Май, май...не знам за Торонто, ама тук са доста от този тип. Интересно децата откъде ще се внасят

И тази женица е със висок net worth, ама на, гладна билаDaisy2 написа:Аз изобщо не споря по въпроса за стандарта, аз само казвам, че net worth е един от измерителите на стандарта. И се ползва като такъв. От Статистикс Кенъдъ. .
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=446016"Жена в кома от отровна баничка
Тя дълги години живяла в чужбина, където се запознала с бъдещия си мъж. За последно били в Мароко, но останали без работа и се върнали в къщата на съпругата в Гоце Делчев. "С две висши образования е тази жена, замина зад граница преди много години, тук не е работила, художничка е. Сигурно семейството е затруднено финансово, няма достатъчно доходи. Нищо чудно да е посегнала да яде и тя от баничката, тъй като е била гладна", твърдят комшии на отровената Люба. "Най-вероятно въпросната закуска е била умишлено отровена от някой, който е искал да трови кучета. За нещастие от нея опитала и жената", заяви шефът на Благоевградската полиция комисар Георги Костов.
А на кой го продаде този апартемент? Нали си статистик помисли откъде някой може да извади 100К евро за апартмент в България. Спестявания от 300 евро заплати? Софиянци взимат моргиджи на поразия с ненормали условия и хич не им пука. Другия варият е купувача да е бил на гурбет в Западна Европа.Daisy2 написа:А между другото, презумцията зад показателя net worth е тази, че въпросните баби могат да си продадат имуществото, което формира worth-а им, и така да получат висок доход - да речем бабата има апартамент за 50 000 евро, без ипотека, продава го и си има 50 000 евро в кеш. Които пари са си доход, при това взет накуп. Могат да си купят евтина къща на село (ако си нямат), или да си вземат нещо малко и евтино под наем, и с останалите пари значително да си качат стандарта на живот.Marto написа:В българия има хиляди баби със сравнително висока "net worth", в пъти по-висока от тази на някой канадец затънал до уши в ипотеки и всевъзможни заеми. Сериозно ли мислиш, че стандартът им е по-висок?
Един старец, бивш съсед, си продаде апартамент за 100 000 евро, купи си къща на село, ремонтира я и отиде да си живее там. Всеки месец си тегли лихвите (в БГ на тази сума спокойно можеш да имаш 4,5-5 % лихва, което е около 400 евро или 800 лева на месец), може и от главницата да тегли, не знам. Сега е цар на селото, защото черпи най-редовно всички в кръчмата, всеки му е задължен за пари и му носят яйца, мляко и месо, копат му градината за по 5-10 лева да не буренясва, а той не си мръдва пръста за нищо, а и пенсия някаква капе от държавата. Така си го разбира, така си живее.
Разбира се, дали ще искат да продават, това е съвсем отделен въпрос. Това са национални особености, но показателят си е показател. И той отразява част от стандарта на живот, със всичките му особености като показател. Затова го следи Статистикс Кенъдъ.
Дори и с ипотека пак може да имаш висок текущ net worth, ако си купил на много по-ниски цени от текущите, и така имаш възможност да продадеш това имущество, да си изплатиш остатъка от ипотеката, а с останалите пари да си увеличиш дохода и от там стандарта на живот. Ето, гледам, Джовани май точно това е направил. Нюкъмър и той.
Всичко е въпрос на пазарна конюнктура и сметка. Това са възможности, а кой се възползва от тях, е отделен въпрос. И като възможности за доход са част от стандарта на живот. Според мен. Но както вече казах, всеки е свободен да си смята, каквото си иска.
Ако Канада ти се струва лудория заради заемите в които живеем, смятай Американците ще ти се сторят животни.Several factors play in Canada’s favour. Canadians have more equity in their homes (near 70 per cent) than Americans ever did. And high-risk subprime mortgages are rare in Canada, where conservative five-year, fixed-rate mortgages are the norm. Mr. Onyett-Jeffries also said the rate of growth of non-mortgage debt, including credits cards, is already slowing, and the same will likely happen with mortgage debt.
В общия случай "как" е функция на "къде", с малки изключения.ACER написа:Не е важно къде живееш ,а как .Това е истината.А разните статистики могат да дават каквито си искат данни , на тях това им е работата .....а на един достатъчно разумен човек какво му пука в коя статистика ще го сложат прави си пари и си гледа кефа .И пак казвам не" къде" а" КАК".Защото улисани в материализма много хора маи забрават ,че не са вечни.
"Калифорния! Мъжете знаят защо."ACER написа:Не е важно къде живееш, а как.
Е това мнение, цялото, трябва да се сложи на видно място и да е първото нещо което всеки кандидат-имигрант трябва да прочете и да му направи преразказ с елементи на разсъждение! Особено в частта:Joya написа:И моето мнение....
Искрено се възхищавам на смелоста/куража/амбицията/ината на Joya!Joya написа: ...Но след като започнах работа...
Kan_Tangra написа:Пффффф, хора, има си тема "Какво гледате".
Хайде, професионалните зрители, спрете се малко. Не всеки гледа "телевизор".![]()
Значи според тебе ще се срути с повече от 20% ?Californian написа: Въобще ми е интересно как с 60к заплата ти дават да си купиш нещо което струва 300-400к дори и с 20процента даун....а още по-интересно ми е как се навиват хората.....да го правят. Луди хора са има няма 1-2 пъти седмично отделям по 2-3 минути да следя пазара просто надушвам как до няколко месеца или тази година ще се срине пазара.Продавайте хора сега е момента ако можете да намерите някой да купи де...