С което не искам да омаловажа постигнатото от Joya.
Когато се появят децата се променят и приоритетите ни. За нас това е важното - какво предлага Квебек на децата ни!Joya написа: А защо Квебек, защото е двуезичен, децата ми ще знаят три езика поне...
Същото може да се каже и за селскотопанската работа - всички ферми търсят персонал и го внасят обучен от Мексико.Daisy2 написа:Само да отбележа, че Joya е от IT сектораТози сектор няма насищане - поне отстрани така ми изглежда на мен.
Ами остава и ти като мен да смениш твоя сектор с ИТ сектора. Тогава няма да има проблеми.Daisy2 написа:Само да отбележа, че Joya е от IT сектораТози сектор няма насищане - поне отстрани така ми изглежда на мен.
С което не искам да омаловажа постигнатото от Joya.
Вие в Квебек защо си мислите, че градините в другите провинции са по $1 000? ние живеем в Отава ( Онтарио) и въпреки, че обявените цени на градините са по около $950 на месец, повечето от хората не плащат тази сума. Общината има субсидирани градини и си плащаш в зависимост от дохода за предходната градина. Казваш си колко ти е дохода по документи за предходната година, те си вадят таблицата и ти казват колко плаща общината и колко ти. Ние плащаме за дъщерята по $7 на ден или $154 на месец. единственото условие е и двамата родители да работят по минимум 30 часа в седмицата или да ходят на училище.Joya написа:
, защото имам малко дете и не ми се плащат по 1000$ за градина, )
Шшшшш, че сега ще скокне Павелчо и уйде темата у ряката!pepiliverpool написа:Вие в Квебек защо си мислите, че градините в другите провинции са по $1 000?
Ами защото пишещите от другите провинции досега сигурно са били все с високи доходи и не ги е хващала таблицата.pepiliverpool написа:Вие в Квебек защо си мислите, че градините в другите провинции са по $1 000? ние живеем в Отава ( Онтарио) и въпреки, че обявените цени на градините са по около $950 на месец, повечето от хората не плащат тази сума. Общината има субсидирани градини и си плащаш в зависимост от дохода за предходната градина. Казваш си колко ти е дохода по документи за предходната година, те си вадят таблицата и ти казват колко плаща общината и колко ти. Ние плащаме за дъщерята по $7 на ден или $154 на месец. единственото условие е и двамата родители да работят по минимум 30 часа в седмицата или да ходят на училище.Joya написа:
, защото имам малко дете и не ми се плащат по 1000$ за градина, )
Всъщност мили дами Квебек също се интересува от децата ви, а не от вас. И аз наскоро го чух от една преподавателка в прав текст без недомлъвки. Колкото и да става неприятно в един момент - факт е, децата се пречупват и претапят много по-лесно. Ние сме стари кучета. Ако ти кажат "това е кръгло", а ти си знаеш, че е квадратно трудно някой ще те убеди, че кръглото всъщност е квадратно. При едно дете е лесно.cantare написа:Когато се появят децата се променят и приоритетите ни. За нас това е важното - какво предлага Квебек на децата ни!Joya написа: А защо Квебек, защото е двуезичен, децата ми ще знаят три езика поне...
България отдавна не предлага нищо в много отношения, дори ни ограбва и осъкатява. Така че решението да имигрираме точно там е най-правилното.
Живяла съм в Щатите и дълго време исках да се върна там, но след като се появи детето, не бих го направила по ред причини, дори и със зелена карта.
или просто хората не знаят за тази програмаagent Ozo написа:pepiliverpool написа:Joya написа:
, Ами защото пишещите от другите провинции досега сигурно са били все с високи доходи и не ги е хващала таблицата.
.
Ей това много го обичам. Никой в този форум не е "икономически" имигрант. Всички сме имали невероятен стандарт на живот в България, но всички искаме да се разкараме от там. Интересно каква е дефиницията на "стандарт на жовот" ??? Аз например 2002, 2003 година можех да кажа, че съм правил 20 пъти средната заплата за страната, обаче на обед не можех да се прибера вкъщи да си хапна, защото поредния простак с кола намираше за особено удобно да паркира каруцата си пред гаража ми и аз си обикалях в обедната почивка, гладен да си намеря място да спра за да се прибера да си ям със семейството. Е имал ли съм добър стандарт на живот или не ? Тук за сега не изкарвам и не виждам някога да изкарвам 20 пъти средната заплата за страната (която даже не знам колко е), но пък има къде да си паркирам колата....ха сега отиди ме разбери кое е "добър стандарт на живот"FeFlina написа:....Стандартът ми на живот в България е доста по-добър от този на много хора в чужбина....
Ей това много го обичам. Никой в този форум не е "икономически" имигрант. Всички сме имали невероятен стандарт на живот в България, но всички искаме да се разкараме от там. Интересно каква е дефиницията на "стандарт на жовот" ??? Аз например 2002, 2003 година можех да кажа, че съм правил 20 пъти средната заплата за страната, обаче на обед не можех да се прибера вкъщи да си хапна, защото поредния простак с кола намираше за особено удобно да паркира каруцата си пред гаража ми и аз си обикалях в обедната почивка, гладен да си намеря място да спра за да се прибера да си ям със семейството. Е имал ли съм добър стандарт на живот или не ? Тук за сега не изкарвам и не виждам някога да изкарвам 20 пъти средната заплата за страната (която даже не знам колко е), но пък има къде да си паркирам колата....ха сега отиди ме разбери кое е "добър стандарт на живот"pumpy написа:FeFlina написа:....Стандартът ми на живот в България е доста по-добър от този на много хора в чужбина....
Ние точно затова им ги водим в Канада - защото се интересуват от тях,за разлика от собствената им родна страна. На интервюто миналата година извикаха 17 годишния ми син и говориха надълго и широко за намеренията му за учене в Квебек/ за сведение момчето ми не фигурираше в поканата за интервю и въпреки това и въпреки отличния си английски мосю даде насоки за университетите и за френски език разбира сеbalbi написа:Всъщност мили дами Квебек също се интересува от децата ви, а не от вас. И аз наскоро го чух от една преподавателка в прав текст без недомлъвки. Колкото и да става неприятно в един момент - факт е, децата се пречупват и претапят много по-лесно. Ние сме стари кучета. Ако ти кажат "това е кръгло", а ти си знаеш, че е квадратно трудно някой ще те убеди, че кръглото всъщност е квадратно. При едно дете е лесно.cantare написа:Когато се появят децата се променят и приоритетите ни. За нас това е важното - какво предлага Квебек на децата ни!Joya написа: А защо Квебек, защото е двуезичен, децата ми ще знаят три езика поне...
България отдавна не предлага нищо в много отношения, дори ни ограбва и осъкатява. Така че решението да имигрираме точно там е най-правилното.
Живяла съм в Щатите и дълго време исках да се върна там, но след като се появи детето, не бих го направила по ред причини, дори и със зелена карта.Пример бол.
Като в това няма нищо лошо. На Квебек му трябват хора, които след години ще кажат "Аз съм канадец" или "Аз съм кебекар"...докато при нас това ще е по трудно колкото и канадски паспорти да струпаме
И така! Късмет и лек полетна всички, които почти са на стълбичката на самолета!