наистина дай повече подробности, даже всички подробности, ако може

Това е много хубава новина, хайде дано да има още такива занапред!
И ние сме в същата ситуация с писмо от 11.01 от същата Ruzija Spasovic..само дето списъка с "липсващи документи" е още по-дълъг при положение, че всички тези неща вече сме ги пратилиianu6ka_vn написа:Днес 11 януари получихме писмо с липсващи документи. Понятието липсващи не е много правилно, при положение че сме ги изпратли. Странното е, че и нашето писмо е от Ruzija Spasovic, и едно към едно с на всички останали получили такива писма. И искам да уточня, че ние сме си подготвили всички документи по новите изисквания: заверени дипломи от учебното заведение, оригинал на атестации от работа за последните 5 години, акт за сключен граждански брак, фишове от заплати. Друго:ние не сме подали документи като семейство, а като двойка, така че сега незнаем какво да изпратиме (ние не сме женени). При първото подаване сме изпратили обща банкова сметка и договор за интернет. Подали сме си дипломите заедно с приложенията. Академична справка не мисля че е верния документ, защото те искат описание на учебните предмети по години. Дайте съвет .....
Ние също сме така,живеем в Бургас,но сме родени в различни от Бургас градове.Влизате в сайта на общината,взимате банковата сметка,плащате таксите(описани в общината),прилагате копие от платежното,копие на акта Ви,и пишете пак на тяхна бланка какво искате.При нас стана за 7 дни.ianu6ka_vn написа:Искам да попитам освен в общината къде в софия може да се завери акт за раждане.аз съм от варна,но живея в софия и нямам възможност да се прибера.моля помогнете
Мисля, че не е грешка ако сега си извадиш документите от НАП, тъй като емиграционните ги интересуват осигуровките ви 5 години назад до момента на подаване на документите.Misho76 написа:Как мислите,можем ли от сега да поискаме служебните бележки от местоработата и евентуално справката от НАП.
Не ми допада факта,че стана средата на януари,а още няма яснота за дати и хората за предстоящата сесия.
Както бях споменал и преди при нас много често шефовете и въобще хората,които трябва да издадът тези документи от работата са или в командировки или в отпуски.За подобен документ няма как да им дадеш малко жега,защото обикновено би отлежал 2-3 седмици в най-добрият случай на нечие бюро пък после Ще видим и подобни...фрази.
Всяка месторабота е различна,но понеже имаше някои проблеми със служители станаха доста мнителни за всеки един документ,който трябва да излезе.
Може ли да споделите от кого е писмотоgalice написа:Здравейте!
Днес и ние получихме мейл с искане за нови документи в 90-дневен срок
И други са писали преди това, а и аз така направих, когато си подавах документите. Взех бележка от банка за кандидатстване за кредит и я приложих към комплекта с документи. В нея работодателят попълва всички важни данни, като се посочва и номер на трудовият договор, датата на неговото сключване, срочността му, на колко часа се работи, заеманата длъжност, брутен и нетен доход за определен период. Според мен това е най-лесният начин да се сдобиеш със служебна бележка, без да е необходимо да даваш никакви обяснения.galice написа:А относно служебната бележка от работодател, някои успял ли е да вземе и с какво обяснение? Видях една идея за гаранция на близък, но ако някой сподели и други идеи, ще бъде от голяма полза:-)
Аз вадих тази седмица служебна бележка от една от бившите ми работи от последните 5 години. Счетоводителката каза, че изречението Да послужи пред......не е задължителна част от този документ, но ние го написахме все пак.galice написа:Razorman, идеята е страхотна,много благодаря за споделянето!!!
По този начин ще мине лесно, само че на бележка не трябва ли да посочват пред кого да послужи?