Какво разбираш под това?tanyatais написа: Основният ни мотив е "affordable self-build mortgage" и към това ориентираме щенията си.
.
На тия кво им е?
http://www.money.co.uk/mortgages/self-b ... tgages.htm"
Какво разбираш под това?tanyatais написа: Основният ни мотив е "affordable self-build mortgage" и към това ориентираме щенията си.
.
Ivan1007 написа:Какво разбираш под това?tanyatais написа: Основният ни мотив е "affordable self-build mortgage" и към това ориентираме щенията си.
.
На тия кво им е?
http://www.money.co.uk/mortgages/self-b ... tgages.htm"
А, аз изобщо не съм се опитвал да ти обяснявам нищо за Англия, само питах, но предвид на гореказаното от теб се чудя откъде тази увереност, че е по-различно в Канада.tanyatais написа:Нищо, но когато се сблъскаш/видиш какво се изисква като разрешителни и как можеш 10 години да чакаш с готов парцел за разрешение за строеж,ще разбереш.
Предлагам всеки да остане с опита от страната си,защото както на мне не ми отива да ви казвма как е в Канада, така и на вас да ми обяснявате как е в Англия.![]()
tanyatais написа:Чета статистики ,а и имам познати ,които го напрвиха в Канада след 10 години чакане в Лондон едните ,и след 8 години невъзможност да си изкарат разрешително другите в Сърри заради обжектшънс от съседите до тях
И двете семейства са от 4 години в Канада ( с работни визи англичани) и къщите им отдавна са факт:)
Само два примера, може да има още 102
Дано попаднеш на добра фирма
Айде още една със статистики.tanyatais написа:Чета статистики ,а и имам познати ,които го напарвиха в Канада след 10 години чакане в Лондон едните ,и след 8 години невъзможност да си изкарат разрешително другите в Сърри заради обжектшънс от съседите до тях
И двете семейства са от 4 години в Канада ( с работни визи англичани) и къщите им отдавна са факт:)
Според тях да, защото къщата е каквато искат , по-нисък мортгадже ,страхотни гледки ,леко извън града и с голяма градина от 2 акра едните ,а другите не съм много убедена колко голяма беше,но май всички тук искаме същите неща като параметриnewcomer написа:tanyatais написа:Чета статистики ,а и имам познати ,които го напрвиха в Канада след 10 години чакане в Лондон едните ,и след 8 години невъзможност да си изкарат разрешително другите в Сърри заради обжектшънс от съседите до тях
И по изгодно ли им е излезнало да да си купят земя и на нея да си построят къща отколкото да си купят готова.
Нали се разбрахме, че няма да се учим - ти мен за Канада, аз теб за Англия.tanyatais написа:
Е ,ако е във Ванк. град е друга цената ,но никой не се натиска да живее баш в града
Иване- най-скъпото не винаги е най-доброто
Да,ама на Танечка познатите не са леко край калгари ,а най вероятно леко край някоя саскачуанска ферма където и тя си е намислила да ходи,защото леко във Ванкувер във града самото парцелче ще струва тежко по вече отколкото ще и излезе строителството на къщата.Цената на местото е важна ,а не щперплата и дъските от които ще вдигнеш къщата.Такава в разглобен вид можеш да си я напазаруваш леко от Хоум депото за няколко десетки хиляди,ама като нямаш акри къде да я зглобиш кел файдаIvan1007 написа:Нали се разбрахме, че няма да се учим - ти мен за Канада, аз теб за Англия.tanyatais написа:
Е ,ако е във Ванк. град е друга цената ,но никой не се натиска да живее баш в града
Иване- най-скъпото не винаги е най-доброто![]()
Само да попитам - дали само ти си стигнала до този извод, че извън града е по-добре?
![]()
Щото аз не мога да си позволя да живея "леко" извън Калгари, а леко извън Ванкувър ... колко леко?![]()
2 акра с девелопмент и строеж - фръкнаа 1.5-2 милиона минимум "леко" около Калгари
Освен ако не я строиш от бетон. Нали Марто ни замеряше със статистики, че в Албъртско недвижимите имоти и строителството стрували евтино? Ще си построят бяла спретната къщурка там след изгнанничеството в Саскачуан. Кой ги бие да се забиват във Ванкувър?newcomer написа:.Такава в разглобен вид можеш да си я напазаруваш леко от Хоум депото за няколко десетки хиляди,ама като нямаш акри къде да я зглобиш кел файда
И къщурките не са много евтини в този абатски брод - има и за милион и кусур - 400 кв РЗП с 6 акра. Е, има и за 350 000, ама малка, няма акри, само РЗП 200 кв с място 800 кв.Ivan1007 написа:Това е реалистичния подход - като не може как щем, щем как можем. В Абътсфърд и Чилавак хора също живеят.
Абе виждам аз на хоризонта apple n2,ама айде да си замълча.Bistra написа:Освен ако не я строиш от бетон. Нали Марто ни замеряше със статистики, че в Албъртско недвижимите имоти и строителството стрували евтино? Ще си построят бяла спретната къщурка там след изгнанничеството в Саскачуан. Кой ги бие да се забиват във Ванкувър?newcomer написа:.Такава в разглобен вид можеш да си я напазаруваш леко от Хоум депото за няколко десетки хиляди,ама като нямаш акри къде да я зглобиш кел файда
По-евтино излиза ти да строиш, ако влагаш собствен труд и не калкулираш цената на нервите си. Аз не бих се захванала с такова начинание, обаче. Само да вметна...За закупуване на земя банките не отпускат заем, т.е. трябва да имаш парите за парцела кеш.
Не съвсем, само дето му казват land loan и правилата са малко по-други.Bistra написа: . Само да вметна...За закупуване на земя банките не отпускат заем, т.е. трябва да имаш парите за парцела кеш.
fighter, не се занимавай с глупости да спориш с newcomer!fighter написа:Няма как да стане, само от 6 месеца сме тук, нямаме история. Не сме готови още.