Душа, "борбите с хора" както ти ги наричаш или MMA турнирите, отдавна са законни и на тоя и на оня континент. Беше то, преди много години, когато подобни двубои бяха underground нелегални събития. Първите официални турнири в България са през 2008-а някъде. Даже има български състезател в UFC - Станислав Недков.Bistra написа:Не казвам, обаче че е законно, заради това и не мога да ти предоставя репортаж от такава борба.
Тропотът на цървулите
Re: Тропотът на цървулите
Бистра, смесва в едно младежки лудории за покачване на адреналина, разни видове зрелища, спорт и изкуство. Не знам по каква логика може да сравняваш борбите с хора или животни, с концерти и театрални постановки?!
Ами защо да не сложим в манджата и возенето на метрото от външната част на вратата, возенето на покрива или предния капак на колата, нощните ралитата и пресичането на оживени кръстовища на червен сфетофар и т.н. и т.н. младежки "забавления"? За които никъде не се продават билети, но радващи се на огромна популярност сред тийнейджърите. Или пък особено модерната напоследък "игра" в училищата с притискането на сънната артерия след многократно подскачане и клякане. Така тюрлю-гювечът ще е пълен.
Ами защо да не сложим в манджата и возенето на метрото от външната част на вратата, возенето на покрива или предния капак на колата, нощните ралитата и пресичането на оживени кръстовища на червен сфетофар и т.н. и т.н. младежки "забавления"? За които никъде не се продават билети, но радващи се на огромна популярност сред тийнейджърите. Или пък особено модерната напоследък "игра" в училищата с притискането на сънната артерия след многократно подскачане и клякане. Така тюрлю-гювечът ще е пълен.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- Bistra
- Напуснал форума
Не ги смесвам, Господин Агент. Напротив смятам, че няма нищо лошо в младежките лудории, както вие ги наричате. Нали така? Общо взето печели пазар това, което повече се харесва. Вкусовете се менят с времето. Тук например, както знаете конкуренцията е свободна. Всеки си избира как да привлече повече зрители. На някои им харесва да ходят на опера, на други - на бар. Няма лошо!
Проблемът на България е обаче (оттам и възмущението на Теди Москов, откъдето и тръгна нашия спор), че държавата умишлено се намесва в тази конкуренция, правейки помен с чужда пита - в случая еврофондовете.
Оттам и идват обвиненията за "чалганизация" на обществото (справка будител или аплето). Вярно е, те твърдяха, че това е плод на чужда агентура (Вие като агент сте по-добре запознат.
), ама то май си се оказа: "Мила родна картинка"
Вижте, обаче се намесиха хора, които засвидетелствуваха, че културния живот е на много високо ниво. Значи, вероятно господин Москов се е объркал.
Проблемът на България е обаче (оттам и възмущението на Теди Москов, откъдето и тръгна нашия спор), че държавата умишлено се намесва в тази конкуренция, правейки помен с чужда пита - в случая еврофондовете.
Оттам и идват обвиненията за "чалганизация" на обществото (справка будител или аплето). Вярно е, те твърдяха, че това е плод на чужда агентура (Вие като агент сте по-добре запознат.

Вижте, обаче се намесиха хора, които засвидетелствуваха, че културния живот е на много високо ниво. Значи, вероятно господин Москов се е объркал.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- roumensp
Разликата е, че никой не засипва радиостанциите с простотии (освен рекламите), никой не говори за "рапазация" на обществото и ученически пособия с голия гьз на Еминем не се продават.Daisy2 написа:Къде и кога операта не е била елитарно изкуство?! Къде и кога масата не е гледала и слушала чалга или местния еквивалент на чалга?! Виж клипвете на разни рап, хип-хоп, латино стилове по колко пъти са гледани.
Докато карам, най-често слушам радио и по нито една от десетината станции, които съм запаметил, никога не съм чул рап. Отделно си има специализирани радиостанции за джаз и класическа музика. Има дори и индийска, ако си фен.

Щом не знаеш, по-добре не идвай, за самата теб ще е по-добре.Daisy2 написа:Аз знам какво ще изгубя, ако реша да тръгна за Канада. Още не съм разбрала какво бих могла да спечеля, обаче. Затова и дискутирам тук.
Последно промяна от roumensp на Чет Яну 24, 2013 4:13 pm, променено общо 1 път.
Няма лошо, рабира се. Е, по някой път се случва някой младеж да се осакати или изгуби живота си, ама то това си е в реда на нещата. Пък за животинките дето ги карат да се бият до смърт няма да приказваме изобщо, тях Господ за това и ги е създал - да са ни в угода.Bistra написа:Не ги смесвам, Господин Агент. Напротив смятам, че няма нищо лошо в младежките лудории, както вие ги наричате. Нали така? Общо взето печели пазар това, което повече се харесва. Вкусовете се менят с времето. Тук например, както знаете конкуренцията е свободна. Всеки си избира как да привлече повече зрители. На някои им харесва да ходят на опера, на други - на бар. Няма лошо!
Оттам и идват обвиненията за "чалганизация" на обществото (справка будител или аплето). Вярно е, те твърдяха, че това е плод на чужда агентура (Вие като агент сте по-добре запознат.), ама то май си се оказа: "Мила родна картинка"
![]()
Пък за чалгата не знам какво прави правителството и с чия пита, ама знам какво не може да направи - да се противопостави на навиците и мераците на народа. Особено пък във време на демокрация, кога немаме огради по границите та е бъкано с всевъзможни органи (да не се бъркат с телесни такива), организации и прочие, които зорко бдят на некои да не му посегнеш на мераците, опс...на правата.
Той още Крум Страшни се опитал да откаже народа български от разни вредни мераци и навици, ръце и глави рязал дори, ама на халос...ялова работа излязло. После пък комунистите туряха в графа "вредно" сичко що идеше от запад и също гонеха и затваряха в лагери, ама нъц...ноищо не можаха да направят. Та сега някои искат от наш Бойко да възпита разхайтения от демокрацията народ. Бе не я виждам как ще стане тая, ако ще не да му спрат парите на Митко Пайнерчето, ами и да го хвърлят в затвора, а сичкото му там силиконово войнство да го пратят да троши камъни на о.Болшевик.
Пък и Поради що се срамим от чалгата - "Чалгата е като СПИН-а - няма да се заразите до живот, ако не се чукате с нея. Така че айде по-леко с превземките."
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- Bistra
- Напуснал форума
А така, Агент! Е, те това е мъжка приказка! Ма ний не се срамим, просто се отдръпваме, та в навалицата да не ни излупат по погрешка.
Та затова и плащаме по-високи данъци, не щото не сме патриоти....да не останат някои с грешни впечатления. Ами, щото искаме да имаме избор сами да си подбираме сексуалните партньори свободно, без да бъдем изнудвани за това и то срещу заплащане.

Та затова и плащаме по-високи данъци, не щото не сме патриоти....да не останат някои с грешни впечатления. Ами, щото искаме да имаме избор сами да си подбираме сексуалните партньори свободно, без да бъдем изнудвани за това и то срещу заплащане.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Има си станции за всичко А сигурен ли си, че няма станции само с рап, които ти просто не си запаметил, защото не слушаш рап?roumensp написа:Разликата е, че никой не засипва радиостанциите с простотии (освен рекламите), никой не говори за "рапазация" на обществото и ученически пособия с голия гьз на Еминем не се продават.Daisy2 написа:Къде и кога операта не е била елитарно изкуство?! Къде и кога масата не е гледала и слушала чалга или местния еквивалент на чалга?! Виж клипвете на разни рап, хип-хоп, латино стилове по колко пъти са гледани.
Докато карам, най-често слушам радио и по нито една от десетината станции, които съм запаметил, никога не съм чул рап.
http://www.radiorow.com/stations/hiphop.htm"
И понеже, както каза г-н Гийк, гугъл още не е забранен, ето ти един списък с рап/хип-хоп станции
има и в Торонто, има и в едмънтън, и в ръчмънд,
А ето тук какво казват :
some of the most popular Hip Hop radio stations in Toronto such as 93.5 FLOW FM, 89.5 FM, and The Master Plan Show,
http://www.ciut.fm/shows/music-shows/masterplan/"
Toronto’s best Hip Hop show.
Какъв е смисълът от това? Какво се опитваш да ми докажеш? Милиони хора в Канада слушат рап и хип-хоп, естествено е да има станции.
И аз нямам запаметени чалгаканали в БГ, защото просто не слушам чалга. В БГ има БГ радио, БГ-рок, ФМ Плюс (тези се сещам на първо време, може да има и други), които не пускат чалга. Има и Класик ФМ, за класическа музика. Кой каквото си харесва, това си слуша и за всеки има радиостанция.
Наистина ми омръзна. Да наливам вода в решето. Щом си убеден, че знаеш какво е в БГ, бъди си убеден. За какво ми е на мен да те разубеждавам?! Изглеждаше ми разумен, говорих и обяснявах - аз живея тук, все пак, не си черпя информацията от вестници и застряващи соц.режисьори с комплекси за малоценност.
Имаш явно нужда да си убеден, че си направил правилния избор. Да, Румене, направил си го

Със здраве!
- roumensp
Аз нямам нужда от форуми, за да решавам дали изборът ми е правилен или не, а го знам.
Ти си тая несигурната, дето не знае какво точно търси и иска ...
Ти си тая несигурната, дето не знае какво точно търси и иска ...
Последно промяна от roumensp на Чет Яну 24, 2013 4:53 pm, променено общо 1 път.
Аз просто правя 'кост-бенефит" анализ
, който предшества всяко решение.
Защото знам, че всяка монета има две страни
А твоята упоритост въпреки представните доказателства да не повярваш, че чалгаризацията на България е доста преувеличавана, за мен има само едно обяснение и аз го дадох. Или просто не обичаш да падаш по гръб
И в двата случая няма смисъл да споря с теб. Затова ти пожелах "със здраве!"

Защото знам, че всяка монета има две страни

А твоята упоритост въпреки представните доказателства да не повярваш, че чалгаризацията на България е доста преувеличавана, за мен има само едно обяснение и аз го дадох. Или просто не обичаш да падаш по гръб

Не си си дала труда прочетеш статията, Бистра.Bistra написа:...Та затова и плащаме по-високи данъци, не щото не сме патриоти....да не останат някои с грешни впечатления. Ами, щото искаме да имаме избор сами да си подбираме сексуалните партньори свободно, без да бъдем изнудвани за това и то срещу заплащане.
Само данъците се плащат насилствено, за чалга никой не може да те изнуди да плащаш.
Като не щеш да се заразиш, не давай пари за концерти, не ходи по кръчми, сменяй канала и станцията и ще живееш спокойно до дълбоки старини.
Пък ако много ти харесва свободната любов, значи СПИН-а не може да те уплаши.

- roumensp
Може и да е, и дано да е така. Не съм се прибирал почти 13 години, но тая година твърдо съм решил да отскоча за 2 седмици и като се върна, обещавам да докладвам ...Daisy2 написа:... чалгаризацията на България е доста преувеличавана ...

- Bistra
- Напуснал форума
Eто прочетох. Слушам, Гусин Полковник!agent Ozo написа:Не си си дала труда прочетеш статията, Бистра.
Само данъците се плащат насилствено, за чалга никой не може да те изнуди да плащаш.
Като не щеш да се заразиш, не давай пари за концерти, не ходи по кръчми, сменяй канала и станцията и ще живееш спокойно до дълбоки старини.
Пък ако много ти харесва свободната любов, значи СПИН-а не може да те уплаши.
Ами какво да кажа....Бе страх ме е, ама като си луд, какво да правиш!

Има си начини да се предпазиш от нещо, което не е масово явление. Чалгата в България, обаче е, т.е. изкуствено се налага и на нормалните да станат луди.
Аз съм все още млад човек, Гусин Полковник, не мога да се изолирам от света и никъде да не ходя. Да не говорим за тези, които идват след мен са с все още неоформен мироглед.
Някакси съм по-фен на тукашното пуританско възпитание и аз съм била така възпитана.

След време, когато човек е зрял и може да се контролира...Прав му път! Нека да опита, но "Умната!"- казваше баба ми....Обаче да ме бомбардират отвсякъде с простотии от ранна детска възраст, не мога да приема, сори.

Aз в момента съм толкова "Гусин Полковник", колкото и ти си пуританка, Бистра.
Или пуританското ти възпитание ще да е било много калпаво, или чалганизацията на обществото верно много силна.
Чак и аз взех да се радвам, че съм се махнал.
Да му мислят Дейзи и Таня.
Или пуританското ти възпитание ще да е било много калпаво, или чалганизацията на обществото верно много силна.
Чак и аз взех да се радвам, че съм се махнал.
Да му мислят Дейзи и Таня.

- Bistra
- Напуснал форума
Е, виждате ли! Не е нужно да си симпатизираме, нито пък да се пращаме в кариера да чукаме камъни за да сме на едно и също мнение. Когато обществото е нормално и хората в него са такива, без непременно да си пречат взаимно. 

Пуританското възпитание в случая си казва думата след години...комплекси, комплекси /и то все за свръхценност/ и пусти мерак за секс все избива ли избива на всяко ако не 3-то то поне 5-то изказване. Боже кълко мъка има по този свят...