Работна виза - въпроси
Re: Работна виза - въпроси
здравейте , новорегестриан съм, и не съм много на ясно по форумите, искам да попитам , ако някой знае , може ли на място в канада да се направи работна виза , и какви са правилата? благодаря предварително 

здравейте
- optics
- Модератор
Може, но това с нищо няма да ускори или подпомогне самия процес на издаване на визата.dan4o написа:здравейте , новорегестриан съм, и не съм много на ясно по форумите, искам да попитам , ако някой знае , може ли на място в канада да се направи работна виза , и какви са правилата? благодаря предварително
Единственото предимство би било, че ще можеш да се срещнеш с работодателя на живо.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Някой знае ли колко време отнема процедурата по издаване и заминаване с работна виза за Онтарио?
Благодаря предварително
Благодаря предварително

http://www.immigration.ca/tempent-work-worker.asp"maria80pl написа:Някой знае ли колко време отнема процедурата по издаване и заминаване с работна виза за Онтарио?
Благодаря предварително
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Благодаря Ви за линка, но по-скоро бих искала да разбера ако някой е кандидатвал и е заминал с работна виза за Торонто, колко време му е отнело всичко. Ние сега започваме да търсим работодател и се интерисувам колко ще отнеме.
Ние плащаме на рекрут/имиграционни/адвокатска агенция за заминаване с работна виза. Те подготвят документите ни, намират работодател в някои от по рядко населените провинции и места и имаш договор да ти търсят работа до 13-15 месеца .maria80pl написа:Благодаря Ви за линка, но по-скоро бих искала да разбера ако някой е кандидатвал и е заминал с работна виза за Торонто, колко време му е отнело всичко. Ние сега започваме да търсим работодател и се интерисувам колко ще отнеме.
Пиши на ЛС ако нещо по конкретно те интересува

Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
- optics
- Модератор
Много малко ще отнеме, щом имаш поканата от работодателя - смятай го около месец. Това е колкото да направиш ренгена и другите медицински и да подадеш документите. Евентуално забавяне може да има от това кога клиниката ще назначи час за преглед.maria80pl написа:Благодаря Ви за линка, но по-скоро бих искала да разбера ако някой е кандидатвал и е заминал с работна виза за Торонто, колко време му е отнело всичко. Ние сега започваме да търсим работодател и се интерисувам колко ще отнеме.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Понякога се чака за ЛМО между 3-6 месеца ,така,че не би станало чак толкова бързо..optics написа:Много малко ще отнеме, щом имаш поканата от работодателя - смятай го около месец. Това е колкото да направиш ренгена и другите медицински и да подадеш документите. Евентуално забавяне може да има от това кога клиниката ще назначи час за преглед.maria80pl написа:Благодаря Ви за линка, но по-скоро бих искала да разбера ако някой е кандидатвал и е заминал с работна виза за Торонто, колко време му е отнело всичко. Ние сега започваме да търсим работодател и се интерисувам колко ще отнеме.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
- optics
- Модератор
Аз писах - "щом имаш поканата"tanyatais написа:Понякога се чака за ЛМО между 3-6 месеца ,така,че не би станало чак толкова бързо..optics написа:Много малко ще отнеме, щом имаш поканата от работодателя - смятай го около месец. Това е колкото да направиш ренгена и другите медицински и да подадеш документите. Евентуално забавяне може да има от това кога клиниката ще назначи час за преглед.maria80pl написа:Благодаря Ви за линка, но по-скоро бих искала да разбера ако някой е кандидатвал и е заминал с работна виза за Торонто, колко време му е отнело всичко. Ние сега започваме да търсим работодател и се интерисувам колко ще отнеме.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Of,поканата е една от стъпките. Първо е наниране на работодател ,интервю,одобрение от него, пускане на офертата/покана ,следващата е ЛМО, след това се пускат документите за визата с медицинските (от страните от ЕС не искат да се изкарват ), получаване на визата,билет, интервю на летището в БГ и още едно в Канада и взлиане в страната с времен статут и с работна виза...optics написа:Аз писах - "щом имаш поканата"tanyatais написа:Понякога се чака за ЛМО между 3-6 месеца ,така,че не би станало чак толкова бързо..optics написа:Много малко ще отнеме, щом имаш поканата от работодателя - смятай го около месец. Това е колкото да направиш ренгена и другите медицински и да подадеш документите. Евентуално забавяне може да има от това кога клиниката ще назначи час за преглед.maria80pl написа:Благодаря Ви за линка, но по-скоро бих искала да разбера ако някой е кандидатвал и е заминал с работна виза за Торонто, колко време му е отнело всичко. Ние сега започваме да търсим работодател и се интерисувам колко ще отнеме.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Извинявам се предварително за може би тъпия въпрос, но какво е ЛМО?
LMO - Labour Market Opinionmaria80pl написа:Извинявам се предварително за може би тъпия въпрос, но какво е ЛМО?
"As an employer, you must apply for a Labour Market Opinion (LMO) before you can hire a foreign worker or get pre-approval to hire a large number of workers.
A positive Labour Market Opinion will show that there is a need for the foreign worker to fill the job you offer and that there is no Canadian worker available to do the job.
You can find more information about LMOs and application forms on the Temporary Foreign Worker Program website."
http://www.cic.gc.ca/english/work/emplo ... basics.asp"
Имам въпросче?
Когато пристигнем в Канада с работна виза, т.е. съпруга ми има работна виза, а ние с децата го придружаваме, имаме ли право на социал?
Когато пристигнем в Канада с работна виза, т.е. съпруга ми има работна виза, а ние с децата го придружаваме, имаме ли право на социал?
При наличие на работещ член на семейството, социал не се полага.maria80pl написа:Имам въпросче?
Така че, на практика, работната виза автоматично изключва опцията получаване на социал.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- optics
- Модератор
tanyatais написа:Of,поканата е една от стъпките. Първо е наниране на работодател ,интервю,одобрение от него, пускане на офертата/покана ,следващата е ЛМО, след това се пускат документите за визата с медицинските (от страните от ЕС не искат да се изкарват ), получаване на визата,билет, интервю на летището в БГ и още едно в Канада и взлиане в страната с времен статут и с работна виза...optics написа:Аз писах - "щом имаш поканата"tanyatais написа:Понякога се чака за ЛМО между 3-6 месеца ,така,че не би станало чак толкова бързо..optics написа:Много малко ще отнеме, щом имаш поканата от работодателя - смятай го около месец. Това е колкото да направиш ренгена и другите медицински и да подадеш документите. Евентуално забавяне може да има от това кога клиниката ще назначи час за преглед.maria80pl написа:Благодаря Ви за линка, но по-скоро бих искала да разбера ако някой е кандидатвал и е заминал с работна виза за Торонто, колко време му е отнело всичко. Ние сега започваме да търсим работодател и се интерисувам колко ще отнеме.
Губят ми се спомените вече, но под "покана" имах предвид включително ЛМО, тоест момента в който работодателя е пратил всичко което трябва да прати и остава да чака ти да се оправиш.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel