Има ли заминали с работна виза TWP?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Daisy2

Re: Има ли заминали с работна виза TWP?

Мнение от Daisy2 »

tanyatais написа:
Не ,не си сбъркала :)
Рекрутъра намира работодателя и работата като кандидатства в наша полза и на база даден опит и квалификация в търсената индустрия .Лиценз ще се види/кандидатства на място в Канада ,ако въобще се наложи ,както е възможно в случай на смяна на работата/отваряне на фирма преди получаването на ПР.
Благодаря ти!
Нещо не разбирам - можете или не можете?
Ако можете да се явите директно на изпита, защо не го направите и да вземете лиценза, и после да кандидатствате с него за скилд трейдс? Тогава не ви трябва работа и работодател, за да взмете ПР. Или?

Всъщност, като се замислих, ключовият въпрос по същество е, може ли човек да се яви на изпит за лиценз за дърводелец, без да работи в Канада в момента на явяването си?
Последно промяна от Daisy2 на Вто Яну 15, 2013 4:37 am, променено общо 1 път.
newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:
newcomer написа:

Ами като и обеснявахме преди години,че тука/Канада/ банани по дърветата няма,тя не та не.
бтв,ти от кой край на света пишеш тука
Ами на теб какво ти пука - нали тя си носи последиците, не ти? Таня може и да има наивни изказвания, но това не е основание да й скачате така. Обясняваш кротко (ако искаш и ако можеш), а който вдене, вдене.

Пиша от България. Разглеждам варианти, но не съм решила окончателно.
Всъщност, who cares?! Давайте, нека да е весело :D

Е то,ако няма да е весело направо се обезмислява присъствието ми тук.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

И още нещо интересно за гилдиите - специално тази в БК - има си на сайта линк "имигранти в трейдс", после пише

If you have worked or trained in the trades outside Canada, we may be able to help you build on your previous experience. Find out more.

И като отидеш да намериш повече, от линка излиза следното:

Credit for Prior Training

1. If you’ve trained towards a Red Seal trade elsewhere in Canada, ITA may grant credits towards your apprenticeship.

When you fill out your BC Apprentice and Sponsor Registration Form (131KB pdf), make sure you tell us where else in Canada you’ve trained towards a Red Seal trade. We’ll follow up with the apprenticeship agency in that province or territory and add credit for the training and work based hours you have already completed to your record.

2. If you completed a foundation program, you may be eligible for some credit. Log in and check your transcript.

3. If you are already certified in a related trade – you may be eligible for some technical training credit and/or work based training hours credit. Log in and review your transcript or refer to the program profile.

http://www.itabc.ca/immigrants-trades/overview"

Няма и думичка за това, ако имаш обучение и опит извън Канада, но не си по фаундейшън програма (каквото и да е това) и не си в рилейтид трейд, ами си си в твоя си. Пък уж било за имигранти с чуждо обучение и опит в тредйс........
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:Имах друго предвид (понеже постът ми беше насочен към батето), давайки този пример, ама от толкова много психолози мога ли да се вредя? Човешкото съзнание ( в частност българското ) е направено, така че от 1000 положителни мнения и само 1 отрицателно, то ще запомни отрицателното, особено когато си притеснен от сблъсъка си с една нова държава, както е при емиграцията.
А аз лично не съм видяла чак такъв позитивизъм, граничещ с нереални представи сред списващите тук. Изключение прави колегата jovani, който ни замеря с ягуари и мухата2 - с бензиностанции.Но те пък и двамата не са доволни от живота си в Канада, така че си задаваме въпроса, доколко нещата, за които говорят са истина?
А спомняш ли си навремето когато някаква госпожица тръбеше ежедневно тук как в блока на баща ти било пълно с хлебарки как само аз и Мухата 2 взехме неговата страна и го защитихме.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Daisy2

Мнение от Daisy2 »

apple написа: Не се толерира тук подобно отношение към мать Канада. ....
Понеже си знам, че "каквото и да си говорим, винаги става въпрос за пари", предполагам, че сайтът е комерсиален. Реклами и банери не виждам да има, вероятно се издържа от друго, което пък е чувствително към подобно отношение ;)

"Няма безплатен обяд" :D
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Daisy2 написа:
tanyatais написа:
Всъщност, като се замислих, ключовият въпрос по същество е, може ли човек да се яви на изпит за лиценз за дърводелец, без да работи в Канада в момента на явяването си?
Доколкото ми е известно ,не :(
Помня от някаквъ разговор с рекрутърката ,че Трябва да си в страната, да си работил определен период от full time работа и да кандид. на место. Ще проверя ,благодаря ,за което.Това е ново и полезно :handshake:
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Daisy2 написа:
apple написа: Не се толерира тук подобно отношение към мать Канада. ....
Понеже си знам, че "каквото и да си говорим, винаги става въпрос за пари", предполагам, че сайтът е комерсиален. Реклами и банери не виждам да има, вероятно се издържа от друго, което пък е чувствително към подобно отношение ;)

"Няма безплатен обяд" :D
Сайтът се спонсорира от CIC, а "старите кучета" и модераторите са на процент, зависещ от броя на БГ-апликантите. CIC ежедневно получават лог с всички постове за последните 24 часа.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

tanyatais написа:
Daisy2 написа:
tanyatais написа:
Доколкото ми е известно ,не :(
Помня от някаквъ разговор с рекрутърката ,че Трябва да си в страната, да си работил определен период от full time работа и да кандид. на место. Ще проверя ,благодаря ,за което.Това е ново и полезно :handshake:
Абе и на мен така ми е известно, и аз затова още преди много страници отговорих на leaf с онова за Параграф 22, обаче знае ли човек... Проверете го все пак за сигурност.

Иначе доколкото ми е известно, приравнявалите/лицензираните пищещи тук, които описват процедурата, са всички влезли по някоя от програмите без лиценз, а после на място са приравнявали. Дори и да са стартирали процедурата извън Канада, са я звършвали на място, вече с ПР и започнали работа. А сега условията за ПР са променени и искат (по един трак) лиценз за самото влизане като ПР.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

roumensp написа: Сайтът се спонсорира от CIC, а "старите кучета" и модераторите са на процент, зависещ от броя на БГ-апликантите. CIC ежедневно получават лог с всички постове за последните 24 часа.
Благодаря, и аз го предполагах, но не го знаех със сигурност :) Не че сега го знам, де ;)

Предполагам, дори и мненията "критикуващите" Канада са с цел провокиране на дискусия :)
Последно промяна от Daisy2 на Вто Яну 15, 2013 7:54 am, променено общо 1 път.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Затягат системата по всевъзможни начини и това прави нашия опит толкова различен от типичния "БГ към Канада" опит. Но се оказва,че английският опит в повечето случаи преповтаря нашия .
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Daisy2 написа:
roumensp написа: Сайтът се спонсорира от CIC, а "старите кучета" и модераторите са на процент, зависещ от броя на БГ-апликантите. CIC ежедневно получават лог с всички постове за последните 24 часа.
Благодаря, и аз го предполагах, но не го знаех със сигурност :)

Предполагам, дори и мненията "критикуващите" Канада са с цел провокиране на дискусия :)
Абе те и на мен ми предлагаха навремето да пускам по някой-друг поръчков пост, ама много малко плащаха и отказах. Питай и newcomer, ако не вярваш, и на него са му предлагали. Ти как мислиш, че сме дошли тука, с много точки ли ? :D
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Daisy2 написа: Пиша от България.
Хмм..сега разбирам доста по-добре това, което си писала. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
newcomer

Мнение от newcomer »

roumensp написа:
Daisy2 написа:
Благодаря, и аз го предполагах, но не го знаех със сигурност :)

Абе те и на мен ми предлагаха навремето да пускам по някой-друг поръчков пост, ама много малко плащаха и отказах. Питай и newcomer, ако не вярваш, и на него са му предлагали. Ти как мислиш, че сме дошли тука, с много точки ли ? :D

Мда,за 8-9 години имам най малко 16 бана. :rofl:

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Нема да се пуашиш, то е било "с цел провокиране на дискусия". :rofl:
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Ivan1007 написа:
Daisy2 написа: Пиша от България.
Хмм..сега разбирам доста по-добре това, което си писала. :D
Пиша само това, което е в съответствие с политиката на сайта ;) :D