Има ли заминали с работна виза TWP?
Re: Има ли заминали с работна виза TWP?
Целият процес по приравняване може да се стартира от чужбина. Единствено изпита за лиценз се държи в Канада.
http://www.saskapprenticeship.ca/client ... d-workers/"
http://www.saskapprenticeship.ca/design ... carpenter/"
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Това наистина беше много гнусно комплексарско и демонстрира едни от наи-лошите човешки недостатъци като необоснована "Злоба" и "Завист" спрямо хора които нито познаваш нито нещо са ти направили..Bistra написа: Давам веднага личен пример (само секунда и приключвам за да не досаждам) - атаките срещу баща ми....Ама айде, както се казва....Да не сме злопаметни!
След този коментар на мен ми стана напълно ясно с какъв тип същество си имаме работа..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
- Bistra
- Напуснал форума
Имах друго предвид (понеже постът ми беше насочен към батето), давайки този пример, ама от толкова много психолози мога ли да се вредя? Човешкото съзнание ( в частност българското ) е направено, така че от 1000 положителни мнения и само 1 отрицателно, то ще запомни отрицателното, особено когато си притеснен от сблъсъка си с една нова държава, както е при емиграцията.
А аз лично не съм видяла чак такъв позитивизъм, граничещ с нереални представи сред списващите тук. Изключение прави колегата jovani, който ни замеря с ягуари и мухата2 - с бензиностанции.Но те пък и двамата не са доволни от живота си в Канада, така че си задаваме въпроса, доколко нещата, за които говорят са истина?
А аз лично не съм видяла чак такъв позитивизъм, граничещ с нереални представи сред списващите тук. Изключение прави колегата jovani, който ни замеря с ягуари и мухата2 - с бензиностанции.Но те пък и двамата не са доволни от живота си в Канада, така че си задаваме въпроса, доколко нещата, за които говорят са истина?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Абе джолани така и не пусна снимка на 100-квадратовата тераса и на ягуарите 

- ablood
- Обратна връзка:
Превод: Тракам си глупости по клавиатурата, не ми се връзвайте.tanyatais написа:Аз явноnewcomer написа:КОЙ ГО НАПИСА?![]()
Какъв ти е проблемът ? Явно съм объркала ,защото след това никъде не говоря за нещо дадено![]()
И дори и да не съм го объркала ,какво те притеснява теб ? Мислиш,че сте ми отворили очите ли за седмица ?![]()
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Може да се вземе ПР чрез работна виза. Преди много години имах познати не Българи минаващи по този път. Тогава отнемаше към 3-4 години.
Заплащането на дърводелец с такава виза може да е 13-15 долара на час. Също е и добре да се знае работата на открито ли ще е .Има ли възможност за овър тайм.....?
Иначе им вадиха визите за 3 месеца.
Заплащането на дърводелец с такава виза може да е 13-15 долара на час. Също е и добре да се знае работата на открито ли ще е .Има ли възможност за овър тайм.....?
Иначе им вадиха визите за 3 месеца.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Интересно, колко много и на колко много хора съм липсвала...Daisy2 написа:Значи, и форумна награда на нейно име си учередилnewcomer написа: То ти и Таня трябва много да внимавате какво пишете,защото всичко се документира.Да не стане после така ,че народонаселението тука да ви спряга с apple 2 i apple 3.На мен лично на това ми мирише,ама поживьом-увидим.Ей, много те е мъчила тази дама явно
![]()
Благодаря, че ме предупредиВиждам, че тука като на разпит в НКВД протоколи се пишат и после в съда всичко може да се ползва против нас
Това е интересно, всъщност, от психологическа гледна точка. Защо народонаселението тука спряга apple, всъщност... Питала, казали й, не вярвала, строшила си главата. На кого от вас му пука за това и защо? Вие сте си свършили работата и сте дали своя принос. Всеки сам си решава и си носи последиците от това.

Симеонови, с 13-15 долара на час мислите ли, че се живее охолно тук? Било то...ама преди 7-8 години или повече.
Не не мисля че ще живеят охолно. аз трябва да мисля за тях?apple написа: Симеонови, с 13-15 долара на час мислите ли, че се живее охолно тук? Било то...ама преди 7-8 години или повече.
Аз само съм чувал че толкова плащат и споделям. Те все пак ще имат документ с условия.
Дори и да вземеш ПР не значи че всеки започва да те мери с пари само защото си резидент.
Аз винаги опитвам да комуникирам с цифри, не от статистики а от опит и информация от първа ръка.
Тук някой написа 100 долара на час за водопроводчик.Максимума е по близко до 50К на година.
Нова къща с две нови коли отпред и жената да не работи, ми се струва че много хора я бъркат Канада с Американската мечта.
По скоро дуплекс в Ванкувър двама работещи, и мазето под наем. Евтина ваканция от групони и пазаруване от Коско.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
С тези уточнения съм напълно съгласна!simeonovi написа:Не не мисля че ще живеят охолно. аз трябва да мисля за тях?apple написа: Симеонови, с 13-15 долара на час мислите ли, че се живее охолно тук? Било то...ама преди 7-8 години или повече.
Аз само съм чувал че толкова плащат и споделям. Те все пак ще имат документ с условия.
Дори и да вземеш ПР не значи че всеки започва да те мери с пари само защото си резидент.
Аз винаги опитвам да комуникирам с цифри, не от статистики а от опит и информация от първа ръка.
Тук някой написа 100 долара на час за водопроводчик.Максимума е по близко до 50К на година.
Нова къща с две нови коли отпред и жената да не работи, ми се струва че много хора я бъркат Канада с Американската мечта.
По скоро дуплекс в Ванкувър двама работещи, и мазето под наем. Евтина ваканция от групони и пазаруване от Коско.

leaf, това го разбирам, но проблемът според мен, е в завършването на процеса за лиценз, защото за да влезеш в Канада да работиш, се иска ПР, а за да кандидатстваш за ПР по програмата за скилд, се иска вече изваден лиценз. Получава се малко Параграф 22, според менleaf написа:Целият процес по приравняване може да се стартира от чужбина. Единствено изпита за лиценз се държи в Канада.

Но пък от друга страна, Таня да си пита гилдията на дърводелците за това, дали креденциите на мъжа й са достатъчни, за да го доупснат на изпит, и ако не, какво е нужно за това. Ако вече не го е направила. Макар че фактът, че са минали на посредник и оферта за работа ме навежда на мисълта, че са го правили.
Това е отделна тема. В случая Таня не пита дали да отива в Канада, а как да го направи и то даже не това, ами нещо съвсем конкретно. Покрай нейния наичн излизат и други начини, и детайли, и това е полезно, според мен.apple написа: Маргаритке, ако можеш анализирай това щом и тебе те развълнува този феномен. .
А дали да го прави, това си е нейна работа. Всеки си каза мнението, а тя си решава. Няма защо да й скачат така, ако реши въпреки техните съвети. Ако сбърка, тя си плаща, не те. Както и в твоя случай - нямам идея какво сте си коментирали, но ти си решила и си носиш последиците, и добри, и лоши. Както и аз обмислям, решавам и след това си нося последиците от решенията. Както и всеки пълнолетен умствено здрав индивид, впрочем.
Според мен, всички тези препратки към стари дрязги не помагат на никого и не разбирам защо се правят. При това с обвинение в нещо (неясно какво), прехвърлено от един стар ник към друг, нов ник. Това коментирах.
Последно промяна от Daisy2 на Вто Яну 15, 2013 3:49 am, променено общо 2 пъти.
А вие питахте ли някоя гилдия на дърводелците (в някоя провинция) дали не може въз основа само на досегашния ви опит и образование да ви допусне до изпит за лиценз? И ако може, за какво ви е рекрутър?tanyatais написа: Благодаря много за това мнение!
Същото ни беше обяснено от фирмата, която прави документацията и търси контакти за работа, и на това основание би се приел опит 10 години+ от Англия ,както и тукашни колеж квалификации,които се нуждаят от акредитация/ приравняване на място в Канада.
Аз по подразбиране приех, че сте отметнали този вариант, за да стигнете до другия. Но може би съм сбъркала.
Ами на теб какво ти пука - нали тя си носи последиците, не ти? Таня може и да има наивни изказвания, но това не е основание да й скачате така. Обясняваш кротко (ако искаш и ако можеш), а който вдене, вдене.newcomer написа:
Ами като и обеснявахме преди години,че тука/Канада/ банани по дърветата няма,тя не та не.
бтв,ти от кой край на света пишеш тука
Пиша от България. Разглеждам варианти, но не съм решила окончателно.
Всъщност, who cares?! Давайте, нека да е весело

Не ,не си сбъркалаDaisy2 написа:А вие питахте ли някоя гилдия на дърводелците (в някоя провинция) дали не може въз основа само на досегашния ви опит и образование да ви допусне до изпит за лиценз? И ако може, за какво ви е рекрутър?tanyatais написа: Благодаря много за това мнение!
Същото ни беше обяснено от фирмата, която прави документацията и търси контакти за работа, и на това основание би се приел опит 10 години+ от Англия ,както и тукашни колеж квалификации,които се нуждаят от акредитация/ приравняване на място в Канада.
Аз по подразбиране приех, че сте отметнали този вариант, за да стигнете до другия. Но може би съм сбъркала.

Рекрутъра намира работодателя и работата като кандидатства в наша полза и на база даден опит и квалификация в търсената индустрия .Лиценз ще се види/кандидатства на място в Канада ,ако въобще се наложи ,както е възможно в случай на смяна на работата/отваряне на фирма преди получаването на ПР.
Благодаря ти!
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Права си. Всичко това е така. И затова попитах Таня дали са се свързали с гилдии по въпроса (нещо, което аз приех по презумция, затова коментирах това с Параграф 22). Отговори ми, че да. След такъв отговор продължавам да смятам, че решението им е правилно, макар и да е с голяма доза несигурност в резултата (според мен). Но те за момента нямат друг избор, ако твърдо са решили да заминават.leaf написа:Daisy2
....
Да поговорим за гилдиите. Те не искат непременно канадска диплома, а диплома, която да е еквивалентна на една такава. Затова се свъзваш с тях. Те я оценяват и ви дават отговор, какво трябва да направите по-нататък.
Изискването за чиракуване Х години, не означава чиракуване в Канада. Трябва документално да докажеш стаж по професията, може и от друга държава.
Въз основа на представената информация и документи, гилдията решава дали да ви допуснат до изпит за лиценз или да ви кажат колко още ще трябва да поучите докато ви допуснат до него.
Това е процедурата накратко. Само да допълня, както един друг съфорумник написа за зъболекарите, това е основната схема, по която се взема лиценз от всички регулирани професии.
И тук да го кажа - процедурата може да се стратира извън Канада, но може ли да се ЗАВЪРШИ извън Канада? Защото за скилд трейдс не се изисква започната процедура, а взет лиценз (по това условие). И ако не може да се завърши така, си е чист Параграф 22. Винаги ще ти трябва валидна оферта за работа, за да влезеш като временен работник и от там да завършиш лицензирането и да вземеш лиценза, с който да кандидатстваш за ПР. А за чий ти е това, ако след като имаш валидна оферта за работа, още с нея можеш да кандидатстваш за ПР, се питам?

Последно промяна от Daisy2 на Вто Яну 15, 2013 4:59 am, променено общо 4 пъти.