Висше образование в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
radostin.k

Висше образование в Канада?

Мнение от radostin.k »

Добър вечер, предварително се извинявам затова, че отварям нова тема (навярно има десетки като моите). Аз съм 11 клас във Варненската първа гимназия, и искам така да имигрирам в Канада.Отново казвам отварям нова тема по този въпрос защото четох много, но така и не ми стана ясно как точно стават нещата за висше образование в Канада.Ако някой може да даде някакви полезни връзки или нещо..? Ще съм му много благодарен!
Благодаря за вниманието. :)
pumpy

Re: Висше образование в Канада?

Мнение от pumpy »

Искаш да имигрираш или искаш да учиш или е двете ?
Ако искаш първо да имигрираш и после да учиш:
http://www.cic.gc.ca"
Ако искаш да учиш първо и после да имигрираш - същия сайт и реално имаш по-голям шанс да го направиш след 11 клас, но тогава е и доста по-скъпо като начинание. От друга страна, ако можеш да си го позволиш няма да загубиш н-брой години по учене в България, което да трябва да се приравняваш после на място и в крайна сметка може да си на "печалба", ако погледнеш в дълъг план от 5-10 години. Успех
radostin.k

Мнение от radostin.k »

Не съм се изразил правилно, искам да уча и да остана да живея, но големият проблем, е че нямам никакви роднини, приятели или познати там, родителите ми нямат много голяма възможност да ми пращат пари, да не говорим за издържане. Твърдо съм решил обаче да замина, да уча и да постигна целта си каквото и да ми струва! Затова пиша тук, обръщам се към вас, като хора с опит, хора който са минали по този път и могат да споделят опитът си с мен.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Не става.

Съжалявам.

Можеш да дойдеш като чуждестранен студент, но е много (много) скъпо.

За да кандидатстваш по процедурата за емиграция (както повечето от нас) ти трябва образование, търсено в Канада, подплатено със солиден стаж по професията и доказано владеене на езици.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
radostin.k

Мнение от radostin.k »

Мамка му, значи съм прецакан, трябва да гния тук докато не завърша висше?
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Я гледай, възпитаник на моята гимназия. Английски или немски?

Трябват ти едно 20 - 25 хиляди канадски долара на година за да учиш в Канада. Ако искаш в по-голям град, повече.

За такива като тебе (не се засягай, аз бях точно в твоето положение преди години) единственият начин е с добър резултат на TOEFL и SAT, както и малко късмет, някой колеж или университет в САЩ могат да се навият да ти пуснат стипендия.

Макар че ти ако завършваш тази година, малко си закъснял за каквото и да е кандидастване в Северна Америка.
radostin.k

Мнение от radostin.k »

Английски с леки примеси на немски :$
Не завършвам тази година, завършвам другата, мисля че това от страна на канадците е доста глупаво, а именно да не взимат нови изгряващи кадри. Няма да споменавам, че 25 хиляди канадски долара са непосилна сума за хора с нормална средно платена работа, каквито са моите родители.Няма ли някакви стипендий в Торонтовският университет? Знам какво искам да уча, знам каква ми е целта, но не знам как мога да я постигна. От нещата който вие хора ми казахте, разбирам, че трябва да стоя минимум 4 години (докато завърша бакалавър) и чак след това (не е сигурно) мога да се пробвам евентуално да имигрирам в Канада, това наистина спича плановете ми за по нататачното ми развитие.А в Америка мога да отида само на екскурзия, колкото да си направя кефа няколко вечери.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Нещо са занишили стандартът елитните гимназий.
radostin.k

Мнение от radostin.k »

Marto написа:Нещо са занишили стандартът елитните гимназий.
Извинявай, не разбрах?
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

radostin.k написа:
Извинявай, не разбрах?
Знам.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Самоцитирам се за бавно усвояващите:
ablood написа:За да кандидатстваш по процедурата за емиграция (както повечето от нас) ти трябва образование, търсено в Канада(!!!!!), подплатено със солиден стаж по професията и доказано владеене на езици.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Дори и в такъв хубав град като Варна, там не са ли най-добрите училища. :tmi:
Последно промяна от Californian на Пон Мар 11, 2013 4:38 pm, променено общо 1 път.
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

radostin.k написа:Английски с леки примеси на немски :$
Не завършвам тази година, завършвам другата, мисля че това от страна на канадците е доста глупаво, а именно да не взимат нови изгряващи кадри. Няма да споменавам, че 25 хиляди канадски долара са непосилна сума за хора с нормална средно платена работа, каквито са моите родители.Няма ли някакви стипендий в Торонтовският университет? Знам какво искам да уча, знам каква ми е целта, но не знам как мога да я постигна. От нещата който вие хора ми казахте, разбирам, че трябва да стоя минимум 4 години (докато завърша бакалавър) и чак след това (не е сигурно) мога да се пробвам евентуално да имигрирам в Канада, това наистина спича плановете ми за по нататачното ми развитие.А в Америка мога да отида само на екскурзия, колкото да си направя кефа няколко вечери.
А да се трампиме .Моите години за твоите ,моето място в Канада за твоето в гимназията ,акьла и жизнения опит не си ги давам обаче ,взимам си ги с мене .Аз сьм готов веднага .
THE LAST LINE OF DEFENSE
radostin.k

Мнение от radostin.k »

^ Защо, не си доволен, не ти харесва, искаш да се върнеш?
П.с прескачам отговорите по-горе защото ми се струват някак си... безсмислени!
pumpy

Мнение от pumpy »

Защото тревата на съседа е винаги по-зелена :)
Публикувай отговор