Канадска шофьорска книжка
Re: Канадска шофьорска книжка
Батето си прави гъргара , или този човек наистина задава въпроси, на които май знае отговорите ?
- optics
- Модератор
Да, за съжаление. И аз никъде не съм видял ICBC да дава конкретни цифри онлайн. Като идеш да говориш на живо и кажеш каква кола, дали ще се кара повече от 15 км на ден, дали се ползва само за кеф или за ходене на работа - тогава ти казват. Затова най-добре с примери от хора в същия град.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Няма цифри онлайн. При застраховане на автомобила застрахователя ти дава конкретните цифри.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич "
powered by Optics
powered by Optics
-
Някой забелязал ли е дали мощноста на автомобила влияе при калкулациите?
Например в България хората с по ниски доходи избягват автомобили над 100кс понеже над тази граница данъка скача драстично(говорим за БГ стандартите).
Например в България хората с по ниски доходи избягват автомобили над 100кс понеже над тази граница данъка скача драстично(говорим за БГ стандартите).
Аз лично нямам усещането кубатурата да влияе на застраховката. Но аз съм лаик и нито разборам, нито ме интересува - когато ми пратят регистрацията плащам....radiation0 написа:Някой забелязал ли е дали мощноста на автомобила влияе при калкулациите?
На мен ми се струва, че на батето пак му е доскучало. 10 години в Канада и да не изкараш книжка, странно.Marto написа:Ти за 10 години в Канада не изкара ли книжка?
- roumensp
Аз познавам такава жена в Щатите, която изкара книжка чак 11-12 години след пристигането си.fighter написа:На мен ми се струва, че на батето пак му е доскучало. 10 години в Канада и да не изкараш книжка, странно.Marto написа:Ти за 10 години в Канада не изкара ли книжка?
Ако това не е батето, ще му отговоря по същество
radiation0 написа:E.., явно съм дал неподходящ пример, въпреки че съм имал такава Мазда и много си ми харесваше.Иначе извън темата, да, харесват ми старите бегачки, например Файърбърд или Камеро, но ми е отънял джоба и бих си взел нещо такова само в случай че си намеря добре платена работа във Ванкувър.В момента съм с Вектра Ц 2004 но не смятам да я взема със себе си в Канада.Такива опели знам че там няма, но мисля че имат някакъв еквивалент на GM- Шевролет?
Нека в такъв случай, някой запознат да даде пример със своя автомобил.
Колко излизат месечните разходи без бензина, ремонтите и резервните части и консумативи, като масла, филтри, гуми и др?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
?radiation0 написа:E.., явно съм дал неподходящ пример, въпреки че съм имал такава Мазда и много си ми харесваше.Иначе извън темата, да, харесват ми старите бегачки, например Файърбърд или Камеро, но ми е отънял джоба и бих си взел нещо такова само в случай че си намеря добре платена работа във Ванкувър.В момента съм с Вектра Ц 2004 но не смятам да я взема със себе си в Канада.Такива опели знам че там няма, но мисля че имат някакъв еквивалент на GM- Шевролет? Нека в такъв случай, някой запознат да даде пример със своя автомобил.
Колко излизат месечните разходи без бензина, ремонтите и резервните части и консумативи, като масла, филтри, гуми и др?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
-
От гледна точка на икономичност и здравина, някой може ли да изкаже мнение за конкретна марка, модел, двигател, година..?
Икономичност - сивик, корола, сентра, и др. японски. Ще се изумиш обаче колко са скъпи тук.radiation0 написа:От гледна точка на икономичност и здравина, някой може ли да изкаже мнение за конкретна марка, модел, двигател, година..?
Здравина - аз лично предпочитам американско желязо. Карам 10 годишен гранд караван, зимата ми гореше 17/100, сега е на 15/100. Уж отнякъде капе масло от мотора, ама пък нивото не забелязвам да се променя, тъй че нека си капе. Чува се нещо да му хлопа по предницата, ама пък в сервиза казаха че всичко е наред, колата си стои право в пътя, усилвам музиката и хлопането не се чува Преди два месеца ми налетя една мазда 3, резултата за мен е драскотина, а за маздата счупено предно дясно колело, смачкани преден десен калник и предна дясна врата.
Като търсих кола, си бях определил бюджет 3000$ без таксите, като си казах, че ако колата много ми хареса, не е нужно да й купувам нови гуми и няма някакви дразнещи забележки, съм готов 3500$ да дам. За тези пари получаваш по-нова американска кола, или по-стара японска. И тъй като не обичам да ми е тясно, избрах този ван, като нещата отидоха на 3500$, и понеже я купих от автокъща , плюс 12% такси платих 3920$. Общо взето за тези пари получаваш "много кола". Можеш да вземеш японска, ще ти е икономична откъм гориво. Не съм сигурен обаче дали специално на сивика тук не са по-високи застраховките, че това е най-крадената кола тук.
Ти май и за застраховките питаше ? Застараховката зависи от вида на автомобила, колко километра на ден ще се кара, за какво ще се ползва, от стажа на шофьора, имал ли е произшествия по негова вина, какво ще покрива самата застраховка.
Аз в момента плащам 136 $ на месец, като застраховката ми се води бейсик и покрива щети до 200 000$. Като icbc не ми признаха писмото от бг застраховател и не ползвам отстъпка от застраховката. Максималната отстъпка е 43%.
За сервизите - гледай по възможност да не влизаш , че почват от 80$ на час за труд. Аз смених един маркуч на хидравликата, който струва 70$ и платих още 160 $ за труд
- ablood
- Обратна връзка:
И аз търкалям един дърт Караван. Омръзнал ми е до болка и имам голям мерак (и бюджет) да го сменя, но не се е развалял от 2009-та. Нищичко не се обажда, или потропва. Жал ми е да го продам, като гледам пазарните цени на дъртите американски возила.
И моята застраховка е към 140, но не на месец, а на година.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Е де.....стига сега Че току виж съм хванал влака за Монреал......и без туй централата на компанията ни е тамablood написа:
-
Благодаря за изчерпателния отговор момчета!
Та аз изобщо да искам ли някакво писмо от БГ застраховател , или нямам шанс да ми го признаят?
Последните 10-ина години съм сменил 4 такива - Армеец, Булстрат , HDI, и последните 3 години с Лев Инс.
Та аз изобщо да искам ли някакво писмо от БГ застраховател , или нямам шанс да ми го признаят?
Последните 10-ина години съм сменил 4 такива - Армеец, Булстрат , HDI, и последните 3 години с Лев Инс.