Canadian Dream
- Bistra
- Напуснал форума
Re: Canadian Dream
Полуфабрикатната баница е с извара - не със сирене. Обаче баклавата не мога да я докарам като тукашната с шам фъстък, ммм! Бозичка и на мен ми липсва. Едно време при баба, в Бяла Слатина каква боза правеха... гъста-гъста! Ама вие не ме подсещайте и без това съм на постоянна диета! Брей, лоши хора! 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Ммм, баклавата беше „никой да не мърда“. Една тава я опукахме на един дъх.

Оп, прощавай, късно видях.Bistra написа: Ама вие не ме подсещайте и без това съм на постоянна диета! Брей, лоши хора!
Така е от домашното по-хубаво няма. Добре,че тук има търски и гръцки магазини с кори ,БГ сирене, извара ,кашкавал, луканки и т.н.seeker написа:За домашната баница съм съгласен.Жена ми прави често. Яли сме и гръцки полуфабрикат и не беше лоша, но на жената е по-хубава. В момента приготвя една баклава
.
А домашна баница правим поне по веднъж в седмицата, ако не и по често

"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
- Californian
Аз не мога да се оплача, при мен и боза и баница, сокове има дори избор - Софийски и Пловдивски - Флорина и Фреш.
Всякакви видове, сирена, кашкавали, меса, чисто българско кисело мляко и каквото се сетиш.
Само един град има повече български работи от моя - това е Чикаго, дори и Торонто диша праха на предлагани продукти - защото боза, сокове и кисело мляко българско не съм виждал.
Всякакви видове, сирена, кашкавали, меса, чисто българско кисело мляко и каквото се сетиш.
Само един град има повече български работи от моя - това е Чикаго, дори и Торонто диша праха на предлагани продукти - защото боза, сокове и кисело мляко българско не съм виждал.
- Californian
roumensp написа:И мойта жена правеше навремето, ама в последните години постави работата си на преден план и вече готви един път на 2 месеца.seeker написа:За домашната баница съм съгласен.Жена ми прави често. Яли сме и гръцки полуфабрикат и не беше лоша, но на жената е по-хубава. В момента приготвя една баклава
.
Но когато идва тъщата го компенсира и последната година направо й казах да се стегне и да не готви всеки ден различни работи, защото ме е страх да не стана на прасе.
И на теб такава жена харесва ли ти дето готви един път на 2 месеца?

- roumensp
Ако случайно не знаеш, аз не съм турчин или арабин и ако ми трябваше готвачка, щях да си наема такава.Californian написа:И на теб такава жена харесва ли ти дето готви един път на 2 месеца?roumensp написа:И мойта жена правеше навремето, ама в последните години постави работата си на преден план и вече готви един път на 2 месеца.seeker написа:За домашната баница съм съгласен.Жена ми прави често. Яли сме и гръцки полуфабрикат и не беше лоша, но на жената е по-хубава. В момента приготвя една баклава
.
Но когато идва тъщата го компенсира и последната година направо й казах да се стегне и да не готви всеки ден различни работи, защото ме е страх да не стана на прасе.
- Californian
Добре, а не смяташ ли, че за децата ти е по-добре да ядат готвена прясно направена домашна храна от майка им?roumensp написа: Ако случайно не знаеш, аз не съм турчин или арабин и ако ми трябваше готвачка, щях да си наема такава.

Както предполагам ти си отраснал.

- optics
- Модератор
Californian написа:Добре, а не смяташ ли, че за децата ти е по-добре да ядат готвена прясно направена домашна храна от майка им?roumensp написа: Ако случайно не знаеш, аз не съм турчин или арабин и ако ми трябваше готвачка, щях да си наема такава.
Както предполагам ти си отраснал.![]()
![]()
Не !
Има много по-важни неща от това да "ядат готвена прясно направена домашна храна от майка им".
Ти що не отговориш на въпроса - смяташ ли, че е гот да се ожениш за готвачка, за да може децата "да ядат готвена прясно направена домашна храна от майка им" ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Че то не е задължително ако е готвачка да им готви... Ако бачка в някой ресторант жената вечер и се прибира по нощите, кога да спи, пере, чисти че пък и да готви?optics написа:Californian написа:Добре, а не смяташ ли, че за децата ти е по-добре да ядат готвена прясно направена домашна храна от майка им?roumensp написа: Ако случайно не знаеш, аз не съм турчин или арабин и ако ми трябваше готвачка, щях да си наема такава.
Както предполагам ти си отраснал.![]()
![]()
Не !
Има много по-важни неща от това да "ядат готвена прясно направена домашна храна от майка им".
Ти що не отговориш на въпроса - смяташ ли, че е гот да се ожениш за готвачка, за да може децата "да ядат готвена прясно направена домашна храна от майка им" ?

- Californian
Съгласен съм с твоето мнение.
Органична, екологично чиста домашно приготвена храна за децата. 

-
У нас пък само мъж ми готви-децата ядат прясно приготвена (от време на време и екологично чиста) домашна храна без да се включва мамата в производствения процес. Направо мъж мечта имам, и не е канадски, а български (не от Своге).
- Bistra
- Напуснал форума
Значи викаш, че освен готвачка трябва да е и лаборантка? Да изследва продуктите за нитрати преди да ги бумне в тенджерата? Или най-добре домашно производство. Е, затова си трябва голям лот - посеви, гадинки и т.н.Californian написа:Съгласен съм с твоето мнение.Органична, екологично чиста домашно приготвена храна за децата.
Баща ми има един приятел фермер, междувпрочем. Де що булка се завъртя покрай него избяга впоследствие. При все че тук земеделието е механизирано. Не е като в България ...да ма'аш с мотиката.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Всичко ще си кажете
Мислех си че е шега готвене веднъж на два месеца, но това го срещам все по-често сред хората с кариера и успехи та трябва вече да го приема за нормално колкото и ненормално да е за мен. Качествената домашна храна приготвена от най-качествените продукти които можем да си позволим не може да бъде заменена безнаказано от нищо друго.

Е може и така! И без това едни от най-добрите готвачи в света са мъже, да не кажа и повечето. То готвенето не е само пражени яйца и мерудия, то си е изкуство и наука даже вече. Не случайно тук се учи дълго и скъпо за тази работа. Ама някои хора явно принизяват тази професия като по правило предпочитана от селски пръчки и тъпоумни кандидат домакини... Аз не мисля така и уважавам тази професия много. Не говоря за бургерниците и фаст фууд това не е нито изкуство, нито нещо полезно за хората.eva-vet-eva написа:У нас пък само мъж ми готви-децата ядат прясно приготвена (от време на време и екологично чиста) домашна храна без да се включва мамата в производствения процес. Направо мъж мечта имам, и не е канадски, а български (не от Своге).
Ето малко готвачи милионерчета, които доказват, че не е нужно да си IT гений, ядрен физик или пластичен хирург, за да стигнеш до върха на финансовата пирамида така мечтан от канадските мечтатели тук...

Внимавай, че сега ще го обявят за "мека китка"eva-vet-eva написа:У нас пък само мъж ми готви-децата ядат прясно приготвена (от време на време и екологично чиста) домашна храна без да се включва мамата в производствения процес. Направо мъж мечта имам, и не е канадски, а български (не от Своге).
Аз обожавам да готвя. Няма по-приятно занимание да си оставя децата на училище, да мина през фитнеса, магазина и да се прибера вкъщи в кухнята. Колко време отнема една супа топчета, мусака, телешко или пилешка яхния. Нямам по-голямо удоволствие да им сготвя през деня и да им се радвам вечер. А един ден като си вземем имението и мексиканците ще е и домашно - идилийка