Полезна информация за покупка на първо жилище в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
yahoo

Re: Полезна информация за покупка на първо жилище в Монреал

Мнение от yahoo »

IRA написа:Тук са достта популярни http://duproprio.com" . Плащаш нещо като 800 долара за 6 месеца. Есествено човек с агент няма да купи от там защото няма комисионна.
Не са чак толкова много популярни колкото им се иска да бъде. Цените не са с нищо по-евтини за еквивалентна къща продавана с агент. Просто собствениците искат да приберат за себе си часта която би отишла за агента и никак не са склонни да отстъпват. Но пък снимките които им правят са наистина професионални, а като отидеш на място се чудиш да не си объркал адреса. Една къща до нас стоя повече от година с duproprio табела и после като я смениха с такава на агент се продаде за 2-3 месеца.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

yahoo написа: Просто собствениците искат да приберат за себе си часта която би отишла за агента
Това за нещо лошо ли го вземаш?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Има агенти, поне преди време един ми отговори, на въпрос за колко бих могла да си продам кондото и той ми прати информация какво в района и на каква цена е продадено близките месеци. Това само по е-майла, без да ме знае дали съм собственика. А му дадох адреса на апартамент от съседния вход, да не ми досажда после.

yahoo, може би не на всякъде. Окло нас са доста често срещани и продават, nо става дума за кондо апартаменти, не къщи.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

IRA написа:Има агенти, поне преди време един ми отговори, на въпрос за колко бих могла да си продам кондото и той ми прати информация какво в района и на каква цена е продадено близките месеци. Това само по е-майла, без да ме знае дали съм собственика. А му дадох адреса на апартамент от съседния вход, да не ми досажда после.
IRA, такива като твоите изпълнения биват изтъкнати като довод за високите комисионни - щото хора им губят времето за без пари (другият e защото някаква част от имотите не се продават). цк цк цк ;)
Последно промяна от Marto на Пет Мар 01, 2013 2:25 pm, променено общо 1 път.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

IRA написа:yahoo, може би не на всякъде. Окло нас са доста често срещани и продават . Но става дума за кондо апартаменти.
Търсих почти година и в duproprio преди да наема агент, но само за по-скъпи къщи в западната част на острова. Другаде и за друго може да е различно.
Marto написа:
yahoo написа: Просто собствениците искат да приберат за себе си часта която би отишла за агента
Това за нещо лошо ли го вземаш?
Не, но там купувачите очакват малко по-ниска цена щом няма да има агенти. Но такова нещо не видях, а само по-дълго време за продаване на същата стока.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Marto написа:
IRA написа:Има агенти, поне преди време един ми отговори, на въпрос за колко бих могла да си продам кондото и той ми прати информация какво в района и на каква цена е продадено близките месеци. Това само по е-майла, без да ме знае дали съм собственика. А му дадох адреса на апартамент от съседния вход, да не ми досажда после.
IRA, такива като твоите изпълнения биват изтъкнати като довод за високите комисионни - щото хора им губят времето за без пари (другият e защото някаква част от имотите не се продават). цк цк цк ;)
:lol: Хич не се чувствам виновна ;) Не му е отнело 10 часа.

Радой Ралин
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

yahoo написа:
IRA написа:yahoo, може би не на всякъде. Окло нас са доста често срещани и продават . Но става дума за кондо апартаменти.
Търсих почти година и в duproprio преди да наема агент, но само за по-скъпи къщи в западната част на острова. Другаде и за друго може да е различно.
.
Наистина цените са им високи, а и само хора без агент гледат там, та няма как да се продаде бързо. Към тях има някакъв агент който подкукуросва хората да слагат по високи цени. Един приятел продава с тях и мислеше да слага по ниска цена, но агент го убедил да прасне една прекалено висока (според мен ) цена.

Радой Ралин
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Тези големи комисионни се делят между агента на купувача и агента на продавача и двамата плащат процент на фирмите за които работят. Не им плащат бензина, телефони, компютри- (изписват си ги за разход). Нямат и овъртайм. Накрая да направиш 40-50К и да работиш 7 дни в седмицата, не е за завиждане.
А много имат фенси лийз коли които им се избиват като разход, не че са с големи доходи.
И поради тази причина който продава/купува го отнася.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

simeonovi написа:Тези големи комисионни се делят между агента на купувача и агента на продавача и двамата плащат процент на фирмите за които работят. Не им плащат бензина, телефони, компютри- (изписват си ги за разход). Нямат и овъртайм. Накрая да направиш 40-50К и да работиш 7 дни в седмицата, не е за завиждане.
А много имат фенси лийз коли които им се избиват като разход, не че са с големи доходи.
И поради тази причина който продава/купува го отнася.
Искаш да кажеш, че другите предлагащи професионални услуги, например инженери и счетоводители нямат разходи свързани с бизнеса си?
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Не че агените, на които не им е нужно повече от средно образование, предлагат точно "професионални услуги" като образованите хора в примера ми горе.
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Marto написа:Не че агените, на които не им е нужно повече от средно образование, предлагат точно "професионални услуги" като образованите хора в примера ми горе.
Ти защо не я купи твоята без агент и инспекция? Аз не знам(понаучих нещо де)и съм страхлив :D и докато има хора като мен ще цакаш на купуване и продаване,и ако не внимаваш с тия със професионалните услуги набутвацията може и да е по-голяма.
Чакам още tips от агента и инспектора пуснали темата.
Да не се покриват. :D
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

agent Ozo написа:Аз искам просто да кажа, че тезата, че законите се създават за защита на наивниците от мошениците е нелепа и смешна.
:rock:

Нелепа и смешна, а?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

simeonovi написа:Да не се покриват. :D
Може и сертификат за завършено обучение да предлагат към края на темата. Безплатно за предпочитане за да няма още набутване :D
Публикувай отговор