Полезна информация за покупка на първо жилище в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
simeonovi

Re: Полезна информация за покупка на първо жилище в Монреал

Мнение от simeonovi »

Marto написа:Какъв финансов интерес има един инспектор да кара някого да купи на всяка цена? Не е ли точно обратното: колкото повече кусури намери на една къща, толкова по-голям шанс купувача да си търси втора, трета, четвърта къща (и съответно 2, 3, 4 допълнителни инспекции х $n00)
А какъв финансов интерес може да има един инспектор който работи с ипотечен брокер?
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Marto написа:Какъв финансов интерес има един инспектор да кара някого да купи на всяка цена? Не е ли точно обратното: колкото повече кусури намери на една къща, толкова по-голям шанс купувача да си търси втора, трета, четвърта къща (и съответно 2, 3, 4 допълнителни инспекции х $n00)
Няма твърде голям интерес понеже следващата инспекция за същия клиент пада от $500 примерно на $300 (забравил съм вече). Ако сме стигнали до инспекция значи твърдо сме решили че това е къщата и вече сме направили условна оферта. Ако сме се отказали и сме стигнали до нова инспекция на друга къща повече означава че инспектора добре си е свършил работата и е открил твърде сериозни аргументи за да канселираме направената оферта (условна на инспекцията и финансирането). Но пък за да се стигне до отказ от покупка след инспекция значи наистина откритите неща са били много сериозни, което не се случва толкова често. Обикновено продавачите са направили някаква форма на реновиране и ремонт и дребните неща открити от инспектора обикновено се ползват за допълнително предоговаряне на крайната продажна цена.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

И аз мисля, че ефектът от агента е психологически и не е за подценяване при преговорите.

От друга страна 100% съм убеден, че инспекторът не трябва да е в екип с агента. Дори не трябва да се срещат. Колкото и да е официален и документиран един рапорт, той зависи до голяма степен от субективното мнение на инспектиращият. Всеки едим проблем ще бъде документиран, но той може да бъде определен като пренебрежим, или фатален, в зависимост от изгодността на сделката за агента, който дефакто дава хляб на инспектора.

Това за ангажираността към клиента и колко са били важни 6-те % българи го възприемам като хумор. Ако инспекторът трябва да избира между коректност към клиента и лоялност към агента...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
peter

Мнение от peter »

Ако свършената добра работа на инспектора доведе до пропадане на вече направена оферта агента не получава нищо за труда си. Търсенето продължава - или не - както прецени клиента. Всеки инспектор които работи и е рекламиран като част от екипа на реалтора най малкото ще се замисли преди да провали сделка на агента с които са в екип. Аз бих се доверил на инспектор които ми е препорачан от приятел или познат отколкото на инспектор препорачан от агента. Работата на агента е да ви помогне да намерите желания имот и при оформане на сделката. На инспектора - да ви информира за състоянието. Не виждам никаква полза за клиента от това те да са в екип. Негативи от това че работият заедно са възможни.
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Някой да ме поправи ако греша. Продавача плаща на агента си, агента на продавача плаща на агента на купувача, купувача плаща на инспектора ,агента на купувача плаща на инспектора ,ипотечения брокер плаща на инспектора. :D

Нищо не намеквам хората може да са супер професионалисти.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Не всички от изброените са задължителни. Можеш да купиш имот и без агент и/или инспектор та дори и без ипотека например, но на малцина им стиска да сключат подобна крупна сделка разчитайки само на собствени познания. Отиваш и наемаш каквито услуги са ти необходими и не търсиш сметка кой на кого и защо плаща понеже е повече от ясно че крайните клиенти покриват всички разходи както и да го описват по рекламите.
Инспектор
Обратна връзка:

Мнение от Инспектор »

ablood написа:..... Ако инспекторът трябва да избира между коректност към клиента и лоялност към агента...
За каква лоялност намекваш? Аз правя около 250 инспекции и експертизи годишно. Това ще рече, че работя с почти два пъти по толкова агенти. Много от тях ме викат редовно въпреки анулираните транзакции вследствие на инспекцията. Това означава ли че им се слагам??!! Ние сме професионалисти и ако наистина има проблем с имота добрият и работещ агент сам съветва клиента си да се откаже и да потърси друго. Тои много добре знае, че това е част от процеса и че за него е по-важно клиента да остане доволен и да го препоръча по-късно. Става дума за агента на купувача. Друг е въпроса с агента на продавача. Тои е по-склонен да омаловажава проблемите, защото трябва да си продаде точно този имот. Практиката показва, че само гладният или некомпетентен агент (на купувача) ходят след инспектора по време на инспекцията и му дуднат на главата как всичко е наред с къщата. Обикновено ефекта които получават е обратен. Инспекторите не обичат да работят с такива агенти.
Bâtiment Expert Montréal
514 578 8295

Професионална услуга - гарантирана удовлетвореност
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Не случайно попитах за кебапчетата :@ тук всичко мирише на българска работа. Аз лично никога не бих ползвал услугите на този екип, защото видно от първият пост - неговата цел е този екип да направи малко парички на чужд гръб.
1) госпожата иска да Ви информита, но не подава никаква информация (линкове) към оригиналната информация (първоизточника)
2) Госпожата копува имоти, а живее в Ст. Юстаж - моята представа за брокер е доста по-различна (къща на престижно място, автомобил от висока класа говорят за професионализъм в тази област) ако хората и имат доверие ще има повече продажби отколкото покупки.
3) Не съм убеден от качествата на тн "инспектор" - никъде не посочва да има опит като строителен контрактор и той също не ви насочва към линкове на ордера от където можете да направите избор между него и други инспектори ....... лиценз всеки нормален човек може да получи, но това не означава, че е професионалист ...
4) финансовия консулатант няма да коментирам, но аз никога не бих го потърсил по ред причини които няма да описвам, защото трябва да работя (помислете сами ...)
5) Ако работят с нотариус Гергана Христова - горещо я препоръчвам, преди 2 години при покупката на къща за моите родители ползвах нейните услуги и останах впечатлен от професионализма и!!! Предварително разясняване на договора, информиране за всички потенциални опасности ...... дори проявихме каприз договора да бъде преправен от английски на френски което тя направи на момента)
Извинявам се ако съм засегнал някого, това е моето виждане по въпроса.
Инспектор
Обратна връзка:

Мнение от Инспектор »

Оказва се че плюеш по хора за които нищо не знаеш. :puke:

Да си жив и здрав.
Bâtiment Expert Montréal
514 578 8295

Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Сори гражданино инспектор,
до сега съм наемал 6 пъти инспектор - професионалистите в тази област не взимат фиксирана цена, обикновенно искат между 5-8% от стойността коята успеят да свалят. Последният когото наех за офиса ми представи 215 страници и свали цената с 50К
Твоето място категорично не е при продавача, защото ако си свършиш работата намаляваш неговият %, и няма логика освен ако не ти се явява и работодател.
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Инспектор написа: Практиката показва, че само гладният или некомпетентен агент (на купувача) ходят след инспектора по време на инспекцията и му дуднат на главата как всичко е наред с къщата. Обикновено ефекта които получават е обратен. Инспекторите не обичат да работят с такива агенти.
A "нахранените" агенти и инспектори си търсят работа чрез безплатана реклама в бгканада?
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

analgin написа:Не случайно попитах за кебапчетата :@ тук всичко мирише на българска работа.
Ми ти на каква работа искаш да ти мирише на френска ли?
Тук се пише на български и всичките работи са такива... български!
От това да оценяваш хората по автомобили и къщи всичко, което написа си губи смисъла. Да не се окаже накрая, че ако са с палат и бентли работят за строителя! ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да не би да има нововъведена тарифа за рекламите в БГ-Канада и аз да съм изпуснала нещо? :^)
Доколкото знам са безплатни. То те и са толкова ефективни, де като се появят 2-3 елемента като горния - на хапчета, ама нейсе! :D :party:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Инспектор
Обратна връзка:

Мнение от Инспектор »

analgin написа:Сори гражданино инспектор,
до сега съм наемал 6 пъти инспектор - професионалистите в тази област не взимат фиксирана цена, обикновенно искат между 5-8% от стойността коята успеят да свалят. Последният когото наех за офиса ми представи 215 страници и свали цената с 50К
Твоето място категорично не е при продавача, защото ако си свършиш работата намаляваш неговият %, и няма логика освен ако не ти се явява и работодател.
За какви проценти говориш бе момче. Инспектора да не ти е адвокат които съди някого за пари да да му даваш процент. Основната цел на инспекцията преди покупка е да те информира за реалното състояние на имота. Свалянето на цената е следствие, не цел на инспекцията. Всичко зависи колко собственика е мотивиран да продаде. Има мои клиент коитои са сваляли 30К допълнително след инспекцията а има други които не са договорили и цент въпреки множеството проблеми. Като продавача ти каже \'не свалям нищо, ако не си ти друг ще купи\' къде отива твоя инспектор с неговите 215 страници и с % от печалбата.
И понеже не знаеш кои съм и каква квалификация имам - строителен инженер съм с повече от 25 години в строителството, член съм на асоцuaцята на инспекторите от 7 години, имам всички възможни дипломи, лицензи и сертификати и работя като инспектор на temps plein. И още, никъде не съм споменавал да съм бил на страната на продавача освен ако инспекцията не е '\pre-vente\'.
Смятам че първоначалната идея на темата да информира заинтересованите е вече изчерпана и от тук нататък остават само нападките и заяжданията, но какво пък всеки има право да се почеше където го сърби.
Bâtiment Expert Montréal
514 578 8295

peter

Мнение от peter »

Кой къде живее и каква кола кара няма нищо общо с това как си варши работата. Ако обаче има каквато и да е полза за испектора от това как ще се приключи транзакциата - клиента ще купи или ще се откаже, въпроса за неговата лоялност е основателен. В една такава сделка таксата на инспектора се плаща от купувача и срещу тази такса инспектора трябва да му предостави максимално пълен и точен репорт за състоянието на имота. Ако инспектора има допълнителен финансов или друг интерес предоставен му от агента при осъществена сделка познайте към кои ще се насочи лоялноста му - клиента или агента. При покупка на имот най малко опит има купувача - особенно ако това е първото жилище което купува. Една от малкото опции които има е да си вземе независим един от друг агент и инспектор. Така сравнявайки информацията от двамата има по голям шанс да разбере дали има нещо не съвсем наред с имота.
Публикувай отговор