разбирах и досега, защото си минал дълъг и труден път и накрая си успял и ти се иска да споделиш радостта от успеха, но го правеше много ... мечешки. И аз просто чаках да видя кога ще покажеш нещо различно, защото беше почнал да ми приличаш на човека от Хъл :rofl:
Има, обаче нещо, което не разбирам, а гледам, че си го загатнал. Бил си много изморен напоследък, имал си нужда от почивка и сега си в отпуска. Обаче защо се измъчваш в този форум, а не отидеш да поплуваш, да покараш колело, да разпуснеш пълноценно, да отделиш повече време на децата си? Не е възможно да накараш всички да мислят като теб, светът е разноцветен и такъв е по-хубав. Просто не се хаби. Или може би си на безлюден остров с Интернет и това ти е единственото забавление? :rofl:
apple

Мнение от apple »

Е явно много от нас сме жертви на неустоимото влечение към бейсмънта на пирамидата на Маслоу http://pikabu.ru/story/piramida_maslou_internet_565109" :lol: И какво сега и аз ли трябва да се връщам назад и да си трия дупликите като вече ги няма репликите на Др-я? :?:
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Marto написа:
Също така има разлика между художествена литература и художествена литература. Езикът в романите на Артър Конан Дойл и Агата Кристи не е дори на ниво "потготве" (писал бях тука вече, че са подходящи за начинаещи в английския). Да схванеш значенията на имената на героите е пак там някъде като ниво на познание на език. Дерзай, Дейзи!
Благодаря за поучението ;) Може би според Ваше величество Канадския адвокат Набоков, Конрад, Джойс или Толкин в оригинал също се причисляват към елементарната литература :lol: Но ако имам съмнения по въпроса, ще се обърна за съвет към Вас. Платен! ;) :rofl:

За значенията на имената при Пратчет само казах, че са непреводими и от там, на български език оригиналното значение не може да се долови, затова е по-добре да се четат в оригинал, за да се схване хумора и алюзиите на автора. Което и Умейко каза.

Според мен всяка литература е по-добре да се чете в оригинал. Затова колкото повече езици знам, толкова по-добре за мен. За другите не знам - всеки си знае за себе си.

Само да попитам, и това кой какво и как е чел ли ще си мерим тука?! Чета, каквото ми е интересно, на езиците, на които мога да го чета. Казах само, че според мен за четене в оригинал мястото не е определящо. Нещо повече, на ново място в Канада времето, което ще мога да отделя на такива занимания, по понятни причини ще е много по-ограничено, отколкото е в момента. Поне в първите години на адаптация.
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
krimon написа:Между другото, максималната чертожническа заплата е 50 000 годишно - това след подходящ опит и в подходяща компания.
Между другото излез от Гугъл света и влез в реалния свят!
Изображение
Поизтрила съм тук-таме (името на фирмата, осигурителния номер, имената), но съм си запазила инициалите, за да не кажеш, че е лъжа-измама. ;)
Е, не пише, че съм чертожничка, ама аз никога не съм се представяла за нещо повече. :)
Не убивайте мечтите на хората! Това е нещо съвсем реално и постигнато без много напъване.
:geek: 1473 нет заплата за 2 седмици на висококвалифициран кадър.ми много малко бе,аз такива пари ги докарвах за 1 седмица с геврека на едно ходене до калифорния
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Мисля, че Пумпи имаше предвид "Д-р" нещо като "Д-р Пумпи", но забрави тирето и оттам смененото значение. :(
А на аплето само другари и в главата или "неидетифициран кеш" (трябва всичко да се провери, не може то така...ама-ха!)....Малко звучи като "неидентифициран летящ обект", ама карай...смях да става! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

pumpy написа:Интересно как във вселената няма празно. В този форум винаги е имало някой като: старшата, хъли, мухата, ябълката да разлайва кучетата. И аз все им се "връзвам" :(
Често игнорираш една от всеизвестните мъдрости на Толтеките:
2. Не приемай нищо лично
Хората не правят нищо заради теб. Ти не си център на тяхната Вселена. Ти си център единствено и само на собствения си живот! Това, което хората казват или правят, е проекция на собствената им реалност. Когато не приемаш нищо лично, когато проумееш, че животът на другите е резултат от техния избор, тогава ти имаш имунитет срещу мнението и действията на другите и няма да станеш жертва на ненужно страдание.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа: :geek: 1473 нет заплата за 2 седмици на висококвалифициран кадър.ми много малко бе,аз такива пари ги докарвах за 1 седмица с геврека на едно ходене до калифорния
Бате, знам...Аз обаче час по час си мажа ръцете с крем за ръце (красотата ще спаси света! :P ), когато не ти изпращам въздушни целувки от Канада. На теб мога ли да ти викам "Дарлинг"...или е забранено? :D
Знаеш какъв ми беше подписа в онзи Форум, дето за кратко време беше жив, докато пишех аз там и после умря? ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Bistra написа:
newcomer написа: :geek: 1473 нет заплата за 2 седмици на висококвалифициран кадър.ми много малко бе,аз такива пари ги докарвах за 1 седмица с геврека на едно ходене до калифорния
Бате, знам...Аз обаче час по час си мажа ръцете с крем за ръце (красотата ще спаси света! :P ), когато не ти изпращам въздушни целувки от Канада. На теб мога ли да ти викам "Дарлинг"...или е забранено? :D
Знаеш какъв ми беше подписа в онзи Форум, дето за кратко време беше жив, докато пишех аз там и после умря? ;)
Батка, ти па не виждаш ли че ставката й отива на над 30$/час. За тия пари тя работи 70 часа, аз за да ги взема чисто трябва да бачкам над 90 часа.
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
може хани,що да не може
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Заключено