Измама с документи
Измама с документи
Здравейте,
Извинявам се ако не е тук мястото за темата и моля да бъде преместена ако съм в грешка.
Имам нужда от съвет.
Миналата година мъжа ми намери работодател, който да го наеме за шофьор на такси в Whitehorse. Процедурата, по която кандидатствахме е Yukon nominee program. Подготвихме всички искани документи и ги изпратихме през октомври. Срокът, който канадците дават за отговор е около 6 седмици и след като минаха ние писахме на работодателя (всъщност е жена) за да разберем какво става. Тя ни каза, че веднага щом получи отговор ще се свърже с нас и край. Спряхме да пишем мина декември и решихме да я попитаме отново, защото забавянето стана голямо, но тя вече не ни отговаря. Изпратихме няколко съобщения и нищо. Преди една седмица писахме на имиграционната служба и днес получих отговор, че те документи с наши данни не са получавали и изобщо не е имало такава кандидатура и да сме се свържели с работодателя да сме си ги вземели обратно. Да ама как точно да си ги вземем като тя не ни отговаря нито на имейл, нито на телефон.
Има ли някаква служба, която се занимава да защитава кандидат имигрантите от такъв тип измами или не знам и аз как да го нарека? Фирмата е реална, проверихме още, когато започнахме да си пишем с жената и самата тя е реална. Мисля че е от индиански произход, защото като се пусне името в гугъл и излизат сбирки на индианци и празници и кой кога има рожден ден, включително и тя.
Моля посъветвайте ни как да постъпим или просто, ако има някой който е там дали не може да се свърже с нея във офиса на фирмата и да ни изпрати документите. Ще си покрием разходите и всичко.
Много сме притеснени и всякакви съвети ще ни бъдат от полза.
Просто нямам идея към кого да се обърнем и изобщо някои грижи ли се от имиграционните да съдейства при такъв тип измама или не знам и аз как да го нарека.
Предварително благодаря и поздрави!
Извинявам се ако не е тук мястото за темата и моля да бъде преместена ако съм в грешка.
Имам нужда от съвет.
Миналата година мъжа ми намери работодател, който да го наеме за шофьор на такси в Whitehorse. Процедурата, по която кандидатствахме е Yukon nominee program. Подготвихме всички искани документи и ги изпратихме през октомври. Срокът, който канадците дават за отговор е около 6 седмици и след като минаха ние писахме на работодателя (всъщност е жена) за да разберем какво става. Тя ни каза, че веднага щом получи отговор ще се свърже с нас и край. Спряхме да пишем мина декември и решихме да я попитаме отново, защото забавянето стана голямо, но тя вече не ни отговаря. Изпратихме няколко съобщения и нищо. Преди една седмица писахме на имиграционната служба и днес получих отговор, че те документи с наши данни не са получавали и изобщо не е имало такава кандидатура и да сме се свържели с работодателя да сме си ги вземели обратно. Да ама как точно да си ги вземем като тя не ни отговаря нито на имейл, нито на телефон.
Има ли някаква служба, която се занимава да защитава кандидат имигрантите от такъв тип измами или не знам и аз как да го нарека? Фирмата е реална, проверихме още, когато започнахме да си пишем с жената и самата тя е реална. Мисля че е от индиански произход, защото като се пусне името в гугъл и излизат сбирки на индианци и празници и кой кога има рожден ден, включително и тя.
Моля посъветвайте ни как да постъпим или просто, ако има някой който е там дали не може да се свърже с нея във офиса на фирмата и да ни изпрати документите. Ще си покрием разходите и всичко.
Много сме притеснени и всякакви съвети ще ни бъдат от полза.
Просто нямам идея към кого да се обърнем и изобщо някои грижи ли се от имиграционните да съдейства при такъв тип измама или не знам и аз как да го нарека.
Предварително благодаря и поздрави!
„Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите.“
Оскар Уайлд
05.10 IELTS 6.5
19.10 документи до Whitehorse, Yukon
Оскар Уайлд
05.10 IELTS 6.5
Re: Измама с документи
Оригинални документи ли изпратихте или копия?
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- ablood
- Обратна връзка:
Ако сте платили някаква такса за извършване на услугата можете да приемете, че парите ви са откраднати, а документите изхвърлени.
Фрашкано е с такива "агенции" които дерат лековерни кандидат-емигранти. Те знаят, че никой няма да тръгне да ги съди.
Съжалявам.
Фрашкано е с такива "агенции" които дерат лековерни кандидат-емигранти. Те знаят, че никой няма да тръгне да ги съди.
Съжалявам.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Това дали е индианка или не няма никакво значение. Ако имате доказателство за пратени пари, документи може би може да се подаде жалба за измама. От друга страна какво им е толкова важното на тези документи та си ги искате обратно ?
Мъжът ти има ли канадска шофьорска книжка?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
И как точно с този коментар помогна на хората?ablood написа:Ако сте платили някаква такса за извършване на услугата можете да приемете, че парите ви са откраднати, а документите изхвърлени.
Съжалявам.
Някои хора имат нужда да чуят/прочетат истината - това е вид помощsucces написа:И как точно с този коментар помогна на хората?ablood написа:Ако сте платили някаква такса за извършване на услугата можете да приемете, че парите ви са откраднати, а документите изхвърлени.
Съжалявам.
Да, то тези хора точно от такъв вид помощ имаха нужда ....pumpy написа:Някои хора имат нужда да чуят/прочетат истината - това е вид помощsucces написа:И как точно с този коментар помогна на хората?ablood написа:Ако сте платили някаква такса за извършване на услугата можете да приемете, че парите ви са откраднати, а документите изхвърлени.
Съжалявам.
Специално за succes: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 60#p510112
Относно проблема на Puppet87 - кофти, но почти няма какво да направиш. Дори и оригинали на документи да са изпратени вероятно ще може да си ги набавите отново от първоизточника. Не се ядосвай, не си струва
Относно проблема на Puppet87 - кофти, но почти няма какво да направиш. Дори и оригинали на документи да са изпратени вероятно ще може да си ги набавите отново от първоизточника. Не се ядосвай, не си струва

Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Съчувствам ви ! На всеки може да се случи .
Имате ли разписки за изпратени документи?
Ако фирмата е реална и имате оферта (официална с ЛМО) за работа по мейл и заведен номер за работната виза имате шанс да ги съдите .Но пак казвам ,че ще отнеме доста пари ,нерви и чакане ,а не знам дали си струва. Ние сме с рекрютър/ адвокатска агенция за помощ , оформяне на документи и намиране на работа , с доста добра сума за услугата, и ако нещо се обърка голям шанс да си вземем парите и да ги осъдим няма ,защото договорът е изпипан до най-малкия детайл, така че гаранция Франция .
Дерзайте ,но се радвайте,че поне пари не сте давали !

Имате ли разписки за изпратени документи?
Ако фирмата е реална и имате оферта (официална с ЛМО) за работа по мейл и заведен номер за работната виза имате шанс да ги съдите .Но пак казвам ,че ще отнеме доста пари ,нерви и чакане ,а не знам дали си струва. Ние сме с рекрютър/ адвокатска агенция за помощ , оформяне на документи и намиране на работа , с доста добра сума за услугата, и ако нещо се обърка голям шанс да си вземем парите и да ги осъдим няма ,защото договорът е изпипан до най-малкия детайл, така че гаранция Франция .
Дерзайте ,но се радвайте,че поне пари не сте давали !

"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Не сме кандидатствали с агенция. Това си е просто работодател, но не ни е искала нищо освен документите, които са изброени на сайта на Immigrate to Yukon за програмата Yukon Nominee Program, в която има и професията шофьор на такси. Кореспонденцията е единствено по имейл и няма оферта от работодател, но си пазим всички писма. Имаме тракинг номера на пратката и фиша за изпращането.
Знаем, че документите могат да се набавят пак, но всички знаете, че отнема доста време, а специално на нас около половин година, а да не говорим за парите. Отделно, че вече не сме в България, а в Англия и е малко трудно пак да започнем да правим преводи и легализации на каквото и да е. Има документи, които вече даже сигурно не важат, като свидетелството за съдимост и справката от КАТ, банковия стейтмънт и т.н., но все пак останалите дипломи и сертификати можем да си ги ползваме и тук.
От имиграционните ни пратиха линк на Юконската полиция, но е само телефон, нямат имейл и доста се колебаем има ли смисъл дазвъним, защото служителя ни пише да се обадим само ако имаме съмнения за измама, а аз по скоро имам съмнения за мързел, несериозност и не знам още какво. Просто не знам за какво й беше да ни лъже, че изобщо ги е подала, като не е.
Не знам направо нямам думи, от година се готвим и чакаме и се надяваме и накрая...
Знаем, че документите могат да се набавят пак, но всички знаете, че отнема доста време, а специално на нас около половин година, а да не говорим за парите. Отделно, че вече не сме в България, а в Англия и е малко трудно пак да започнем да правим преводи и легализации на каквото и да е. Има документи, които вече даже сигурно не важат, като свидетелството за съдимост и справката от КАТ, банковия стейтмънт и т.н., но все пак останалите дипломи и сертификати можем да си ги ползваме и тук.
От имиграционните ни пратиха линк на Юконската полиция, но е само телефон, нямат имейл и доста се колебаем има ли смисъл дазвъним, защото служителя ни пише да се обадим само ако имаме съмнения за измама, а аз по скоро имам съмнения за мързел, несериозност и не знам още какво. Просто не знам за какво й беше да ни лъже, че изобщо ги е подала, като не е.
Не знам направо нямам думи, от година се готвим и чакаме и се надяваме и накрая...

„Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите.“
Оскар Уайлд
05.10 IELTS 6.5
Оскар Уайлд
05.10 IELTS 6.5
- optics
- Модератор
Едно нещо не мога да разбера -- имаме реална фирма с реална жена и вие знаете имената и на двете. Е защо не звъннете по телефона ? По точно - вие звъните на един ама фирмата един единствен телефон ли има ???
Може да са уволнили жената, или да решили, че не им трябва повече шофьор а нея да са засилили по други задачи и т.н.
Може да са уволнили жената, или да решили, че не им трябва повече шофьор а нея да са засилили по други задачи и т.н.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Да, и ние сме в Англия и знам колко пъти трябва да се ходи до посолството ,до БГ ,за пълномощни за преводи и легализации и ви съчувствам за станалото,но пак да напомня,че можеше и да е по лошо и да сте вътре едни 6-8000 долара също освен документите,чакането и надеждите.
Ние този вариянт сме го мислили от началото и поемайки риска бяхме готови за такава развръзка,т.е. измама,но пак си е неприятно ако стане:(
Кураж и опитайте по друг начин !А и в Англия не е чак толкова лошо
Ние този вариянт сме го мислили от началото и поемайки риска бяхме готови за такава развръзка,т.е. измама,но пак си е неприятно ако стане:(
Кураж и опитайте по друг начин !А и в Англия не е чак толкова лошо

Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Добре де, за какво й е на тази канадка-работодателка да го прави това? Пари ако не сте давали, за какво си е правила труда????
Трябва да има някакво обяснение, ако не е за да вземе пари.
Тук е много популярно т.н. "открадване на самоличността" -копие от ЛК/паспорт, лични данни, адрес, дипломи ,банково извлечение и хоп. Правят си мним акаунт в банка, теглят заеми, продават ти осигурителния номер и застраховката на други хора ,които не са от страните членки на ЕС и им осигуряват самоличностDaisy2 написа:Добре де, за какво й е на тази канадка-работодателка да го прави това? Пари ако не сте давали, за какво си е правила труда????

А и просто може да искат да си измият ръцете ,че не харесват даден кандидат . Както и да е ,за да стане валидна една обява и да може да се търси чужденец в Канада за дадена позиция е нужно работодателят да е адвертайзвъл тази работа поне 3 месеца в Job Bank и никой канадец да не се е явил като желаещ . Но когато се явят няколко стотин кандидата ,след трите месеца, работодателя може и да избира и тогава става неприятното ако не си в листата

Успех !
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров