Знае ли някой ортопед българин в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
alfaM

Знае ли някой ортопед българин в Канада

Мнение от alfaM »

Здравейте. Искам да намеря ортопед българин на територията на Канада, по възможност в Монреал, но дори и да е в радиус от 300 - 400 км. не е проблем. Стига да не е в Юкон. :)
Благодаря ви! :)
Аватар
c200

Re: Знае ли някой ортопед българин в Канада

Мнение от c200 »

За българин не зная, но ето как се прави:

Първо отиваш на обикновен чичо доктор (семеен или walk-in клиника), който те праща на рентген, MRI и т.н., след което решава да те прати на специалист ортопед.
Списъкът на членовете на тази асоциация го взимаш оттук http://www.orthoquebec.ca" и почваш да звъниш наред докато те огрее за преглед. После вече ще си говорите за терапия, операция и т.н.

П.С. Препоръчвам Dre Thanh Ngnoc Claudia Co и Dr Farid Megarbané, те работят заедно в Лонгьой
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
alfaM

Мнение от alfaM »

Благодаря за инфото. :) Всъщност на мен ми трябва такъв човек съвсем за друго нещо. Просто исках да знам дали имаме българин ортопед наоколо. :)
pumpy

Мнение от pumpy »

Аз не знам вие как си я представяте тази работа, но за да си българин ортопед в Канада имаш две възможности:
- имигрирал си като малък и си се изучил тук: колеж, medical school, residency; Доколко се приемаш "български" след това е въпрос;
- имигрирал си като български ортоперд със специалност от България. Вероятността да си ортопед пак в Канада е много близък до нулата. А ако си успял, то определено не пишеш по форуми защото години наред не си правил нищо друго освен да учиш и учиш и учиш. Но за съжаление за лекари е невероятно по-трудно, отколкото за зъболекари.
Успех в намирането на това, което търсиш.
Аватар
alfaM

Мнение от alfaM »

Ще се намери ли някой, който да отговори на въпроса ми без да се опитва да ми дава акъли и да ми разяснява обстановката и как стояли нещата в Канада?! Зададох прост и еднозначен въпрос, предполагащ обикновен и кратък отговор. Всичко, което получих, като информация е колко трудно се става лекар в Канада, как възможностите са съвсем малки и какви са вариантите да станеш такъв. Благодаря, но това не отговаря на въпроса ми.
Все пак благодаря за отделеното време. ;) :)
pumpy

Мнение от pumpy »

Добре, ето отговора който търсиш:
В Канада българин, практикуващ лекар ортопед НЯМА (ако изобщо това е което търсиш, защото и това не става ясно от поста ти)
Последно промяна от pumpy на Нед Мар 24, 2013 8:16 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

В Торонто има общопрактикуващ, който е специализирал и работил ортопед в бг. Но не е българин а етиопец. Върши ли работа :lol: ?
Циганите - на Сатурн !
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

alfaM написа:Ще се намери ли някой, който да отговори на въпроса ми без да се опитва да ми дава акъли и да ми разяснява обстановката и как стояли нещата в Канада?! Зададох прост и еднозначен въпрос, предполагащ обикновен и кратък отговор.
Не.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
eljbeta

Мнение от eljbeta »

Практикуващ българин ортопед в Канада ИМА!Ще попитам дали може да дам координатите му и ще ви ги пратя на лични!
eljbeta

Мнение от eljbeta »

На всичкото отгоре живее и работи в Монреал :P Това,че вие не познавате,не означава,че няма!Пумпи,браво за категоричния отговор :rofl:
pumpy

Мнение от pumpy »

eljbeta написа:Практикуващ българин ортопед в Канада ИМА!Ще попитам дали може да дам координатите му и ще ви ги пратя на лични!
Много се радвам, че някой ми показа, че съм сбъркал (само за на приказки за сега). И от кога лекарите се крият и трябва разрешение за да ги контактуваме ? Що ли си мисля, че легално работещите специалисти членуват в съответната си професионална организация и имата им са публично достояние ? Ако прегледате регистъра на CDSBC лесно може да се ориентирате за българите в него. Явно Монтреал както обикновенно е наопаки от останалата част от света :worried:
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

pumpy написа: И от кога лекарите се крият и трябва разрешение за да ги контактуваме ?
Откакто са чули за теб вероятно!
Да наопаки е Монтреал, дразни ли те? Явно да.
pumpy

Мнение от pumpy »

Не, Монтреал е супер град Някои индивиди, живеещи там обаче са супер странни и потайни. И ако това е разбираемо нормално за хора във военната индустрия, например, за лекари е малко, как да го кажа - интересно. Няма значение, аз съм любопитен да науча името на практикуващия колега, българин в Монреал и съжалявам за грeшката направена по-горе. Happy ?
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

pumpy написа:Не, Монтреал е супер град Някои индивиди, живеещи там обаче са супер странни и потайни. И ако това е разбираемо нормално за хора във военната индустрия, например, за лекари е малко, как да го кажа - интересно. Няма значение, аз съм любопитен да науча името на практикуващия колега, българин в Монреал и съжалявам за грeшката направена по-горе. Happy ?
За теб незнам, но аз не пускам на никой координатите по нета само щото некой си във форума искал да види дали имало лекари. Ми има, аз познавам 3ма в Монреал.
А общо са 10, поне така са ми казвали приятелите.
pumpy

Мнение от pumpy »

mwanza написа:
pumpy написа:Не, Монтреал е супер град Някои индивиди, живеещи там обаче са супер странни и потайни. И ако това е разбираемо нормално за хора във военната индустрия, например, за лекари е малко, как да го кажа - интересно. Няма значение, аз съм любопитен да науча името на практикуващия колега, българин в Монреал и съжалявам за грeшката направена по-горе. Happy ?
За теб незнам, но аз не пускам на никой координатите по нета само щото некой си във форума искал да види дали имало лекари. Ми има, аз познавам 3ма в Монреал.
А общо са 10, поне така са ми казвали приятелите.
Странно, тези имена не са тайна. Малко гугъл и си си ги намерил сам. Лекарите се лицензират и контролират от Ордери в Кебек и списъците с практикуващи са публични. Освен ако както винаги Кебек не е изключение, но БК, Аризона и Колорадо са публично достъпни, включително дисплинарни решения и оплаквания от пациенти. Нали това е идеята на защитата на потребителя....
Заключено