Полезна информация за покупка на първо жилище в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
analgin
.

Re: Полезна информация за покупка на първо жилище в Монреал

Мнение от analgin »

Инспектор написа:За какви проценти говориш бе момче. Инспектора да не ти е адвокат които съди някого за пари да да му даваш процент. Основната цел на инспекцията преди покупка е да те информира за реалното състояние на имота. Свалянето на цената е следствие, не цел на инспекцията. Всичко зависи колко собственика е мотивиран да продаде. Има мои клиент коитои са сваляли 30К допълнително след инспекцията а има други които не са договорили и цент въпреки множеството проблеми. Като продавача ти каже \'не свалям нищо, ако не си ти друг ще купи\' къде отива твоя инспектор с неговите 215 страници и с % от печалбата.
В неговият рапорт има и калкулация на средствата за отстраняването на дефекта, инспетора трябва да професионалист който получава хонорар само при свършена работа, но явно твоята политика е по-различна (за едни свадба за други брадва) приличаш на кебекарски синдикат ;)
Инспектор написа:И понеже не знаеш кои съм и каква квалификация имам - строителен инженер съм с повече от 25 години в строителството, член съм на асоцuaцята на инспекторите от 7 години, имам всички възможни дипломи, лицензи и сертификати и работя като инспектор на temps plein. И още, никъде не съм споменавал да съм бил на страната на продавача освен ако инспекцията не е '\pre-vente\'.
Такива инж като тебе с лопата да ги ринеш, строителство в БГ и тук е коренно различно, ако претендираш, че си инж явно си сбъркал ордера в който членуваш!
Инспектор написа:Смятам че първоначалната идея на темата да информира заинтересованите е вече изчерпана и от тук нататъкостават само нападките и заяжданията, но какво пък всеки има право да се почеше където го сърби.
Аз смятам, че има място за бизнес обяви и ако рекламираш там никой освен админ неможе да си дава мнението, да знаеш за следващия път -ако че си инж.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

analgin, знам, че при вас е почти обяд, ама пак ми се струва малко рано да пиеш толкова много. :rofl:
Инспектор
Обратна връзка:

Мнение от Инспектор »

analgin написа:
Инспектор написа:За какви проценти говориш бе момче. Инспектора да не ти е адвокат които съди някого за пари да да му даваш процент. Основната цел на инспекцията преди покупка е да те информира за реалното състояние на имота. Свалянето на цената е следствие, не цел на инспекцията. Всичко зависи колко собственика е мотивиран да продаде. Има мои клиент коитои са сваляли 30К допълнително след инспекцията а има други които не са договорили и цент въпреки множеството проблеми. Като продавача ти каже \'не свалям нищо, ако не си ти друг ще купи\' къде отива твоя инспектор с неговите 215 страници и с % от печалбата.
В неговият рапорт има и калкулация на средствата за отстраняването на дефекта, инспетора трябва да професионалист който получава хонорар само при свършена работа, но явно твоята политика е по-различна (за едни свадба за други брадва) приличаш на кебекарски синдикат ;)
Инспектор написа:И понеже не знаеш кои съм и каква квалификация имам - строителен инженер съм с повече от 25 години в строителството, член съм на асоцuaцята на инспекторите от 7 години, имам всички възможни дипломи, лицензи и сертификати и работя като инспектор на temps plein. И още, никъде не съм споменавал да съм бил на страната на продавача освен ако инспекцията не е '\pre-vente\'.
Такива инж като тебе с лопата да ги ринеш, строителство в БГ и тук е коренно различно, ако претендираш, че си инж явно си сбъркал ордера в който членуваш!
Инспектор написа:Смятам че първоначалната идея на темата да информира заинтересованите е вече изчерпана и от тук нататъкостават само нападките и заяжданията, но какво пък всеки има право да се почеше където го сърби.
Аз смятам, че има място за бизнес обяви и ако рекламираш там никой освен админ неможе да си дава мнението, да знаеш за следващия път -ако че си инж.
Всъшност ти ми помагаш да си правя реклама. Ако не бяха твоите забележки нямаше как да напиша кои съм и какво правя. Мерси.
Bâtiment Expert Montréal
514 578 8295

Професионална услуга - гарантирана удовлетвореност
Марияна Михова

Мнение от Марияна Михова »

analgin написа:
2) Госпожата копува имоти, а живее в Ст. Юстаж - моята представа за брокер е доста по-различна (къща на престижно място, автомобил от висока класа говорят за професионализъм в тази област) ако хората и имат доверие ще има повече продажби отколкото покупки.
Моя отговор:
Оказва се, че и хабер си нямате от госпожата или я бъркате с някоя. Не исках да отговарям на предизвикателството , но и не съм съгласна да се създава погрешна представа за мене. Имам два апартамента на острова, но живея в престижна къща в престижен квартал на южния бряг. И не защото съм снобар ( бих била добре и в по-скромна ), но болшинството клиенти мисли като вас и ако искаме да просперираме, нямаме избор. По отношение на колите до миналата година робувах на същия принцип и давах луди пaри за бензин, карайки ML 350. Когато гаранцията му свърши, реших, че имиджът ми няма да пострада особено, ако го сменя с нещо по-икономично. Сега карам BMW X1 и то идеално ме устройва. Но да не си мерим колите и къщите - не това е критерий да да си изберете агент. Но и за това, както и за всичко останало, по-добре съвет да не се дава , че веднага някой ще скочи да те захапе ... по български.
Последно промяна от Марияна Михова на Чет Фев 28, 2013 5:29 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Инспектори, агенти и познавачи, мисля, че си има специално място във форума за бизнес обяви 8)
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

peter написа:Кой къде живее и каква кола кара няма нищо общо с това как си варши работата. Ако обаче има каквато и да е полза за испектора от това как ще се приключи транзакциата - клиента ще купи или ще се откаже, въпроса за неговата лоялност е основателен. В една такава сделка таксата на инспектора се плаща от купувача и срещу тази такса инспектора трябва да му предостави максимално пълен и точен репорт за състоянието на имота. Ако инспектора има допълнителен финансов или друг интерес предоставен му от агента при осъществена сделка познайте към кои ще се насочи лоялноста му - клиента или агента. При покупка на имот най малко опит има купувача - особенно ако това е първото жилище което купува. Една от малкото опции които има е да си вземе независим един от друг агент и инспектор. Така сравнявайки информацията от двамата има по голям шанс да разбере дали има нещо не съвсем наред с имота.
В основата на тези разсъждения стои допускането, че всички инспектори са страшно алчни и страшно тъпи и на които никак не им пука за реномето.
Но ако допуснем обратното, то се превръщат в разсъждения на страшно мнителен клиент, който панически се страхува, че всички искат да го оберат.
Кое ли е допускане е вярното?
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

agent Ozo написа:
peter написа:Кой къде живее и каква кола кара няма нищо общо с това как си варши работата. Ако обаче има каквато и да е полза за испектора от това как ще се приключи транзакциата - клиента ще купи или ще се откаже, въпроса за неговата лоялност е основателен. В една такава сделка таксата на инспектора се плаща от купувача и срещу тази такса инспектора трябва да му предостави максимално пълен и точен репорт за състоянието на имота. Ако инспектора има допълнителен финансов или друг интерес предоставен му от агента при осъществена сделка познайте към кои ще се насочи лоялноста му - клиента или агента. При покупка на имот най малко опит има купувача - особенно ако това е първото жилище което купува. Една от малкото опции които има е да си вземе независим един от друг агент и инспектор. Така сравнявайки информацията от двамата има по голям шанс да разбере дали има нещо не съвсем наред с имота.
В основата на тези разсъждения стои допускането, че всички инспектори са страшно алчни и страшно тъпи и на които никак не им пука за реномето.
Но ако допуснем обратното, то се превръщат в разсъждения на страшно мнителен клиент, който панически се страхува, че всички искат да го оберат.
Кое ли е допускане е вярното?
що не попиташ съдийката Франс Шарбоно, тя има задълбочен опит :rofl: :rofl:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Аналгине,

Твърде злобен и агресивен си.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Спорите ли вкъщи с телевизора като почнат рекламите? :rofl:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

analgin написа:Сори гражданино инспектор,
до сега съм наемал 6 пъти инспектор - професионалистите в тази област не взимат фиксирана цена, обикновенно искат между 5-8% от стойността коята успеят да свалят.
Гражданино медикамент,
след всичките плюнки които произведе, много искам да отговориш на въпроса, какво прави "професионалиста" ако сделката не се осъществи - което може да стане по 1000 различни причини? 5-8% от $0 са $0, направо си представям как някой истински професионалист е готов да отдели минимум 5 часа от времето си при абсолютно реалната възможност да не получи заплащане?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Krimon, корупцията сред общинските чиновници при обществените поръчки в строителството не виждам какво общо има със свободния пазар на недвижими имоти.
Един инспектор ако излъже умишлено купувача, то лъжата ще се хване в най-близко бъдеще. И дори и да няма законова възможност за протест и обезщетение, то загубата на клиенти и петното върху реномето е достатъчно за да му съсипе бизнеса.
Защото едва ли има толкова глупав инспектор, който да гледа да изкяри няколкостотин (та и хиляди) долара от една сделка за сметка на бъдещето си в тази сфера.
Докато общинският чиновник се чувства защитен от системата, тъй като всичко става на тъмно и участниците в далаверата пазейки себе си, пазят и него.
Докато някой ден някой като Замбито не вземе да пропее и чорапа започне да се разплита.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Инспектор написа:
ablood написа:..... Ако инспекторът трябва да избира между коректност към клиента и лоялност към агента...
За каква лоялност намекваш? Аз правя около 250 инспекции и експертизи годишно. Това ще рече, че работя с почти два пъти по толкова агенти.
Тази математика не я схванах.
250 инспекции Х 2 пъти по толкова агенти = 500 агента.
Даже и наистина да не повтаряш с един и същ агент годишно(?!?!) как работиш с всичките, като правиш инспекции само на половината?
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

ablood написа:
Инспектор написа:
ablood написа:..... Ако инспекторът трябва да избира между коректност към клиента и лоялност към агента...
За каква лоялност намекваш? Аз правя около 250 инспекции и експертизи годишно. Това ще рече, че работя с почти два пъти по толкова агенти.
Тази математика не я схванах.
250 инспекции Х 2 пъти по толкова агенти = 500 агента.
Даже и наистина да не повтаряш с един и същ агент годишно(?!?!) как работиш с всичките, като правиш инспекции само на половината?
Инспектора принципно работи с много агенти, но не всяка тяхна сделка минава точно през този инспектор. Какво има за схващане тук? Аз мога да работя с над 500 клиента и само 50 от тях да си купят моя продукт през годината по 5 пъти средно всеки, а останалите да предпочетат да купят отдругаде.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

agent Ozo написа:Един инспектор ако излъже умишлено купувача, то лъжата ще се хване в най-близко бъдеще. И дори и да няма законова възможност за протест и обезщетение, то загубата на клиенти и петното върху реномето е достатъчно за да му съсипе бизнеса.
Това е доста наивно възприемане на ситуацията. Сякаш инспекторът разчита ЕДИНСТВЕНО на тесен кръг от редовни клиенти, а работата "в екип" с агент не се разпростира дори и до взаимни препоръки.

Още повече едва ли някой се притеснява, че агентът буквално "ще излъже" купувача. От къде си го измисли това? Неговите контакти с клиента не се свеждат единствено до изпращане на рапорт. Има разговор, хорота се настояват за личното му мнение за проблемите и дали имота си струва като цяло.

Представи си, че клиент се колебае между 3 имота, на 3 доста различни цени. Като за капак, единият продавач е без агент, другият е с агент от конкурентна фирма, а третият е с агент-колега. Мислиш ли, че 10-тина хиляди разлика в джоба на агента (нали са екип) няма да повлияе на вербалната позиция относно рентабилността на имота?

Не, че съм против инспекторите. Напротив!
Против екипите съм.
peter

Мнение от peter »

Далеч сам от мнението че всички инспектори са алчни и/или тъпи. Въпроса е дали инспектора може да получава облаги за труда си от някои друг а не от клиента. И дали бихте се доверили на мнението на такав ако знаете че в случаи че купите имота той получава допълнително възнаграждение от агента.
Публикувай отговор