Няма да разберем какви са очакванията и мерните им единици.
Най-добрия район за човек владеещ и двата езика е Отава.analgin написа:[***** Безплатен съвет ако наистина владееш двата езика мястото ти не е в Квебек, в Канада ще намериш по-бърза и добра реализация.
Няма как да ме разберат, защото си мислят, че говорят два езикаanalgin написа:pumpy, явно това си мислят, ако изобщо разбират за какво им говориш![]()
Няма да разберем какви са очакванията и мерните им единици.
Само не разбрах къде и кой е казал, че владее някой език перфектно. След като българския ви е роден, смятате ли, че го владеете перфектно? Не мисля, но ...balbi написа:Предполагам Пумпи с поста си ще взривиш обществото, но ми се иска да кажа нещо в подкрепа на казаното от теб... Изненадвам се колко наши сънародници, заявяват, че говорят ПЕРФЕКТНО езика (не уточнявам английски или френски, защото в случая няма значение). В подкрепа на "тезата" си за перфектното познание на езика се изтъква съответна филология, гимназия с усилено изучаване на съответния език или покрит сертификат, ценз, лиценз и тн... За мен това не е ПЕРФЕКТНО познаване на езика, перфектно говорене и тн... Истина е, че мнозинството няма да разберат за какво точно им говориш. По-скоро очаквам коментари, които ще докажат за мен специално, че темата публикувана от Аналгин е правилно публикувана!
Желая късмет на всички. На себе си пожелавам един ден да мога да отида на театър на някой от език различен от Българския!
На всички работещи - приятен остатък от седмицата! А на неработещите - скорошно намиране на работа!
А за всички - приятен уикенд!
Ами то и тук е същото - има си изпити, тестове, интервюта, резултати и точки. И за имигрантите е важно да минат определения минимум за да получат достъп било то до дадено учебно заведение, било до разрешение за практикуване на определена професия, било за заемане на конкретна работна позиция. И едва ли някой от миналите тези минимални прагове си е въобразявал, че езикът му е перфектен и няма какво повече да го усъвършенства. Език се учи цял живот, както вече бе отбелязано. А и примерно, много бързо се разбира от избралите този път, че входният тест в колежа или университета е най-малкият им проблем по отношение на обучението.Daisy2 написа:А конкретно за имиграцията в Канада си има изпити, резултати и точки, които се дават за тези резултати. И за нас, кандидат-имигрантите, това е важното на този етап.
Може би ще е по-лесно, ако направо си кажеш какво точно си целялanalgin написа:Явно няма да се получи това което целях, но ще ви разкажа случка която скоро ми разказа един познат.
Та той стои в метрото Pie-IX и някаква нахакана девойка (според него славянка, по тукашните разбирания облечена като момичетата от ул. Онтарио, но можеби добре за източна Европа) държи лист с адрес на имиграционните на ул Pie-IX № бил някакъв 5 цифрен и най активно търси помощ как да стигне до улица "ПАИ НАИН" едикой си номер, при което получавала само усмивки и отговор, че не знаят такава улица, а това е една от големите улици в центъра на Монреал ,на всички е известна като "пи ньоф". Той се е сетил за какво става въпрос след 15 минути и се смял сам дълго време ...