Misho76 написа:Аз пък се чудя как на вас не ви омръзна 2 години да пишете едни и същи неща тук с един и същи назидателен тон и да съсредоточавате цялата си енргия в този форум.
Мишо, пак нищо не разбра от това, което исках да ти кажа. Просто не си полезен нито на себе си, нито на околните. За 2 години доста съм помагала и разяснявала тук процедура, до която всички имат достъп и могат да прочетат и която съдейки по "гадателските" ти постове ти също не си чел или не си могъл да я асимилираш. За тези 2 години можеше да си доста по в час и вместо да гадаеш, да вземеш да помогнеш на някой и друг човек, който сега тръгва по моя и твоя път.
Във всяка сесия е имало няколко човека, които са доста в час и са помагали на следващите и така щафетата във форума се предаваше от сесия на сесия. Напоследък тази традиция е нарушена - вместо да си помогате взаимно сте седнали да гадаете и разсъждавате върху неща, които не зависят от вас и когато дойде момент, в който всичко зависи от вас (интервю и след това пристигането тук), се дъните, защото сте влагали цялата си енергия в размисли и страсти, вместо в сериозна подготовка.
Misho76 написа:Исках само да ви напиша следното от моята камбанария.По мое скромно мнение на тази сесия не са извикани кандидатите които са около и над 35 години.
Аз предлагам всички с покани ако желаят да споделят дали са под или над 35 - ще е интересно за теб.
По твоите думи излиза, че нашата сесия е била някакво изключение, защото доста голяма част бяхме над 35.
Misho76 написа:Колкото до това кой за къде е не вие определяте това.И да може би си права!На вас оставяме риенето на сняг до април,ние се радваме на слънце и готино време

Аз нищо не съм определила, приятелю. Просто казах, че те подкрепям, защото мислех, че това е което искаш да чуеш. Живота си е твой, ти решаваш. Само искам да ти кажа, че тук има възможности и възрастта изобщо не е проблем. Проблем е липсата на предварителна подготовка, желание, амбиция и
вяра в собствените възможности.
А за снега не се притеснявай - през последните години нещо почна да не ме кефи зимата. Откакто сме тук, пак я харесвам. Даве в момента вали много готин сняг.
Misho76 написа:А и защо точките за възраст намаляват по тази процедура след 35 години

не е случайно,нали?
Със сигурност не е липса на възможности за реализация на трудовия пазар.
Тук мога да ти изтъкна една причина, за която съм абсолютно убедена, че никога не си се замислял - заради
децата. Изненадан си, нали. Ще попиташ каква е връзката? Елементарно е - на кебекарите им трябват повече децата ни, отколкото ние. Причини - ниска раждаемост, по-лесно моделиране на личността и набиване на ценности и най-вече на френски език в ранна детска възраст. Т.е. идеята е, че ако родителите са до 35, децата им ще са в училищна възраст. Ако са на 40 например, децата ще са на 20 и ще са изградени личности и съответно по-трудни за моделиране и манипулиране и вграждане в обществото. Отделно децата над 16 не ги хваща закон 101 и могат да учат и на английски. А нашата роля е да поработим 20-30-40 години и да отгледаме децата си тук. Не случайно за деца до 12 дават по 4 точки, а над 12 - по 2.
И Мишо, не се притеснявай, няма да ти опонирам повече. Току що ти четох благодарствените слова от август миналата година, дето ми благодариш, че съм те ошамарила и съм те научила на търпение. Тогава съм успяла и се беше успокоил, сега пак си много изнервен - по разбираеми за мен причини. Но живота е гаден понякога и по-скоро трябва да приемем нещата (след като не можем да променим нищо сега) и да продължим напред. Желая ти успех!
Успех на поканените на интервю. Късмет на всички чакащи.