newcomer написа:Ами то и на мен от работа 32ав Лашин до местоживеене НДЖ по 20 ми вземаше 1 час за само 11 км ако нямаше аксидент на пътя докато един руснак не ми показа прекия път през CNN ярда на CSL.Ето тук https://maps.google.com/?ll=45.46442,-7 ... 2,,0,17.26"
Малкият проблем беше,че има 3 жп прелеза за преодоляване и ако те хване на някой от тях дългия влак мама си джейс
Опаааа там няма ли много забранителни знаци за влизане!!! Не един и двама са изгърмели с глоби на това място.
Освен ако нямаш някоя "специална" хартийка, че работиш в зоната.
Това е истината ей... бостана. Няма да го обиждате. Без тея "чушки" и "домати" сме за никъде!
Една година съм минавал всеки божи ден от там напълно сейфти.Слагаш една жълта каска отпред на таблото на колата,обличаш една оранжева жилетка и ако те спре рейл полицията казаваш че си контрактор и трябва да знаеш поне името на някоя компания при която отиваш.Аз ползвах Clarce,транспортна компания на която там и е ярда.Който иска да ходи да ги пита,обаче рашъните дето ме светнаха отнесоха по 130 д тикети докато се освестят за номера с каската и контрактора.Мен лично само един път са ме спирали,в по вечето случаи като сме се разминавали с жп куките си мятахме само за поздрав.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
roumensp написа:Далас се оказа модерен, бизнес-град и направо ми разби стереотипите, след като през целия си престой не видях нито един човек с каубойска шапка.
Самолета ми имаше прекачване в Далас и преди кацането там до мен седеше един пълничък симпатяга, който не само имаше каубойска шапка ами и дъвчеше тютюн
Не непременно. Намираш си работа в голяма компания (15-20,000 човека) и ще видиш такъв комунизъм, какъвто и по Татово време не си. Личен опит.
ПП
Имаше един период, в който отивах на работа в 2:00 pm и си тръгвах в 5:00 pm. Но хората бяха доволни, защото си правех всичко, което се изискваше от мен.
Kpetrov написа:Не един и двама са изгърмели с глоби на това място.
Като каза глоби, вчера за пръв път ми се случи да ме спре канадски полицай за превишена скорост и да се размина без тикет, само с "мъмрене". В Щатите ми се е случвало на два пъти да се разминавам с "мъмрене" заради бързо каране, но канадците винаги са си ми лепвали тикети (и то дебели - по около 250 кинта).
В Щатите редовно си ходех на съд като ми лепнеха тикет (имаше доста голяма полза), но тука хич и не се занимавам, плащам си като поп.
newcomer написа:Ами то и на мен от работа 32ав Лашин до местоживеене НДЖ по 20 ми вземаше 1 час за само 11 км ако нямаше аксидент на пътя докато един руснак не ми показа прекия път през CNN ярда на CSL.Ето тук https://maps.google.com/?ll=45.46442,-7 ... 2,,0,17.26"
Малкият проблем беше,че има 3 жп прелеза за преодоляване и ако те хване на някой от тях дългия влак мама си джейс
Опаааа там няма ли много забранителни знаци за влизане!!! Не един и двама са изгърмели с глоби на това място.
Това е истината ей... бостана. Няма да го обиждате. Без тея "чушки" и "домати" сме за никъде!
Една година съм минавал всеки божи ден от там напълно сейфти.Слагаш една жълта каска отпред на таблото на колата,обличаш една оранжева жилетка и ако те спре рейл полицията казаваш че си контрактор и трябва да знаеш поне името на някоя компания при която отиваш.Аз ползвах Clarce,транспортна компания на която там и е ярда.Който иска да ходи да ги пита,обаче рашъните дето ме светнаха отнесоха по 130 д тикети докато се освестят за номера с каската и контрактора.Мен лично само един път са ме спирали,в по вечето случаи като сме се разминавали с жп куките си мятахме само за поздрав.
Така значи... ти си бил оня с жълтата каска отпред! Внимавай следващият път, като се разминаваш с жп куките... и куки ни викаш значи! Леле ако само с 130$ се разминеш добре ще да е...
А транспортирали ли сте багаж между Канада/САЩ или сте продавали всичко? Аз лично не съм от бекярския тип имигранти и съм купувал всичко каквото ми трябва или харесва.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аз съм транспортирал 3000 либри багаж - не особено разумно, на разстояние от 2000 мили. Каквото можах продадох: кухненските уреди, леглото на децата(тежеше ужасно), но си взех пералнята и сушилнята(още си ги ползваме), нашето легло, кухненската маса, работното ми бюро, няколк осекции - всичко беше от ИКЕЯ - тогава нямаше ИКЕЯ в Денвър. Самия аз си карах колата с около 1000 кг книги и тежки предмети и пак платих на фирма за останалите 3000 либри да ми ги превози.
Мечтата ми е един ден да се нанеса в новата си къща на голи стени и да не пренасям нищо повече от това, което мъкна почти 9 години вече
Последно промяна от pumpy на Пет Яну 18, 2013 6:23 am, променено общо 1 път.
Kpetrov написа:Ти в щатите, като си ходил редовно на съд с какви доводи им излизаш и какъв подход използваш?
Демек за какво се хващаш?
Първите думи на съдията са предложение да не си губите времето и ако си съгласен, ще ти намали глобата (в моите случаи почти наполовина) и няма да ти вписват нарушението в рекърда, ако не направиш друго за 1 г. Аз винаги съм приемал.
С две думи, ако просто се явиш в съда, спестяването на пари ти е гарантирано.
Тук не съм чувал за такива предложения!
Как така за една година напред?! Това значи че делото ти е отворено за една година ли? И след като се съгласиш на условието не се прекратява всичко на момента ли?
Kpetrov написа:Тук не съм чувал за такива предложения!
И аз не съм, затова директно си плащам.
Kpetrov написа:Как така за една година напред?! Това значи че делото ти е отворено за една година ли? И след като се съгласиш на условието не се прекратява всичко на момента ли?
Абе не знам, не ме питай за детайли. Знам че там имаше смисъл да се разкараш до съда, докато за тукa се съмнявам, че има полза.
Kpetrov написа:Тук не съм чувал за такива предложения!
Има и класове . Изкарваш онлайн клас за безопасно каране и не ти пишат нищо в рекорда.
Но си плащаш и глобата и класа. Става ако нямаш провинения поне 6 месеца.После пак може.
ако си жена, какво правиш? пак ли слагаш каска? явно пътя е само за мъже...
ако си жена, какво правиш? пак ли слагаш каска? явно пътя е само за мъже...
Каската я слагаш отпред на таблото на колата ,а не на главата,да се вижда от разминаващите те отдалеч.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?