Интервю - 22 юли
Интервю - 22 юли
За нас:
Възраст - съвсем малко под 40; семейни, с две деца, над 12 г.;
Квалификация - машинни инженери с над 5 г. стаж;
Френски език - 2 пъти седмично, по 3 часа, през последните 10 месеца с нашия прекрасен учител. Минахме Панорама-1 и я преговорихме. Последните месеци - "разигравахме" интервюто... През свободното време - сайтове с упражнения и интерктивни СД-та.
Английски - самоподготовка и две срещи с учителка.
Нямаме роднини престой в Квебек.
За интервюто:
1. ЛаРю се представи и даде думата на преводачката, която ни издекламира каква е целта на срещата и обърна внимание на точното отговаряне и ненамесата на другия кандидат.
2. Поиска ни паспортите.
3. Показа ни формулярите и попита дали подписите са нашите.
4. Попита дали сме плащали за подготовката на документите и кой ги е попълвал.
5. Женен ли сте? Колко пъти?
6. Колко деца имате? Имате ли деца от други жени/мъже?
7. Кога дойдохте на белия свят?
8. Къде живеете?
9. Поиска оригиналите на дипломите. Прегледа ги и за всяка от тях попита за продължителността на обучението.
10. Поиска трудовата книжка и препоръките от работодатели. Попита къде работя, като какъв и какво точно правя?
11. Съвсем формално попита дали говоря английски?
12. Последваха въпросите към втория кандидат (вж. 5-7, 9 и 10)
13. Колко време сте учили френски.
14. Отново към основния кандидат - Къде ще се установите в Квебек?
15. Колко дървета сте унищожили за да стигнете до тук? ... Нали и у вас хартията се прави от дървета?
16. Проверете в тези документи дали имената и рожденните дати са верни и подпишете тази декларация!
Впечатления:
1. Мосюто не се стараеше да говори разбираемо - на 2/3 от въпросите молех за пояснение или повторение.
2. Останах с впечатление, че докато той си смята нещо, дебне кога ще си отвлека вниманието с подреждане на документи и точно тогава смотолевя някакъв въпрос.
3. В някой от постингите пиши негативни неща за него - като се изключи по-горното (много е вероятно да го прави умишлено) аз го определям като добронамерен професионалист - той пръв посяга да се ръкува, любезно кани да се настаните, еднозначно казва кога да се събщава датата по ден, месец и година и т.н.
В заключение:
Толкова много се вълнувахме и толкова леко минахме, че даже вече не се и радвам, а ме е яд, че съм се шашкал като гимназистка.
На всички въпроси отговарях с да/не, дата, число, име на населено място, учебно заведение и предприятие. Изречения използвах само когато разказах за работата си (на англо-френски) и на финала, че хартията е много, понеже имаме много дипломи и сертификани, но все пак тя може да се рециклира.
До всички "дъртаци":
Бях си направил "песимистична" и "реалистична" самооценка, като първата включваше средния брой точки от графите за езици и адаптивност и пак не събирах необходимия минимум... но успяхме. Шанс за успех има! Пожелавам го на всички!
А сега си лягам, защото снощи не можах да спя. Ако сте притеснени преди интервюто - притеснявайте се колкото можете, дори и повече - така непосредствено преди да влезете, вече ще сте емоционално изтощени и няма да ви пука.
Благодаря на всички, които са писали в този форум, на всички които ще прочетат този постинг и на всички, кото ще ми простят за грешките или излишната информация в него.
Възраст - съвсем малко под 40; семейни, с две деца, над 12 г.;
Квалификация - машинни инженери с над 5 г. стаж;
Френски език - 2 пъти седмично, по 3 часа, през последните 10 месеца с нашия прекрасен учител. Минахме Панорама-1 и я преговорихме. Последните месеци - "разигравахме" интервюто... През свободното време - сайтове с упражнения и интерктивни СД-та.
Английски - самоподготовка и две срещи с учителка.
Нямаме роднини престой в Квебек.
За интервюто:
1. ЛаРю се представи и даде думата на преводачката, която ни издекламира каква е целта на срещата и обърна внимание на точното отговаряне и ненамесата на другия кандидат.
2. Поиска ни паспортите.
3. Показа ни формулярите и попита дали подписите са нашите.
4. Попита дали сме плащали за подготовката на документите и кой ги е попълвал.
5. Женен ли сте? Колко пъти?
6. Колко деца имате? Имате ли деца от други жени/мъже?
7. Кога дойдохте на белия свят?
8. Къде живеете?
9. Поиска оригиналите на дипломите. Прегледа ги и за всяка от тях попита за продължителността на обучението.
10. Поиска трудовата книжка и препоръките от работодатели. Попита къде работя, като какъв и какво точно правя?
11. Съвсем формално попита дали говоря английски?
12. Последваха въпросите към втория кандидат (вж. 5-7, 9 и 10)
13. Колко време сте учили френски.
14. Отново към основния кандидат - Къде ще се установите в Квебек?
15. Колко дървета сте унищожили за да стигнете до тук? ... Нали и у вас хартията се прави от дървета?
16. Проверете в тези документи дали имената и рожденните дати са верни и подпишете тази декларация!
Впечатления:
1. Мосюто не се стараеше да говори разбираемо - на 2/3 от въпросите молех за пояснение или повторение.
2. Останах с впечатление, че докато той си смята нещо, дебне кога ще си отвлека вниманието с подреждане на документи и точно тогава смотолевя някакъв въпрос.
3. В някой от постингите пиши негативни неща за него - като се изключи по-горното (много е вероятно да го прави умишлено) аз го определям като добронамерен професионалист - той пръв посяга да се ръкува, любезно кани да се настаните, еднозначно казва кога да се събщава датата по ден, месец и година и т.н.
В заключение:
Толкова много се вълнувахме и толкова леко минахме, че даже вече не се и радвам, а ме е яд, че съм се шашкал като гимназистка.
На всички въпроси отговарях с да/не, дата, число, име на населено място, учебно заведение и предприятие. Изречения използвах само когато разказах за работата си (на англо-френски) и на финала, че хартията е много, понеже имаме много дипломи и сертификани, но все пак тя може да се рециклира.
До всички "дъртаци":
Бях си направил "песимистична" и "реалистична" самооценка, като първата включваше средния брой точки от графите за езици и адаптивност и пак не събирах необходимия минимум... но успяхме. Шанс за успех има! Пожелавам го на всички!
А сега си лягам, защото снощи не можах да спя. Ако сте притеснени преди интервюто - притеснявайте се колкото можете, дори и повече - така непосредствено преди да влезете, вече ще сте емоционално изтощени и няма да ви пука.
Благодаря на всички, които са писали в този форум, на всички които ще прочетат този постинг и на всички, кото ще ми простят за грешките или излишната информация в него.
То кокошка от всякъде може да долети, ама яйце...
- ndimitrov73
Благодаря за поздравите.
Интервюто се проведе в София - "А. Златаров" и продължи около 40 минути. Около 10-15 бяха встъпителните и заключителните думи на преводачката.
През останалото време ЛаРю сравняваше копията, които бяхме пратили с оригиналите, които носехме и си драскаше съсредоточено на едно листче и попълваше полета в една БД с доста нескопосан интерфейс.
Поне 5 мин. "ръчно" пресмяташе USD в CAD и с другата ръка се криеше... изглежда остана дволен и се ухили, а аз тъкмо мислех да му кажа, че XP има стандартен калкулатор.
Знам колко много се вълнувате - няма и 24 часа от нашето интервю.
Ще се постарая да отговоря на всеки конкретен въпрос.
Интервюто се проведе в София - "А. Златаров" и продължи около 40 минути. Около 10-15 бяха встъпителните и заключителните думи на преводачката.
През останалото време ЛаРю сравняваше копията, които бяхме пратили с оригиналите, които носехме и си драскаше съсредоточено на едно листче и попълваше полета в една БД с доста нескопосан интерфейс.
Поне 5 мин. "ръчно" пресмяташе USD в CAD и с другата ръка се криеше... изглежда остана дволен и се ухили, а аз тъкмо мислех да му кажа, че XP има стандартен калкулатор.
Знам колко много се вълнувате - няма и 24 часа от нашето интервю.
Ще се постарая да отговоря на всеки конкретен въпрос.
- ROSEN HRISTOV
Intervu na 22.07
4estito!!!!
I nie sme ot ne savsem mladite. Ta da mu mislime tam s s tezi golemi detza - ima da ba4kame.....!
Uspeh po natatuk! 6te se vidime TAM!
I nie sme ot ne savsem mladite. Ta da mu mislime tam s s tezi golemi detza - ima da ba4kame.....!
Uspeh po natatuk! 6te se vidime TAM!
It's difficult but it's interesting to live in this world.
Честито и успех от тук нататък :partytime: !!! Наистина подробно описание на интервюто. Може ли само да напишеш, след като сте минали Панорама, дори преговорили, колко точки бяхте писали на френския? Благодаря ти!
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
- Nilvap
- Обратна връзка:
Каква сума е добре да се покаже. Аз лично така и не си изясних този въпрос. Едни викат - минимума , за да можеш като ги свършиш да излезеш на социални. Други - колкото може повече за да те пуснат без проблеми на интервюто.Pourcko написа:Благодаря за поздравите.
До Nilvar и Didi-did
До Nilvar и Didi-did
За езиците (фр. разбиране/говорене; англ. разбиране/говорене)
Основен кандитат - 8 / 7; 7 / 6 - в сертификата ми записа NF
Придружител - 7 / 6; 6 / 5 - на английски не беше изпитван, а след малка дискусия с мен (в шеговит тон) в DCS-а писа 3
За парите:
1. Попита ме дали имам собствено жилище (в началото на интервюто, след въпроса къде жевея) - НЕ
2. Поиска ми оригинала на нотариалния акт, кото бях пратил - отговорих, че имота вече е продаден. (това си беше чист капан...) - ако смятате нещо да шикалкавите, обмислете го добре, защото напреженито е голямо и трудно ще лъжете "правдоподобно"
3. Банковата ни референция беше за 15 000 USD (де да бяха наши...)
4. В декларацията, която се попълва накрая (вж. т. 16 от първия постинг) ме остави аз да попълня сумата, с която ще разполагам в Квебек - допускам, че и това беше уловка, и го попитах дали 10 са достатъчни (бях декларирал 10-12 в DCS-а) - той се ухили и ни връчи сертификатите - беше ги взел обратно, след като потвърдихме, че личните ни данни в тях са верни.
За езиците (фр. разбиране/говорене; англ. разбиране/говорене)
Основен кандитат - 8 / 7; 7 / 6 - в сертификата ми записа NF
Придружител - 7 / 6; 6 / 5 - на английски не беше изпитван, а след малка дискусия с мен (в шеговит тон) в DCS-а писа 3
За парите:
1. Попита ме дали имам собствено жилище (в началото на интервюто, след въпроса къде жевея) - НЕ
2. Поиска ми оригинала на нотариалния акт, кото бях пратил - отговорих, че имота вече е продаден. (това си беше чист капан...) - ако смятате нещо да шикалкавите, обмислете го добре, защото напреженито е голямо и трудно ще лъжете "правдоподобно"
3. Банковата ни референция беше за 15 000 USD (де да бяха наши...)
4. В декларацията, която се попълва накрая (вж. т. 16 от първия постинг) ме остави аз да попълня сумата, с която ще разполагам в Квебек - допускам, че и това беше уловка, и го попитах дали 10 са достатъчни (бях декларирал 10-12 в DCS-а) - той се ухили и ни връчи сертификатите - беше ги взел обратно, след като потвърдихме, че личните ни данни в тях са верни.
То кокошка от всякъде може да долети, ама яйце...
Intervu na 22.07
Na vaprosa - kolko pari da se pokajat - napravete si smetka za6to otivate tam - za da stoite na sotzial ili za da rabotite - ako ne mojete da rabotite pone dve ne6ta - pi6ete pove4e pari ina4e njama da vi pusnat na intervuto. Ako imate dokazatelstva 4e mojete da rabotite pove4e raboti - i naistina go mojete - zna4i ne rz4itate na sotzial. Za men li4no taktikata da se pokajat po malko pari za da si zapazite vazmojnostta za sotzial - e nerazbiraema - ili re6avate 4e si slagate glavata v torbata i se borite s nokti i zubi - ili ne znaete na kude ste trugnali i za6to - i si stoite pri mama i tatko!
Sujaljavam za tona , ama poznavam mnogo BG-ta deto zaminavat s naglasata tam durjavata da gi izdurja - tova ne e motivatzija - i onezi tam ne sa oligofreni !!!
Uspeh na vsi4ki koito znajat na kude sa trugnali i za6to!
Sujaljavam za tona , ama poznavam mnogo BG-ta deto zaminavat s naglasata tam durjavata da gi izdurja - tova ne e motivatzija - i onezi tam ne sa oligofreni !!!
It's difficult but it's interesting to live in this world.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Re: Intervu na 22.07
Само малоумниците според мен заминават за Канада с идеята да висят тук на помощи до пенсия!Megy написа:Na vaprosa - kolko pari da se pokajat - napravete si smetka za6to otivate tam - za da stoite na sotzial ili za da rabotite - ako ne mojete da rabotite pone dve ne6ta - pi6ete pove4e pari ina4e njama da vi pusnat na intervuto. Ako imate dokazatelstva 4e mojete da rabotite pove4e raboti - i naistina go mojete - zna4i ne rz4itate na sotzial. Za men li4no taktikata da se pokajat po malko pari za da si zapazite vazmojnostta za sotzial - e nerazbiraema - ili re6avate 4e si slagate glavata v torbata i se borite s nokti i zubi - ili ne znaete na kude ste trugnali i za6to - i si stoite pri mama i tatko!
Но разумните хора си оставят вратичка, защото не се знае как ще се развият нещата в Канада.
Така че не давай такива крайни съвети и оценки, че после много ще те сърбят ушите от "благословиите" на някои хора, решили да те послушат...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!