newcomer написа:
Е ти една тема за разсъждение.Това според мен е един от най важните моменти при избор на место за живеене,щото със пример със заплата 15-20 д. на час при 2 ма работещи във Монтреал ще можеш да си позволиш да плащаш моргидж от 300К и ще живееш в собственна къща,докато във Ванкувър или Калгари ще живееш на квартира и всеки месецще излизат през комина 1000-1500 д за наем,защото цените на най евтините имоти там започват от 500-600К и с тези заплати няма да можеш да ги изплащаш.
От което следва да си направиш първо малка справка кои професии и с какво образование осигуряват тези 15-20 д на час при положение ,че минималната заплата в Канада е около 10 д.И второ има ли чак такава голяма разлика аджаба в различните провинции и градове за един и същи вид професии и колко е тя и ,ако има и е в полза на градовете с по скъпия риал естейт дали тази разлика е достатъчна да покрие разликата на имота м/у по евтината и по скъпата провинция по тоя показател.
Аз отговора го знам,но искам ти да се помъчиш сама да го откриеш за да си убедена в мотивацията си ,че точно във Ванкувър искаш да живееш.
Прав си, батето, или там както се наричаш. Така е.
Само ще кажа, че заплата от 20 кинта на час не е толкова трудно да стигнеш във Ванкувър. А ако човек има занаят и местен сертификат, цифрата става друга - имам впредвид професии като автомеханик, водопроводчик, газфитер, електришън, дърводелец. Ти го знаеш това.
А ако имаш дупе да устискаш няколко години да натрупаш опит и контакти, тогава може да се пробваш и със собствена компания. Тогава парите са съвсем други.
Вярно е, че цените на имотите в наше село са измислено високи, затова ще търсим начин да изкарваме повече пари
На мен лично този град от ден на ден все повече ми харесва.
За Калгари знам, че в един тъп Тим Хортънс започват с 19 кинта на час
Абе преди да тръгна, хора от този форум (Иванко13, Мортигур, и др,) са ми казвали, че ако имаш дупе да бачкаш, ще се оправиш. Да, така е, и при мен, и при мои приятели тук. Бачкат здраво хората и вървят нагоре.