Намерили България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Daisy2

Re: Намерили България

Мнение от Daisy2 »

tanyatais написа:
Daisy2 написа: А за хората, напускащи България - стана вече въпрос, че в целия свят българите се чувстват най-нещастни сравнено с дохода си - дори коментирахме този психологчиески феномен с Иван. Просто те са в най-бедната част от богатата мега държава ЕС и се сравняват с другите в нея, не с Бангладеш или Боливия. Така че е напълно нормално да искат да ходят там, където смятат, че ще бъдат по-добре.
Това е спорен въпрос за мен лично.
Не винаги недоволството от ситуацията те тласка към промяна ,а понякога просто искаш промяна и вярваш,че с опознавателски дух и адаптивни способности ще си направиш своята малка мечта реалност. Хората мигрират поради множество причини :)
Таня, става въпрос за едно проучване за 120 страни от цял свят, което бях цитирала - за задоволеността от живота като фунцкия на стандарта/дохода. бях го поствала някъде из форума и бяхме го обсъждали. Та там българите бяха абсолютното изключение, съвсем излизаха от нормалните резултати. И вероятното обяснение е това - има теория, която казва, че не е важно за задоволството къде си обективно в класацията на целия свят (който е много различен по региони), а къде си в класацията на своята суб-група, тоест, най-важно е с кого се сравняваш. Някой със 100 милиона може да е нещастен, ако се сравнява с Бил Гейтс например. Обаче ако се сравни с болвийски селянин, ясно, че е много по-богат от него и че няма да е нещастен. Ама то си е ясно, че онзи със стоте милиона не се сравнява с боливийския селянин, а точно с Бил Гейтс :)

Ако ти е интересно, ще го намеря и постна пак.

А иначе, разбира се, че си права. Ти и аз ;) май сме точно от тези изследователски птички - затова и в този форум виждаш, че ги смущаваме :)
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Daisy2 написа:]

Таня, става въпрос за едно проучване за 120 страни от цял свят, което бях цитирала - за задоволеността от живота като фунцкия на стандарта/дохода. бях го поствала някъде из форума и бяхме го обсъждали. Та там българите бяха абсолютното изключение, съвсем излизаха от нормалните резултати. И вероятното обяснение е това - има теория, която казва, че не е важно за задоволството къде си обективно в класацията на целия свят (който е много различен по региони), а къде си в класацията на своята суб-група, тоест, най-важно е с кого се сравняваш. Някой със 100 милиона може да е нещастен, ако се сравнява с Бил Гейтс например. Обаче ако се сравни с болвийски селянин, ясно, че е много по-богат от него и че няма да е нещастен. Ама то си е ясно, че онзи със стоте милиона не се сравнява с боливийския селянин, а точно с Бил Гейтс :)

Ако ти е интересно, ще го намеря и постна пак.

А иначе, разбира се, че си права. Ти и аз ;) май сме точно от тези изследователски птички - затова и в този форум виждаш, че ги смущаваме :)
Da, би ми било интересно ,благодаря ти!
Смущава ги май най-вече това,че имаме самочувствието да искаме нещата както на нас ни се искат да станат и преследваме целта си по начини,които те не са можели/знаели/ сетили ...Така ми звучи на мен,но мечтая някой да ме оповергае със страхотната си къща, работа,заплата,смейство и стандарт на живот ,но дали ще дочакам ? |-)
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Таня - ето го:

http://www.economist.com/node/17722557"

Although richer countries are clearly happier, the correlation is not perfect, which suggests that other, presumably cultural, factors are at work. Western Europeans and North Americans bunch pretty closely together, though there are some anomalies, such as the surprisingly gloomy Portuguese. Asians tend to be somewhat less happy than their income would suggest, and Scandinavians a little more so. Hong Kong and Denmark, for instance, have similar income per person, at purchasing-power parity; but Hong Kong's average life satisfaction is 5.5 on a 10-point scale, and Denmark's is 8. Latin Americans are cheerful, the ex-Soviet Union spectacularly miserable, and the saddest place in the world, relative to its income per person, is Bulgaria.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Daisy2 написа:Таня - ето го:

http://www.economist.com/node/17722557"

Although richer countries are clearly happier, the correlation is not perfect, which suggests that other, presumably cultural, factors are at work. Western Europeans and North Americans bunch pretty closely together, though there are some anomalies, such as the surprisingly gloomy Portuguese. Asians tend to be somewhat less happy than their income would suggest, and Scandinavians a little more so. Hong Kong and Denmark, for instance, have similar income per person, at purchasing-power parity; but Hong Kong's average life satisfaction is 5.5 on a 10-point scale, and Denmark's is 8. Latin Americans are cheerful, the ex-Soviet Union spectacularly miserable, and the saddest place in the world, relative to its income per person, is Bulgaria.
OMG Това е потресаващо :worried:

Никола Вапцаров
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

tanyatais написа:
И аз така смятам - дори ми се стори невероятно и че нещо са объркали методология или де да знам, извадка. Обаче нямам основания да се съмнявам в източника - тези професори (авторите) работят сериозно и правят хубави материали .
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Daisy2 написа:
tanyatais написа:
И аз така смятам - дори ми се стори невероятно и че нещо са объркали методология или де да знам, извадка. Обаче нямам основания да се съмнявам в източника - тези професори (авторите) работят сериозно и правят хубави материали .
Хм, и на мен ми се стори невъзможно чак. В народопсихологията ни има нещо такова като тенденции към черногледство, недоволство ,потиснатост и мнителност към всичко,но чак пък толкова- :(
Последно промяна от tanyatais на Сря Фев 13, 2013 3:57 pm, променено общо 1 път.

Никола Вапцаров
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

А не ни смущавате. Пишете си, пишете! Аз лично спрях преди доста време да ви чета задълбочено, щото сте ми скучни, ама вие си изследвайте и правете профили...няма лошо! :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Bistra написа:А не ни смущавате. Пишете си, пишете! Аз лично спрях преди доста време да ви чета задълбочено, щото сте ми скучни, ама вие си изследвайте и правете профили...няма лошо! :lol:
Бистра ,съжалявам, но на човек ,на който съм написала учтиво ЛС с покана за разговор и беседа ,и от който не получих ни "вопъл ,ни стон" нямам какво да му кажа !

Никола Вапцаров
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

tanyatais написа:
Bistra написа:А не ни смущавате. Пишете си, пишете! Аз лично спрях преди доста време да ви чета задълбочено, щото сте ми скучни, ама вие си изследвайте и правете профили...няма лошо! :lol:
Бистра ,съжалявам, но на човек ,на който съм написала учтиво ЛС с покана за разговор и беседа ,и от който не получих ни "вопъл ,ни стон" нямам какво да му кажа !
Извинявай и аз възприех тактиката на тукашните. На някои отговарям, на други им пращам CV -тата, респективно ЛС директно в кофата. Въпрос на лична преценка. Пак казвам...Смирено те моля да ми простиш! :angel:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Bistra написа:
tanyatais написа:
Извинявай и аз възприех тактиката на тукашните. На някои отговарям, на други им пращам CV -тата, респективно ЛС директно в кофата. Въпрос на лична преценка. Пак казвам...Смирено те моля да ми простиш! :angel:
:handshake:
Fair enough!

Никола Вапцаров
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Намерили Б-я... и Азис

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21364650"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
apple

Мнение от apple »

Павел написа:Намерили Б-я... и Азис

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21364650"
Не знам какво са намерили ама от лични впечатления мога да твърдя, че на много от чужденците и най-вече от англоговорящите страни чалгата много им се нрави. С мерак се забиват по чалготеки и механи и като подпият танцуват неумело и тромаво, но пък са атракция голяма за нашенци. А на мъжете им потичат лигите по разголените деколтета с богат пълнеж на певачките пък и не само. А тук вече видях и чух канадка да пее Доко, Доко и да щрака с пръсти обиграно под давление на нашенци разбира се... Вместо това да ме възмути за мое изумление предизвика у мене искрен смях и ми подобри настроението. Просто на нея много й отиваше... Не ми е така обаче когато нашенци тук се тресат в екстаз от чалгата и ако се запъти някоя фолк дива насам или някъв гнус като Тони Стораро или Милко плъха ще си избият за билети. И в тоя форум има много въздишки по чалгата, така че тя няма да умре. Носи се с нас по света за прослава на родината... :lol: Не е тайна колко фолкаджии правят доста доходоносни турнета насам из тия топраци и особено по щатско! ;) Ей тука ояденото репортерче нашенско имигрантче как се е взело насериозно и се е вживяло в роля... http://www.youtube.com/watch?v=TTqIYtS9c-I"
http://www.youtube.com/watch?v=crM2qyVSgDA"
http://www.youtube.com/watch?v=96MmKpYmdS4"
http://www.youtube.com/watch?v=d60_dIjcixY" ;)
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

tanyatais написа:
Daisy2 написа:]
Смущава ги май най-вече това,че имаме самочувствието да искаме нещата както на нас ни се искат да станат и преследваме целта си по начини,които те не са можели/знаели/ сетили ...

Лексикон на седмокласнички
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

tanyatais написа: ... че имаме самочувствието да искаме нещата както на нас ни се искат да станат и преследваме целта си по начини,които те не са можели/знаели/ сетили ...Така ми звучи на мен,но мечтая някой да ме оповергае със страхотната си къща, работа,заплата,смейство и стандарт на живот ,но дали ще дочакам ? |-)
Да искаш е едно, да можеш друго, а да го направиш е трето и четвърто. (цитирам по спомени Николай Хайтове).

Като стигнете до трето и четвърто се обадете пак. :D

Ще ви поканя на гости, ако дочакам ;)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

Е стига де, какво сте ги заяли двете дами? Хубаво е, че имат ентусиазъм, щото без него колкото и дипломи, стаж и езици да имаш - много трудно ще стане работата. Вярно, че с гол ентусиазъм пък хептен няма да стане, но в случая дамите не оставят (поне у мен) такова впечатление. Ще дойдат, ще се поогледат, ще коригират някои свой представи и с малко късмет ще се наредят. Може би би било полезно още отсега да чуят някои от мненията и съветите от пребиваващите на място, може би - не.
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Публикувай отговор